28.6 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 14:19

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Personeel Isla in actie

Partijen werken aan ‘oplossing’ derdenbeslag | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Vakbonden Apri en PWFC hebben gisteren namens het personeel van de raffinaderij een tweetal eisen neergelegd bij de regering: om het derdenbeslag van Refineria di Kòrsou (RdK) op gelden van Aqualectra bestemd voor Isla op te heffen en om te voorkomen dat RdK in de toekomst weer een soortgelijk beslag legt.

Zolang er geen uitsluitsel is over deze eisen, gaat het Isla-personeel niet aan het werk. Dat heeft Apri-voorzitter Gherrel Remilia tegenover het Antilliaans Dagblad verklaard. Het personeel had gisteren al het werk neergelegd en ook vanochtend verzamelt het zich om 08.00 uur bij de sede van PWFC in afwachting van een reactie van de regering.

De vakbondsleiders – naast Remilia ook Angelo Meyer namens PWFC – werden gisteren in Fòrti ontvangen door de ministers Quincy Girigorie van Justitie – die door afwezigheid van premier Eugene Rhuggenaath zijn post waarneemt – en Giselle Mc William van Economische Ontwikkeling. Daarna volgde een urenlange bespreking tussen de regering en vertegenwoordigers van Aqualectra, RdK en Isla, waarbij de opties werden bestudeerd. Van uitsluitsel was gisteren echter geen sprake en vanochtend wordt de vergadering tussen partijen voortgezet.

- Advertentie -

Dinsdagavond werd duidelijk dat RdK op 11 miljoen gulden, die Aqualectra aan Isla zou betalen voor het verbruik van brandstof, conservatoir beslag heeft gelegd. Volgens de vakbonden – en zo stelde Isla zelf ook in een paginagrote advertentie in de krant van woensdag – wordt de raffinaderij door dit beslag lamgelegd en lopen zo ook betalingen – onder andere aan personeel – gevaar. ,,We willen daarom dat het beslag wordt opgeheven. Dat is een voorwaarde van het personeel”, aldus Remilia.

Maar van het lamleggen van de raffinaderij is volgens Marcelino ‘Chonky’ De Lannoy, de waarnemend directeur van RdK, helemaal geen sprake. Hij verwijst naar een rekening die Isla bij de Girobank heeft, waarop volgens hem voldoende middelen staan om de salarissen van het personeel uit te betalen. ,,Dus als Isla eind van de maand geen salaris uitbetaalt, dan is ze van kwade wil, want de middelen om te betalen zijn er.”

De Lannoy legt uit dat RdK eind september verlof van het gerecht heeft gekregen om op ‘alles beslag te leggen’. ,,Maar dit hebben we niet gedaan, juist omdat we denken aan de werknemers en het salaris dat zij moeten ontvangen. We willen juist dat Isla voldoet aan haar betalingsverplichtingen.”

In tegenstelling tot wat Isla in de advertentie beweert, is, zo stelt De Lannoy, helemaal geen beslag gelegd op olie en inventaris. ,,Ik betreur het dat deze leugens worden geuit en dat dit weer verwarring veroorzaakt en dat werknemers nu in opstand komen.”

- Advertisement -

De waarnemend directeur van RdK is zelf in het buitenland en moest ‘op een afstand en met beperkte middelen aan damage control doen voor schade die een ander heeft aangericht’. ,,Ik moet nu vanuit het buitenland halsoverkop contact opnemen met onze advocaten om aan de documenten te komen om deze alsnog via whatsapp naar de vakbonden te sturen, zodat zij op de hoogte zijn van het hele verhaal.”

Het verlof dat RdK eind september van het gerecht heeft gekregen en dat door RdK slechts gedeeltelijk – het conservatoir beslag van 11 miljoen gulden – wordt uitgevoerd, wordt volgens De Lannoy nu door Isla misbruikt door slechts een deel van het verhaal te vertellen en de indruk te wekken dat het verlof volledig door RdK is uitgevoerd.

,,Ik begrijp dat de juridische documenten in het Nederlands mogelijk moeilijk te begrijpen zijn en dat Isla het verkeerd heeft begrepen, maar om nu in een communiqué aan te kondigen dat we overal beslag op hebben gelegd en de raffinaderij lam hebben gelegd, is een grote leugen.” Het personeel en de vakbonden zijn volgens De Lannoy beetgenomen door een persbericht van Isla ‘dat van geen kanten klopt’.

PWFC-voorzitter Angelo Meyer verklaarde gistermiddag tegenover de pers dat het handelen van RdK het belang van het hele land in gevaar brengt. ,,Het stelt RdK dan wel veilig, maar hoe zit het met het land? We moeten juist nu naar het belang van het hele land kijken”, aldus de vakbondsman. Ook hij benadrukte dat het personeel het werk niet zal hervatten zolang het niet zwart op wit een toezegging van de regering krijgt dat het beslag van tafel is.

Tegenover deze krant liet Remilia weten dat het personeel en de vakbonden inmiddels ‘alle vertrouwen in De Lannoy hebben verloren’. ,,Deze acties dragen niet bij aan een goede relatie tussen de vakbonden, het personeel van de raffinaderij en RdK. Het enige wat dit soort acties teweegbrengt, is negatieve ruis.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. “Bij elk bedrijf waar ik gewerkt heb ging ik vanuit dat de directie uit randdebielen bestond dus ben ik nooit op mijn lauweren gaan rusten.”
    omdat de meeste directie functies toch worden vergeven op basis van vriendjes en familie banden lijkt mij dit inderdaad een goed startpunt. Het aantal directie leden op Curacao dat ook een directie functie in het buitenland zou kunnen vervullen is op 1 hand te tellen

  2. Het is toch godomme van het volk en de ezels dat ze deze domme en voor ze hele leven afgekeurde doorbetaalde vakbonds opruier Angelo en in opdracht van Gerrit de Raaf & Pik consorten durft te stoken en te liegen en bedriegen terwijl hij weet dat de ISLA en de RDK ten doden is op geschreven, zelfs de chinees wil deze roestbak niet kopen, ja voor weinig en dan later zig toch bedenken en er een werldstad van te maken en een vermogen aan gaan verdienen. vakbonds leiders zijn nog gevaarlijker en opnaaiers dan politikie’s leiders.

  3. PWFC-voorzitter Angelo Meyer verklaarde gistermiddag tegenover de pers dat het handelen van RdK het belang van het hele land in gevaar brengt. ,,Het stelt RdK dan wel veilig, maar hoe zit het met het land? We moeten juist nu naar het belang van het hele land kijken”, aldus de vakbondsman.
    Meijer zegt eigenlijk dat het rdk handelen zijn eigen portemonnee in gevaar brengt en juist nu naar zijn portemonnee moet kijken.
    Conclusie: RdK is nog schappelijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -