30 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 20:32

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Ontslag MD-crew gaat via rechter

Inselair MD piloot Diangelo Maduro

Willemstad – Insel Air wil het arbeidscontract van medewerkers van de MD-toestellen via het Gerecht in Eerste Aanleg ontbinden. Ongeveer elf piloten en twaalf mannen en vrouwen van het cabinepersoneel hebben daarover begin deze maand een vertrouwelijke brief ontvangen.

Dat zegt piloot Diangelo Maduro. Juni Sluis, ook een van de MD-piloten, zegt op 31 januari een brief te hebben ontvangen van de Insel-directie waarin werd uitgelegd dat om economische redenen wordt gestopt met de MD-80-toestellen en dat een ontslagprocedure via het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) zou volgen.

,,Maar een dag later, op 1 februari, kregen we een tweede brief met het bericht dat een en ander was heroverwogen en via de rechter om ontbinding van de arbeidsovereenkomst zal worden verzocht”, zegt Sluis. ,,Daarna hebben we niets meer gehoord.”

- Advertentie -

Wat het gevolg is van de weg via de rechter voor de piloten en het cabinepersoneel dat op de MD werden ingezet, is nog onduidelijk. ,,Wij denken dat het voor ons geen gevolgen heeft en dat we geen opgebouwde rechten mislopen”, zegt piloot Diangelo Maduro.

,,We weten niet wat de beweegredenen zijn van de directie en wachten het voorstel af. Dan zullen we bepalen of we daarmee akkoord gaan of het ontslag gaan aanvechten.”

De piloten zullen nu eerst hun advocaten raadplegen om te bepalen wat hun rechten zijn.

Begin deze maand werd bekend dat Insel geen gebruik meer zal maken van de MD-toestellen vanwege de hoge kosten voor onderhoud en gebruik. De MD-piloten, die een jaar lang vrijwel zonder omzet op de payroll stonden, moeten afvloeien, evenals het andere aan de MD-vliegtuigen verbonden personeel.

- Advertisement -

Insel gaat verder met ongeveer 175 werknemers en drie Fokker-50-toestellen. Met de F50-vliegtuigen zal in hoge frequentie op en neer gevlogen worden tussen Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. De vluchten naar Suriname zijn van twee keer per week teruggebracht naar een keer per week. De wet-lease met Sunrise werd begin deze maand opgezegd en de wekelijkse vlucht naar Paramaribo wordt nu op vrijdag uitgevoerd met een Fokker-70 van de Surinaamse maatschappij Fly Allways.

Voor de 12 MD-piloten betekent het dat zij van het eiland moeten om weer aan de slag te kunnen. In het buitenland moeten zij een aanvullende opleiding van ongeveer 30.000 dollar volgen om op een moderner toestel te kunnen vliegen, legt Maduro uit.

,,Maar de afgelopen drie jaar zijn de meeste piloten al geëmigreerd. Er is nog maar een klein groepje over op het eiland.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Vanwege alle wanprestaties van Inselair zouden wij als volk massaal Inselair Moeten ontslaan, voor dat er echt ongelukken gebeuren met deze bende.

  2. Iedereen zal zich om moeten scholen bij werkloosheid. Laatst was er een ex-piloot op de Ned. Tv die vol trots vertelde dat hij nu in de horeca werkt. Zelfs ex-minister Teeven ging aan de slag als buschauffeur.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -