Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Prince: ‘Stop minderjarig gokken per sms’

sms2win-2
Prince (FWNK): ‘Stop minderjarig gokken per sms’

Willemstad – Fundashon Wega di Number Kòrsou onderzoekt hoe om te gaan met innovaties in de nummerverkoop. Daartoe voert de stichting overleg met verschillende instanties, zoals onder anderen Algemene Juridische Zaken, beaamt FWNKdirecteur César Prince. ,,De innovaties in technologie gaan snel en zijn niet tegen te houden. Belangrijk is wel, dat de nummerverkoop binnen de wettelijke kaders blijft.” Hij reageert hiermee op door de Voogdijraad geuite bezorgdheid over nummerverkoop via sms, die het ook voor minderjarigen mogelijk maakt om hun geluk te beproeven.

 

- Advertentie -

Deze mogelijkheid wordt door een aantal nummerkantoren agressief gepromoveerd in de media. Met voldoende beltegoed kan iedereen op het gewenste nummer gokken door een sms te sturen.

Daarbij is het uiteraard voor het verkoopkantoor niet mogelijk om de gegevens van de koper/zender te controleren, terwijl alleen verkocht mag worden aan personen boven de achttien jaar. Pas als de koper een prijs wint en deze gaat claimen, zullen persoonsgegevens, zoals leeftijd, bekend worden.

Bij verkoop in het kantoor zelf, kan in geval van twijfel altijd om identificatie gevraagd worden. ,,Identificatie is verplicht, maar wij kunnen natuurlijk niet zelf controleren of alle kantoren dit naleven. Dat zou door de SKS gedaan moeten worden”, verklaart Prince.

,,Wij geven steeds aan alle verkopers in herinnering dat zij aan deze bij wet vastgestelde eis moeten voldoen.”

- Advertisement -

De Voogdijraad, die tot taak heeft het minderjarige kind te beschermen, vreest dat deze nieuwe ontwikkeling kan bijdragen tot gokverslaving op jonge leeftijd. Daarom heeft zij contact gezocht met de betreffende ‘rifero’s’ (nummerverkopers) over de verkoop via telefoon.

,,Naar onze mening zijn zij op de hoogte van de risico’s en bereid voorzorgsmaatregelen te nemen om minderjarigen uit te sluiten van deelname aan de loterij”, meldt de Voogdijraad in een persbericht. Dit betreft ook andere kansspelen op bijvoorbeeld televisie, die als ‘gameshow’ gepresenteerd worden.

Uiteindelijk dragen ouders de verantwoordelijkheid om hun kind te informeren en te beschermen voor schadelijke invloeden, door zelf ook het goede voorbeeld te geven, aldus de Voogdijraad.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...

AntilliaansDagblad | Voorlopige hechtenis AVP-lid Sevinger geschorst

De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.

AntilliaansDagblad | Partij MAN wil stemmen terug

Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de...

AntilliaansDagblad | Richtlijnen vertonen ‘ernstige gebreken’

MinFin Silvania geeft vorderingen (=bezittingen) Land zomaar weg

AntilliaansDagblad | Misbruik van NOW-regeling gemaakt

Isebia: Voorwaarden beter formuleren
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -