29 C
Willemstad
• zaterdag 9 december 2023

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...

Nu.cw | Jong koraal op Curaçao niet verbleekt

Britt van Garderen Jong koraal, afkomstig van in het wild gevangen gameten (geslachtelijke voortplantingscellen), blijkt geen tekenen van verbleking te vertonen op Curaçao, zelfs niet tijdens de voortdurende...
- Advertisement -spot_img

AD | Patrick Kluivert neemt afscheid

HomeNieuwsAD | Patrick Kluivert neemt afscheid
Patrick Kluivert neemt afscheid
Patrick Kluivert neemt afscheid

Willemstad – Technisch adviseur Patrick Kluivert heeft gisteren afscheid genomen van het Curaçaos voetbalelftal. Tijdens in een allerijl belegde persconferentie gisterochtend door de Curaçaose voetbalbond (FFK) maakte Kluivert zijn beslissing bekend.
Het was al langer duidelijk dat Kluivert vrijblijvend in het WK-avontuur stond. Hij wilde kijken hoever hij met de Curaçaose jongens zou komen. Dat avontuur strandde echter in El Salvador waarvan tweemaal werd verloren.

Kluivert heeft in relatief korte tijd – hij werd begin maart voorgesteld als bondscoach -een knappe prestatie weten neer te zetten. Er werd gewonnen van Montserrat en Cuba. Zo staat Curaçao nu op de 148e plek op de internationale Fifa-ranglijst. Voorheen was dat een gemiddelde 163e plek. Ook heeft hij het elftal aangevuld met verschillende spelers.

Onder Kluivert werden verschillende Curaçaoënaars opgeroepen die in Nederland spelen. Veel van deze jongens beschouwden het als een eer om door Kluivert, de man die met Ajax de Champions League wist te winnen, onder meer voor AC Milan en FC Barcelona uitkwam en die als aanvaller in het Nederlands elftal memorabele momenten meemaakte, opgeroepen te worden.

Voor de Curaçaose voetballers is de keuze voor het Curaçaose nationaal elftal een definitieve; zij kunnen eenmaal een wedstrijd gevoetbald voor de Curaçaose elf niet meer in actie komen voor Oranje.

Zo wist hij NAC-aanvallers Felitciano Zschusschen en Elson Hooi, de vleugelaanvaller van het Deense Viborg en FC Twente-speler Daryll Lachman te strikken. Maar ook wist hij de man die in vele ogen kans had gehad op een plekje in het Nederlands elftal, doelman Eloy Room over te halen.

Of Kluivert bij een volgend groot toernooi weer in beeld komt bij het Curaçaos elftal is niet duidelijk. De voormalig technisch adviseur – die door iedereen gemakshalve bondscoach werd genoemd – houdt de toekomst open.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

  1. Kluivert heeft 6 wanprestaties geleverd, het voetbal van Curacao was niet om aan te zien. En dat terwijl het met profs speelde tegen voetballende postbodes en ambtenaren uit pindarotsjes als Monserrat.

    Waarom werd Kluivert aangesteld die overal als trainer mislukt is? Zelfs als trainer van de jeugd van Fc Twente werd zijn contract niet verlengd.

  2. ik blijf zeggen dat geld geen rol moet spelen om te spelen voor je land vroege de speler van braziel geef geld om te spelen voor hun land dus ze verzekerd zichzelf om te kunnen spelen voor hun land en ik denk vooral die geboren Curaçao die in Nederland woon die moet zeker voor hun land uitkomen kijk als geen plaats is voor je dan kan je denken om te gaan spelen voor ander land en ik denk dat Kluivert niet alleen voor de geld heeft gekozen omdat Chana heeft meer geld wil geven aan Kluivert en Chana had verder kunnen komen dan Curaçao dus Kluivert heeft gekozen omdat zijn moeder een echte Curaçaoënaars. dat weet ik zeker

  3. ik blijf zeggen dat geld geen rol moet spelen om te spelen voor je land vroege de speler van braziel geef geld om te spelen voor hun land dus ze verzekerd zichzelf om te kunnen spelen voor hun land en ik denk vooral die geboren Curaçao die in Nederland woon die moet zeker voor hun land uitkomen kijk als geen plaats is voor je dan kan je denken om te gaan spelen voor ander land

  4. De spelers hebben in zoverre niks te kiezen, dat ze gekozen worden door de technische staf van de KNVB. En als een speler met een realistisch zelfbeeld tot de conclusie komt dat zijn kans om uitgenodigd te worden voor het Ned. elftal, nihil of vrijwel nihil is, waarom zou hij dan niet kiezen voor Korsou. Kijk naar Eloy Room. Ondanks het feit dat het niet helemaal uit te sluiten was dat hij ooit voor Oranje gekozen zou worden, heeft hij toch het mooie shirt van Curacao aangetrokken.

  5. Ben gedeeltelijk met je eens maar die paar goeie die kiezen voor Nl elftal, als je voor Curacao gaat dan mag je niet meer voor het Nl elftal uitkomen dat is het probleem beste Kees. Dus die Yu di Korsou kiezen voor NL beste Kees, wat zou jij doe beste Kees, de kans nemen voor het grote of kleine geld beste Kees. Vraag het aan Fraudelyne Wiels en Jasjes Beste Kees.

  6. Ben het niet eens. Curacao heeft voldoende potentie om ook een volgende keer een nog grotere rol van betekenis te spelen. Wellicht zijn die potentiele spelers niet op Curacao aanwezig, maar in Nederland en elders zijn er nog voldoende voetballers aanwezig die het nationale team kunnen versterken. Ik denk daarbij met name aan o.a. Jurgen Locadia, een makkelijk scorende spits van PSV Eindhoven. Spelers die waarschijnlijk toch niet in aanmerking komen voor het Ned. elftal. Al weet je het natuurlijk nooit. Het niveau van dat landje aan de Noordzee is momenteel niet veel hoger dan dat van Korsou. Daarom was en is het goed dat gelouterde spelers, zoals Kluivert, met hun uitstraling en hun (internationale) contacten worden aangesteld. Als zo’n proces succesvol verloopt (misschien een volgend keer met nog betere uitslagen) is dat alleen maar goed voor Curacao in het algemeen en de voetballerij op het eiland in het bijzonder.

  7. Hij heeft na gedacht vier ton gulden is genoeg, anders gaat het de volgende keer niet meer door. Trouwens die vent met die grote neus in het midden moet eens gaan na denken om gewoon een lokale trainer aan te stellen kost een stuk minder en kan er meer geld aan de sport op het eiland worden besteed. Al nemen wij L van Gaal in dienst dan nog komen wij niet verder dan drie ronde, er is gewoon geen klasse genoeg . Wat niet is is er niet klaar uit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties