32 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 13:41

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Overvallers steeds jonger

Overval | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het aantal jonge overvallers neemt toe en dat is een alarmerende tendens. In 2019 hadden 44 overvallers een leeftijd tussen de 10 en 19 jaar, 63 tussen de 20 en 29 jaar en 18 tussen de 30 en 39 jaar.

Dat meldde minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) gisteren in de Staten. Een van de projecten die in deze verontrustende cijfers verandering kan brengen, is het sociale vormingstraject dat in april van dit jaar van start gaat. Hierin krijgen vroegtijdige schoolverlaters een jaar lang een militaire training. Daarna gaan zij onder begeleiding aan het werk.

,,De jongeren worden niet alleen discipline bijgebracht, maar ze krijgen ook psychologische en sociale begeleiding om weer positief te kunnen gaan functioneren in de maatschappij”, aldus Girigorie.

- Advertentie -

Met betrekking tot preventie noemt hij ook het in augustus vorig jaar getekende protocol voor veiligheid op scholen, waarbij de relatie tussen het onderwijs en de justitiële keten is versterkt. Op 27 scholen worden gesprekken gevoerd over drugs, alcohol en seksualiteit.

Bij het project zijn de Voogdijraad, het Openbaar Ministerie en de politie betrokken. Doel is jongeren te leren dat zij positieve keuzes kunnen maken. Bij de Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC) wordt verder ook intensief gewerkt met jongeren die vroegtijdig de school verlaten en zich beginnen te begeven op het criminele pad.

Ook noemt Girigorie in dit kader het Halt-project, dat niet lang meer op zich zal laten wachten. De Halt-straf heeft tot doel grensoverschrijdend gedrag zo vroeg mogelijk te stoppen en genoegdoening te bieden aan de slachtoffers en aan de maatschappij.

Tijdens een Halt-interventie worden de jongeren geconfronteerd met hun gedrag en de gevolgen daarvan. Halt probeert jongeren te laten inzien dat zij zelf invloed kunnen uitoefenen op hun gedrag.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. Het is ook wat acceptabel gedrag is. Als de voorbeelden forti, overheid nv’s, en andere bedrijven het voorbeeld geven dat je met minimale inspanning en vermogens, maximaal kan en mag graaien. Wat verwacht je dan van je jeugd? Dat het hard werkende integere personen worden? Voor de het opvoedingskampen eerst het vuil dat een voorbeeld functie vervult integer krijgen.

 2. Sowieso een kwestie van opvoeding en mentaliteit.
  Een gedeelte van de mannelijke medemens, die evenals ik donkergekleurd is, staat bekend om zijn haantjes gedrag. Een gedeelte van de vrouwelijke medemens staat bekend om het feit, dat zij geen genoegen nemen met een man of jongen die geen auto heeft of haar geen gouden sieraad kan bezorgen.
  Eerst de kinderen in een heropvoedings kamp en dan de ouders.

 3. Uit eindelijk toch minister geworden .
  Je blijf lachen inderdaad op deze klip .
  Overvallers steeds jonger .
  Het is allang tijd voor een tuchtschool .

 4. Jacinta Constantia, het viswijf van Boca Sami, is ook jong begonnen met winkeldiefstallen en overvallen op benzinestations.

  Daarna volgde diefstal van dienstauto, meineed, lichamelijk geweld en de grote mondkapjesfraude.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -