29 C
Willemstad
• zaterdag 9 december 2023

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...

Nu.cw | Jong koraal op Curaçao niet verbleekt

Britt van Garderen Jong koraal, afkomstig van in het wild gevangen gameten (geslachtelijke voortplantingscellen), blijkt geen tekenen van verbleking te vertonen op Curaçao, zelfs niet tijdens de voortdurende...
- Advertisement -spot_img

AD | Premier berispt bonden

HomeMediaAD | Premier berispt bonden
BPD minister Armin Konket | Jeu Olimpio

Willemstad – De Centrale Commissie van Vakbonden (CCvV) heeft zich tijdens een audiëntie bij de Raad van Ministers over een minister uitgelaten op een manier die voor minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) onaanvaardbaar is.

Dit staat in een brief van de premier aan de CCvV. De Raad van Ministers ontving onlangs, op 11 april, leden van de overheidsvakbonden, die hun beklag kwamen doen over minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Armin Konket (MAN).

De minister was niet aanwezig bij een overleg van het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA) op 15 februari 2018. Dit ervaren de bonden als ‘beledigend’. Aan de voorzitter van het CGOA schreven de vakbonden dat zij geen redenen zien waarom de regering baat zou hebben bij verstoorde verhoudingen met de vertegenwoordiging van het overheidspersoneel. Dit hebben de leden tijdens de audiëntie bij de Raad van Ministers nadrukkelijk herhaald.

De brief en de uitspraken zijn niet goed gevallen bij premier Rhuggenaath. De afwezigheid van minister Konket op 15 februari zou te wijten zijn geweest aan ‘een onvoorziene omstandigheid met een spoedeisend karakter’. Dit had minister Konket eerder zelf al aangegeven.

,,De Raad van Ministers heeft alle vertrouwen in de opstelling en inspanningen van de minister in casu”, zo schrijft de premier.

Voorts stelt de premier namens de Raad van Ministers dat deze tot de conclusie is gekomen, dat ‘de ernst van de financiële situatie van het Land niet in voldoende mate bekend is bij de CCvV’.

,,De raad acht deze kennis onontbeerlijk voor enig verder beraad binnen het CGOA en stelt om die reden voor om de minister van Financiën een weergave van de huidige financiële situatie te laten schetsen aan de CCvV in de vorm van een presentatie.”

De ministers gaan er gezamenlijk vanuit dat ‘een degelijke overlegsfeer, die open en reëel moet zijn, het beste gecreëerd kan worden door alle partijen op de hoogte te stellen van de feiten en factoren die een rol spelen in de huidige situatie van het Land’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Een baan als ambtenaar vooral op Curacao heeft veel voordelen natuurlijk, een baangarantie voor het leven en een goed salaris. Aan de andere kant kan elke hansworst, imbeciel, klojo, malloot van een minister jouw baas worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties