27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | ‘Optimistisch over de toekomst’

Op weg naar Gouverneur | Jeu Olimpio

Willemstad – Hoewel het kabinet-Rhuggenaath met veel optimisme uitkijkt naar de toekomst, moeten we ook stilstaan bij het heden. Dat zei gouverneur Lucille George-Wout gisteren tijdens haar toespraak ter ere van de opening van het nieuwe Statenjaar.

,,Er is geen economische groei om inkomsten voor de staatskas te genereren en de huidige sociaaleconomische situatie vergt onmiddellijke aandacht.”
Ondanks de uitdagingen, hanteert de regering toegewijd een beleid dat daadwerkelijk zal bijdragen aan de vooruitgang van Curaçao, zo sprak de gouverneur. ,,De ontwikkeling en het geluk van de mens zijn verankerd in een gezamenlijke visie van alle ministers en staan centraal in het regeerprogramma 2017-2021 ‘Realisando Kòrsou su máksimo potensial’.”
Om deze visie te realiseren, heeft de regering een strategisch doel vastgesteld. Op de eerste plaats weet de regering dat het de doelen voor het welzijn en de ontwikkeling van onze gemeenschap niet alleen kan verwezenlijken. ,,Daarom wil de regering actieve participatie van burgers steunen en stimuleren en een sterke samenwerkingsband vormen met partners uit verschillende sectoren”, aldus de gouverneur tijdens haar toespraak. ,,Bij bewoners zal de notie worden gecultiveerd dat iedereen het vermogen en de mogelijkheid heeft om voor positieve ontwikkeling te zorgen en kan helpen Curaçao te transformeren tot een land waar vertrouwen, veiligheid, innovatie en welvaart heerst. Een goed opgeleide en geïnformeerde gemeenschap die bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling van zichzelf en toekomstige generaties. Er is een enorme behoefte om te investeren in de ontwikkeling van de mens, van kinds af aan tot aan hoge leeftijd, om zo burgers te vormen die progressief en innovatief denken en handelen en die de vicieuze cirkel van armoede en de oneerlijke verdeling van rijkdommen kunnen breken.”
De hoeveelheid families die in armoede leven, is een grote bron van bezorgdheid van de huidige regering. Onder coördinatie van het ministerie van Algemene Zaken is daarom een urgentieplan geformuleerd. Hierin zijn de wijken het voornaamste instrument voor de ontwikkeling van de gemeenschap; door intensieve samenwerking wordt een programma geïmplementeerd om armoede op integrale en duurzame wijze te bestrijden. ,,De regering is zich ervan bewust dat het een betere aanpak moet bedenken als het betere resultaten wenst dan in het verleden”, aldus de gouverneur, die verder aangaf dat er verschillende initiatieven en activiteiten door verschillende ministeries zullen worden georganiseerd, onder andere in het kader van de preventie van criminaliteit, gezondheid en sociale ontwikkeling.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. ,,Er is geen economische groei om inkomsten voor de staatskas te genereren en de huidige sociaaleconomische situatie vergt onmiddellijke aandacht.”
    Dit is het gevolg van instanties, tussenliggend tussen het individu en de samenleving – gezin, geloof, traditie, gezag – die beleid voeren dat ertoe geleid heeft dat vandaag de mens een enkeling is geworden zonder verbanden en zonder verbonden, zonder middenveld en zonder geestelijke terugvalbasis.
    Gezien het voorafgaande, hoe is het, in ‘Godsnaam’, mogelijk om een ‘Realisando Kòrsou su Máksimo Potensial’ programma ten uitvoer te brengen? Ook geheel onduidelijk is hoe ‘Máksimo Potensial’ gemeten wordt. Voor de één (of de ene groep) is dit iets heel anders dan voor de ander (of voor de andere groep).

  2. ,,Bij bewoners zal de notie worden gecultiveerd dat iedereen het vermogen en de mogelijkheid heeft om voor positieve ontwikkeling te zorgen en kan helpen Curaçao te transformeren tot een land waar vertrouwen, veiligheid, innovatie en welvaart heerst”. En hoe gaat men dat doen? Het gros van de bevolking interesseert dat nou net helemaal niets, het eigenbelang staat bovenaan.

  3. Als ik deze acht op de foto zie, hoop ik dat Curacao door een orkaan getroffen wordt al is het alleen om deze acht weg te waaien. Het zal waarschijnlijk niet gebeuren want de duivel heeft nog geen tijd gehad om de hel op hun komst voor te bereiden..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...