28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | PhD opleiding bij ICUC

HomeNieuwsAD | PhD opleiding bij ICUC
PhD op ICUC
PhD opleiding bij ICUC

Willemstad – De Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC) gaat beginnen met een deeltijd PhD-opleiding. Dat heeft de universiteit gisteren bekendgemaakt. Het gaat hier om de opleiding om een dokterstitel te behalen.

De opleiding is mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU). Aan het einde van de opleiding zullen de studenten dus hun bul van de VU ontvangen.

Paul Jansen en Gilbert Cijntje hebben onlangs een presentatie gegeven waarbij het tweetal uitleg gaf over de opleiding, die tussen de drie en vier jaar duurt, afhankelijk van het tempo van de student.

Cijntje gaf te kennen dat het besluit van ICUC om met een deeltijd PhD-opleiding te beginnen, is genomen nadat bleek dat er op Curaçao onvoldoende wetenschappelijk onderwijs is op basis waarvan besluiten worden genomen.

,,Er kan bijna worden gezegd dat er te vaak lukrake beslissingen worden genomen. Daar wil ICUC iets aan doen door een wetenschappelijke opleiding van hoger niveau aan te bieden waarbij de onderzoekscapaciteit op Curaçao wordt gestimuleerd”, zo laat de universiteit in een persbericht weten.

Het programma begint in maart 2016. Met ingang van heden tot en met maart 2016 zal ICUC speciale sessies organiseren waarbij de student wordt geholpen een onderwerp te kiezen en zich voor te bereiden.

Tijdens de presentatie heeft Jansen de verschillende fasen van de opleiding besproken, aangegeven wat de studenten allemaal kunnen verwachten en hoe zij zullen worden begeleid om hun doel te behalen. Bij het succesvol afronden van elke fase zal de student een certificaat ontvangen.

Een PhD is niet alleen voor business administration, maar ook voor marketing, accounting en andere materie, zo laat de universiteit weten. Tijdens de studie leert de student zich nog verder te ontwikkelen op het gebied van wetenschap.

Er zijn bepaalde eisen waar de student aan moet voldoen; zo moet de student onder andere voor een periode van minstens zes maanden lesgeven (dit helpt de student in zijn voorbereiding).

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Doctors titels zijn gewoon te koop op internet.

  De meest getructe is de zogenaamde Doctors degree die (zelfverzonnen) godsdienstige kerkgemeenschappen verkopen. Het gaat simpel in de US waar vrijheid van godsdienst hoog in het vaandel staat.

  Het recept:
  Kerkgemeenschap oprichten, 2 leden is voldoende.
  Kerkelijke Universiteit oprichten, zelfde 2 leden worden nu decaan en rector.
  Studenten opleiden als doctor in “hun” godsdienst .
  Na betaling van een paar honderd dollar en het geven van 10 goede antwoorden aan de promotor en het comité (zelfde twee leden) ontvangt men een doctorsbul. Indien gewenst kan een inauguratie geregeld worden met doctors- toga en baret. Kost een paar centen méér, maar de fotosessie lijkt overtuigend voor de leek. Wil men cum laude op de doctorsbul: een toeslag van meestal 150 dollar. Summa cum laude is een toeslag van 200 dollar.

  De leken zullen u nu aanspreken met: doctor.
  De méér ontwikkelden zullen u aanspreken met: LUL
  Er lopen – niet alleen – op Curaçao veel lullen rond.

 2. Idioot.

  Had zelfs de mislukte MAVO leerling Schotte geen doctors diploma, verstrekt door de Venezuelaanse flut universiteit alias Aqualectra dief in het WTC?

 3. @JM Eustatia
  “Wat houdt deze PhD OPLEIDING in ? Een PhD titel is te vergelijken met de docors titel.”

  Inderdaad met een PhD mag je Dr. (met of zonder punt) voor je naam zetten.

  Curaçao kan nu een unieke titel creëren: PhD bn of Dr. bn

  De toevoeging “bn” geeft de studie-status aan: “bananen republiek”

 4. Wat houdt deze PhD OPLEIDING in ? Een PhD titel is te vergelijken met de docors titel. De periode waarin je je op je doctorstitel voorbereidt is geen opleiding in enge zin , maar een periode waarin je onder leiding van je promotor , doorgaans een ervaren hoogleraar, wetenschappelijk onderzoek op niveau verricht en via publicaties , bij voorkeur in internationale wetenschappelijke tijdschriften, een thesis ( proefschrif) voorbereidt die je moet verdedigen ter verkrijging van de doctors titel. Een gewilde titel omdat vooral de in de goede universiteiten van de VS behaalde PhD titiel, garant staat voor een achtergrond van degelijk wetenschappelijk onderzoek.
  Deze doctorstitel die na een periode van hard werken , het brengen van financiële offers en presteren op nivo wordt verkregen , is de bevestiging voor het in staat zijn wetenschappelijk onderzoek op nivo te verrichten. Maar nu elke figuur die met hangen en wurgen zijn VWO diploma heeft gehaald, die nog nooit een wetenschappelijk tijdschrift in handen heeft gehad, maar zich door de medische studie heeft heen geworsteld en basis arts is geworden , zich als Dr presenteert, verliest deze titel veel van zijn waarde . Maar we zijn nu zelfs zo ver dat lieden die in het geheel geen opleiding hebben via nepuniversiteiten een doctors titel aangeboden krijgen, waardoor de “waardevervaging” helemaal compleet is . Ik gebruik daarom graag de PhD titel. Maar als het de bedoeling is van deze opleiding dat morgen ook iemand met een MBO oplediing zich met de PhD titel kan sieren, zal ook dat geen alternatief meer zijn ……….

 5. Een diploma aan een universiteit in deze bananenrepubliek heeft internationaal geen enkele waarde.

  Zelfs docenten lachen om de UNA diplomas, die uitgereikt worden aan studenten die nauwelijks MBO niveau halen.

  Maar wat maakt het ook uit, ook ongeschoold en met strafblad kom je er wel, of niet Gerrit Schotte, Pik Pisas, Rudney Garmes en Jacintha Constantia?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties