AD | Ouders komen op voor brigade

Overheid om financiële steun gevraagd voor voortzetting | Jeu Olimpio

Willemstad – Brigada di Seguridat i Formashon (BSF) heeft haar bestaansrecht bewezen en daarom hebben de ouders van de jongeren die de veiligheidsbrigade vormen en daarin opgeleid worden, aan de bel getrokken.

Er is namelijk onvoldoende geld om de voortzetting van BSF te garanderen. BSF bestaat inmiddels 14 jaar.

De ouders leggen uit: ,,BSF is een programma dat jongeren tussen de 12 en 25 jaar begeleidt, schoolt, vormt en voorbereidt op het zijn van een goede en verantwoordelijke burger. Voor velen is het niet duidelijk dat de brigade een programma is van Bos di Hubentut, een stichting die al 25 jaar bestaat.

Overheid om financiële steun gevraagd voor voortzetting | Jeu Olimpio

Op dit moment zijn er 300 jongeren bij BSF betrokken. Het zijn vrijwilligers die helpen en zorgen voor andere jongeren tijdens grote activiteiten als carnaval en seú. Wat ons opvalt, is dat BSF bekend is bij veel mensen en dat velen menen dat de brigade goed werk verricht. Het mag dan goed mis zijn met een groot deel van de Curaçaose jeugd, de jongeren van BSF doen veel positiefs.”

De ouders vinden dat zowel Bos di Hubentut als BSF het verdient om structurele financiering te krijgen van de overheid. De stichting heeft immers gedurende al die jaren haar waarde bewezen. ,,En de regering wil toch ook dat het beter gaat met de jeugd?” zo wordt aangevoerd.

De ouders hopen dan ook dat de komende regering aandacht zal hebben voor het instituut en bereid is middels Bos di Hubentut te investeren in de jeugd. De ouders wijzen er ook op dat deze stichting de samenwerking zoekt met andere instellingen en onder andere met andere organisaties de problematiek van het huiselijk geweld en (seksueel) misbruik aan de orde stelt.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *