AD | Protest Kousa Promé tegen convenant

Rene Rosalia MKP Movementu Kousa Promé | Jeu Ilimpio

In het wijkcentrum van Santa Maria vond gisteren een protestbijeenkomst plaats tegen het convenant dat premier Eugene Rhuggenaath vorige week tekende met de Nederlandse minister-president Mark Rutte.

Sprekers van de avond waren historicus Max Elstak, partijleider van Pueblo Soberano Ben Whiteman en Rene Rosalia van Movementu Kousa Promé. Zij zetten uiteen waarom zij vinden dat het samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’ – waarbij de hulp van Nederland wordt ingeschakeld voor economische groei, beter financieel beheer en een betere overheidsorganisatie – een manier is om het eiland te ‘herkoloniseren’.

Foto Jeu Olimpio

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AD | Protest Kousa Promé tegen convenant

 1. De dieven worden bang dat ze niet meer kunnen stelen of dat ze vervolgd gaan worden. Dus pionnen worden nu naar voren geplaatst.
  Was er ook gratis eten en drinken ?

 2. @Trots op Curacao
  Als mijn naam Omayra L. zou zijn dan ‘was’ ik degene geweest??

 3. “Rene Rosalia, als hij NL hoort raakt zijn hoofd in de war en houdt hij op met denken”.

  Maar Rosaria promoveerde wel eerst aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Amsterdam ligt in NEDERLAND toch?
  Kortom zo beginselvast was hij ook niet. Bij sommigen komen de hersenspinsels met de jaren dus.

 4. Rene Rosalia, als hij NL hoort raakt zijn hoofd in de war en houdt hij op met denken. Ik ken hem vrij goed. Jammer dat hij alleen maar vanuit het negatieve denkt. Ik weet dat ook hij geen goed plan voor curaçao kan presenteren. Dan maar overal tegenaan schoppen. Helaas zijn er al te veel van deze figuren geweest. In het verleden met mevrouw Liberia-Peters was er nog fatsoen en normale omgangsvormen. Deze man is al heel lang de weg kwijt.

 5. @Henk

  René Rosalia is gelukkig wel heel trots op zijn volbloed Nederlandse voornaam. Hij ontkomt er dus niet aan om af en toe één woordje Nederlands te spreken. Haha.

 6. Wie neemt figuren als Rodalia, Whiteman en de rest nog serieues. Rosalia was snel verdernen van de Univ v Aruba.
  Ondanks dat hij gepromoveerd is en tijdens zijn promotie aan de UvA geen NL wenste te spreken blijft het een onbeschaafd figuur. Whiteman die nog steeds persoonsbeveiliging krijgt op kosten van de gemeenschap? Dat figuur moet zich extra schamen!! Wat een clowns bij elkaar??

 7. Het probleem is dat als iemand langs de kant staat en alleen kritiek levert, nemen mensen hem niet meer serieus. Op zich wel jammer dat dit kabinet het hele convenant gebruikt heeft als een stuk om op klaar te komen. Als het aan Rene Rosalia ligt, gaan onze jongens en meisjes liever “obra di man” maken en verhalen vertellen over de emancipatie van de neger.

 8. Rene Rosalia, crimineel stuk tuig.

  Komt zelfs niet door de screening van EY.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *