28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 19:25

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Plan vervanging tax holiday

Belasting
vervanging tax holiday

Willemstad – De regering heeft onlangs aan de verschillende adviesorganen een ontwerplandsverordening ingediend waarin de zogenoemde ‘tax holiday’ oftewel ‘de faciliteitenwetgeving’ vervangen wordt door de Landsverordening faciliteit invoerrechten.

In het nieuwe voorstel worden enkele bestaande landsverordeningen samengevoegd en komen sommige landsverordeningen te vervallen. Een van de doelen is om het belastingstelsel te vereenvoudigen.
De nieuwe wetgeving geeft alleen vrijstelling op invoerrechten en onroerend zaakbelasting, maar niet meer op winstbelasting en inkomstenbelasting op winstuitkeringen.

Bovendien zijn de belastingfaciliteiten alleen bestemd voor activiteiten die verband houden met hotel, industrie en grondontwikkeling. Andersoortige activiteiten zoals ‘transnational education’ en de creatieve industrie vallen hier buiten.

Overigens komt renovatie van hotels niet meer in aanmerking voor belastingvrijstelling want de Landsverordening renovatie hotels komt te vervallen. In de laatste nieuwsbrief van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) worden deze nieuwe plannen van de regering uit de doeken gedaan.

De VBC stelt: ,,Het elimineren van onderdelen van de tax holiday-wetgeving komt neer op het kind met het badwater weggooien.”

- Advertentie -

De vereniging kan niet begrijpen dat de vrijstelling op winstbelasting en inkomstenbelasting op winstuitkeringen uit de wetgeving zijn gehaald op grond van het argument van de regering in 2015 al een verlaging heeft ingevoerd voor de winst- en inkomstenbelasting.

Deze verlaging is volgens de VBC echt niet zo substantieel dat daar een versobering tegenover kan staan. Daarnaast kan de VBC het belastingbeleid niet rijmen met de regeringsspeerpunten binnen de Curaçao Investment and Export Promotion Foundation (Cinex) die vooral de economie wil stimuleren waar het gaat om ‘transnational education’ en de creatieve industrie.

,,Hoe denkt de regering investeerders aan te trekken voor het ontwikkelen van deze activiteiten?”,

zo vraagt de vereniging zich af, temeer ook omdat Curaçao zich binnen de regio op deze manier uit de markt prijst.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Naschrift KKC

Spesífikamente lo hasi uso di e Tax Holiday pa proyektonan manera:

  • One Mambo pa un suma di 25 mion florin,
  • Blue Ocean pa un suma di 7.5 mion florin,
  • Bay Side pa un suma di 35 mion florin,
  • Vredenberg pa un suma di 13 mion florin,
  • Zeebries pa un suma di 65 mion florin,
  • Sint Marie pa un suma di 18 mion florin,
  • Alablanca pa un suma di 10 mion florin,
  • Blue Bay pa un suma di 6 mion florin, i finalmente
  • The Jazmyn i The Ridge huntu pa un suma total di 70 mion florin.Sumando un gran total di 250 mion florin.
- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -