29 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Partij KdNT bedrijft ‘politiek terrorisme’

MAN: Doel van aanvallen zoals die van Carlos Monk van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur (KdNT) is om de MAN te destabiliseren, de regering-Rhuggenaath aan het wankelen te brengen en zelf de macht te grijpen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Ondanks de aanvallen op partijprominenten als Steven Martina, Kenneth Gijsbertha, (kandidaat-vakminister) Neysa Schoop-Isenia en sinds deze week ook Eugène Cleopa – terwijl er aanwijzingen zijn dat binnenkort ook andere MAN-leden aan de beurt zullen zijn – laat de regeringspartij zich niet van de wijs brengen.

Doel van aanvallen zoals die van Carlos Monk van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur (KdNT) is om de MAN te destabiliseren, de regering-Rhuggenaath aan het wankelen te brengen en zelf de macht te grijpen. Dat zegt de partijtop van de blauwe partij in reactie op aantijgingen, ‘zeer laag bij de grond’, richting Cleopa.
Maar MAN laat zich niet mis- of afleiden en is ervan overtuigd dat ‘op dit moment’ de beste regeringscoalitie voor Curaçao de zittende combinatie van PAR, MAN en PIN is. ‘Politiek terrorisme’, zoals de partij het offensief noemt, zal MAN niet doen wijken.

- Advertentie -

Duidelijk is dat de partij van Hensley Koeiman woedend is. Tijdens een persconferentie van de voltallige partijtop werd grote afstand genomen van de beschuldigingen. In het geval van Cleopa deed hij dat zelf. Hem wordt door KdNT van partijleider Amparo Dos Santos aangewreven dat hij het gemunt zou hebben op jonge (overigens volwassen) mannen voor het hebben van ongewenste seksuele contacten.

Monk heeft hierover als ‘bewijs’ ook beeldopnames, fotomateriaal en WhatsAppberichten. Cleopa gaf aan dat Monk eerst naar zichzelf moet kijken, gezien het feit dat hij nog altijd in verband wordt gebracht met de moord op PS-politicus Helmin Wiels. Maar daarnaast, aldus Cleopa, is de parlementariër 26 jaar getrouwd en dat respecteert hij zeer.

,,De aantijgingen en de foto die rondgaan betreffen niet mij”, aldus Cleopa, die aangeeft ‘nooit een dergelijke foto te hebben verstuurd’. Het gaat om een foto van de intieme delen van een man. De politicus stelt dat ook in 2016 deze foto rondging, maar dat hij er zelf niets van weet.

,,Ik betreur het zeer. Want deze mensen zijn echt bezig met mij. Overal waar ik ga en sta maken ze foto’s van mij.” Afgelopen week kreeg hij een tip van iemand die vertelde te zijn benaderd om voor geld mee te werken aan een ‘set-up’ om Cleopa en andere MAN-leden in de val te lokken.

In een persverklaring zegt de partij indicaties te hebben dat binnenkort ook Statenleden Giselle Mc William, Yaël Plet en Elsa Rozendal op een persoonlijke aanval kunnen rekenen. MAN zelf probeert het politieke debat op niveau te houden, met ‘altijd respect’, ook voor de politieke opponenten.

De partij haalt in dezen de bekende Bijbelse uitspraak ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’ aan. Verder is elke persoon onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Maar Monk en KdNT spelen volgens MAN voor God, politie, Openbaar Ministerie en rechter tegelijkertijd.

De bevolking moet waakzaam zijn voor deze werkwijze van ‘politiek terrorisme’. MAN weet zeker dat dit afgestraft zal worden bij volgende verkiezingen. ,,Dit soort partijen tonen constant aan niet het minste respect te hebben voor zichzelf, laat staan respect voor de bevolking.”

Curaçao is zeker niet gediend met politieke instabiliteit of een regeringsbreuk. Er is genoeg werk op sociaaleconomisch, financieel en bestuurlijk vlak.

Bron: Antilliaans dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Ik heb een foto van een in slaap gesukkeld minister van BPD gezien. Wel, zelfs je eigen mensen vinden het de moeite niet waard om naar jou te luisteren.

  Afijn “dignidat humano” moet “dignidat ku MAN NO”.

  Wat een bijeengeraapte wijsneuzen die geen verschil kunnen maken.

 2. Eens met ericlapas: man is geen haar beter en een terugkeer van Martina (op basis van wat?) toont aan dat man net zon vriendjesclub is andere partijen

 3. Mooie taak voor de MAN om te zorgen dat alle criminele parlementariers uit het parlement worden gezet met terugvordering van hun salaris.
  MAN, sla keihard terug naar de kdnt, waar geen speld tussen te krijgen is.

 4. De boevenbende kdnt en mfk blijven spartelen. Indien dit smerig onkundig gespuis aan de macht zou komen loopt het eiland leeg, inclusief hun eigen criminelen.

 5. Een uiterst onbeschaamd clubje subjecten bij elkaar, de zoveelste schande voor het Land Curacao! Om van de eeuwig zwangere dS maar niet te spreken.

 6. Ik begrijp je standpunt @EAJ maar de anderen zijn geen haar beter. Als je naar dat zooitje aan tafel kijkt, wat hebben ze tot nu toe gepresteerd?

  Elke keer als Koeiman minister van sociale zaken is, loopt de werkeloosheid omhoog de man komt nooit met een initiatief.

  Koeiman heeft liggen slapen bij de onderhandelingen van het huurcontract van de Tauber building en nu gaat het ons miljoenen extra kosten..

  Als dit allemaal niet waar is wat de Kdnt beweert dan had Cleopa allang naar het OM moeten stappen dus wij kunnen gewoon aannemen dat het waar is.

  Op zich bewijst het alleen maar dat Cleopa een mens is en als zijn vrouw daar OK mee is, is niets aan de hand vind ik.

  Het kan best zijn dat één of andere nicht na seks met Cleopa gedacht heeft een goede baan of iets anders aan over te houden en nu wraak neemt.

  Trouwens als ik naar de foto kijk, zie ik daar Rozendaal zitten, nou Rozendaal doet het met Paul de Geus dat is echt echt vies bahhh.

 7. Zoiets kun je verwachten van de KdNT. Da`s echt een smerige boevenbende.
  Een bijeengeraapt zooitje teringlijers.
  Kijk maar wie er op hun gestemd hebben, alleen maar analfabeten.!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -