Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Premier heeft genoeg van insinuaties uit Nederland

Premier Asjes heeft genoeg van insinuaties uit Nederland
Premier Asjes heeft genoeg van insinuaties uit Nederland over vermenging van boven- en onderwereld en diefstal van AIVD gegevens door VDC

Willemstad – Sommige politici in Nederland blijven kritiek uiten op Curaçao zonder te weten waarover ze het hebben. Premier Ivar Asjes liet op zijn persconferentie deze week duidelijk blijken daar niet van gediend te zijn.

Gevraagd naar zijn reactie op de motie die in de Tweede Kamer is aangenomen voor een onderzoek naar de geldstromen op Curaçao en de vermenging van boven- en onderwereld reageerde de premier in eerste instantie zakelijk:

,,Ik kan niets zeggen over wat er in de Nederlandse Tweede Kamer gebeurt. We moeten volwassen met elkaar omgaan en dat heb ik ook aan de minister van Koninkrijksrelaties (Plasterk, red.) laten weten.”

Maar bij een herhaalde vraag liet Asjes weten genoeg te hebben van ‘de insinuaties’ die door ‘sommige politici in Nederland’ steeds meer worden geuit over Curaçao.

- Advertentie -

Hoewel Asjes geen namen noemde, is duidelijk dat de irritatie van de premier vooral op SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak en VVD-collega André Bosman sloeg. Zij dienden de moties in waarin werd gesproken over ‘toenemende aanwijzingen van infiltratie van crimineel geld in het bestuur van Curaçao en Sint Maarten’. Hierbij was vooral de gokwereld het doelwit.

Een tweede motie van Van Raak om exmedewerkers van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) voor een hoorzitting uit te nodigen om de door hen gesignaleerde misstanden bij de VDC ten tijde van het kabinet Schotte toe te lichten haalde het niet in de Tweede Kamer.

,,Bepaalde mensen herhalen hun ongefundeerde kritiek op Curaçao. In april 2012 heeft een commissie onder leiding van een Nederlandse rechter op Aruba al vastgesteld dat er geen lekken waren. Ik geloof een rechter liever dan een Nederlandse politicus. Als Nederlandse politici hun eigen rechters niet vertrouwen dan is dat een slechte zaak.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Stanley heeft gelijk, bij de VDC zit nog steeds Schotte’s bilmaatje Romer wat een grote schande is.

  Van de andere kant, liever Asjes als ministerpresident dan die mislukte zelfingenomen MAVO scholier met een CV met zoveel fraudes dat je er de weg naar Westpunt mee kunt bedekken.

 2. Allereerst is Asjes is natuurlijk een eerteklas opportunist. Hij weet als geen ander wat een onzin hij uitkraamt. Wat hij aan gewicht te “over” heeft mist hij in zijn bovenkamer. Hoop bla-bla geen inhoud. De houdbaarheidsdatum is reeds lang versttreken. Het kan nl niet zo dat een belangrijk rapport van de onafhankelijke ombudsman zo lang onder de pet wordt gehouden. Dat heet minachting voor de democracy. Ik vraag me dan ook af waarom PAIS zich hierover niet uitspreekt. Shameful!
  @ Stanley Held
  U heeft gelijk, Shame on you, Asjes.

 3. Alles wat deze loser zegt kan je vergelijken met, bla bla baklaba, niks, nada inhoud. Word tijd dat hij ook een drs tietel krijgt, de meeste die zulke ondescheidingen krijgen verdwijnen zeer snel van het podium.

 4. Beste minister, shame one you. U weet dat een dienst als VDC. Internationaal vertrouwen moet zijn? Het is geen huishoudelijke dienst. Het is dienst waarvan de partners, NAVO en alle goedgezinde overheden gebruik van kunnen maken. Waarom denkt u dat Nederland deze insinuaties maakt? Ook zij horen het van buitenlandsediensen. In dit geval zou ik Nederland niet aks politiek zondebok gebruiken. Voor uw aantreden was er al een probleem met De inlichtingendienst van Curacao, laten wij het zo noemen. Dan weet een ieder waar het over gaat. Uw dienst is niet te vertrouwen. Simpel. Wie bent u in bescherming aan het nemen?

 5. En wat de laatste opmerking van Asjes betreft: vertrouwen wij onze rechters wel dan?
  Alleen criminelen hebben toch vertrouwen in Irma Lips, de rest ziet haar liever gisteren dan morgen van dit eiland vertrekken. Liefst met alle criminelen die dankzij haar onkunde nog vrij rondlopen.

 6. Ik ben geen fan van Asjes, maar heb hem liever dan zijn cocaine snuivende vreemdgaande frauderende voorganger met 2 jaar MAVO op zijn CV.

 7. Eén definitieve oplossing voor dat eindeloos wederzijds gezeur : Curacao wordt per direct totaal onafhankelijk en dan heb je van Nederland geen ‘last’ meer. Iedereen blij, ja toch……..? Ik hoor daar alleen eigenlijk niets meer over helaas.

 8. Nederland doe er wat aan deze malafide praktijken de eer en moraliteit
  is zoek.
  Dit land Curacao gaat ten onder aan corruptive,geweld en doodsescapades.
  Wanneer je voor het volk opkomt wordt je vermoord de daders lopen vry rond.
  Het is al 5 voor 12.

 9. en dat onze politici de uitspraken van de rechter niet opvolgen is zeker geen kwalijke zaak, Zie uitspraken van de rechter inzake VDC of Oostpunt en terug betalen salaris selikor enz, enz.
  maar goed wijzen naar het buitenland is altijd makkelijker en geeft een goed afleiding aan ons volk.

 10. “Maar bij een herhaalde vraag liet Asjes weten genoeg te hebben van ‘de insinuaties’ die door ‘sommige politici in Nederland’ steeds meer worden geuit over Curaçao.”
  Eigen schuld dikke bult! Trouwens, het is niet over ons eiland, maar in grotendeels over Asjes en z’n grote ruime kring … eh … maffia, maffiosos, maffieuzen en dergelijke … MAN, PS, MFK, … vul maar in.

  “We moeten volwassen met elkaar omgaan …”
  That ship sailed a long time ago.

  “Ik geloof een rechter liever dan een Nederlandse politicus.”
  Een omgekochte? Vanzelfsprekend!

 11. Dat Asjes niet deugd moet duidelijk zijn.
  zijn hele leven lang is het een baantjes jager.
  heeft een rijke vrouw getrouwd met gokbaas asl schoonvader.
  hij moest waarschijnlijk van schoonpapa de politiek in om zijn gok paleizen buiten schot te houden.
  een grote maffia familie in de politiek…
  hoe staat het trouwens met het rapport over Marvelientje?
  komt dat nog in de openheid?
  die 2 hebben een deal waar de honden gen brood van lusten!

 12. Waar rook is, is vuur en Asjes weet gewoonweg waar het brand. Om hier een beetje schijnheilig te stellen dat het slechts insinuaties zijn, dat station is al gepasseerd.

 13. Natuurlijk is hij het zat. vooral omdat hij zelf een hele grote rol heeft in de boevenbende, en zijn baantje met zeer belastende praktijken verkregen heeft.
  als alles echt uit komt gaan er veel koppen rollen. iemand die niets te verbergen heeft zou alle hulp uit Nederland alleen maar waarderen.

 14. Hoezo ongefundeerd? Tegenbewijs moet ook feitelijk worden onderbouwd of hoeft dat niet? Staat onschuld als een paal boven water? Dat kan. Des temeer reden om onomstotelijk bewijs te leveren en niet alleen maar te roepen dat je er genoeg van hebt. Is dat niet een tikje zwak? Misschien kunnen Curaçao en Aruba gezamenlijk en gemotiveerd ten strijde trekken tegen het malafide moederland? Renée van Aller en John de Vries.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

PBC | Vandaag drie coronadoden op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zojuist werd bekend dat er vandaag drie mensen overleden zijn...

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch...

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de...
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, August 4, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...
- Advertentie -