27.8 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | Personeel SOAW ziek door panden

HomeMediaAD | Personeel SOAW ziek door panden
SOAW minister Hensley Koeiman | Jeu Olimpio

Willemstad – Een groep van ongeveer 50 ambtenaren van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) gaat zolang er geen oplossing is voor de twee ziekmakende panden van het departement in Punda voorlopig niet meer daar werken.

De panden zijn daarom vanaf vandaag tot nader orde gesloten.
Vanochtend bespreekt minister Hensley Koeiman (MAN) van SOAW de situatie met een vertegenwoordiging van het personeel. Koeiman verklaarde in gesprek met deze krant begrip te hebben voor de ambtenaren die na een dag in het gebouw klagen over onder andere waterige ogen, opgezwollen lippen, braken en vermoeidheidsklachten. De bewindsman heeft aan zijn ambtenaren gevraagd om hem maximaal vier weken de tijd te geven om een besluit te nemen dat gebaseerd is op feiten en dat tegelijkertijd verantwoord is.

De ambtenaren willen echter niet langer wachten omdat zij al drie jaar klachten hebben. Zij hebben het gevoel dat hun klachten al heel lang niet serieus genomen zijn. Volgens de bewindsman heeft het personeel van een van zijn voorgangers te horen gekregen dat de ambtenaren met gezondheidsklachten zeurpieten zijn, maar dat hij meteen bij zijn aantreden werk heeft gemaakt van de ongezonde situatie in de panden.

Zo heeft hij een architect de situatie van de gebouwen laten onderzoeken. De architect concludeerde aan de hand van het onderzoek dat er twee opties zijn; óf er worden verbeteringen aan het pand aangebracht, óf het departement moet elders gehuisvest worden. ,,Maar het is eerst nodig om een lijst samen te stellen van de eisen waar een eventueel nieuw gebouw, of het huidige gebouw aan zou moeten voldoen”, aldus de minister.

Toen het ministerie in Punda werd gehuisvest, is er niet zo’n lijst opgesteld. Afgezien daarvan erkent de minister dat er in de huidige panden niet-ergonomische balies zijn. Het baliepersoneel heeft als gevolg daarvan ook nog eens extra lichamelijke klachten.

Personeelsleden van het ministerie van SOAW zijn gisteren na een urenlang gesprek met de ambtenarenvakbond Abvo naar Arbo Consult gegaan om de dienst over de ongezonde werkomgeving te informeren en een oordeel hierover te vragen. Ook hebben zij aan de dienst gevraagd of zij in het geval bij ziektemelding als gevolg van de ongezonde werksituatie, een doktersbrief krijgen.

De minister heeft gisteren beloofd dat de ambtenaren in de aanloop naar het besluit regelmatig geïnformeerd zullen worden over de gang van zaken.
Bezoekers van het ministerie van SOAW wordt geadviseerd zich voorlopig te wenden tot Kas di Bario in Brievengat, Otrobanda of Sta. Maria.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

  1. Misschien de airco eens een paar graden warmer zetten ?

    Ik zou ook ziek worden wanneer ik de hele dag de ijskoude lucht op mijn lichaam moet voelen. Nooit begrepen waarom het in veel kantoren altijd een vriestemperatuur moet zijn. En vervolgens trekt het personeel dan truien en jassen aan. Gekker moet het toch echt niet worden.

  2. De ambtenaren willen niet wachten, omdat ze al 3 jaar klachten hebben. En nu ineens niet meer willen werken? Er zijn maar 3 dingen waar een ambtenaar goed in is: 1. Lui op zijn achterste blijven zitten en 2 zeuren over alles en nog wat. 3 net doen of je druk druk druk bent. Was potverdorie 2 jaar eerder naar de arbo consult gegaan in plaats van nu lopen/zitten zeuren

  3. Deze man is 62 jaar oud en heeft waarschijnlijk een prostaat net zo groot als zijn buik. We moeten af van het idee dat minister en parlementariër functies zijn om de pensioen aan te vullen. We hebben dynamische jonge professionals nodig die wat van willen maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties