30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

AD | Onderzoek inspecteur

HomeMediaAD | Onderzoek inspecteur
Commissie houdt klachten over Inspecteur Huurman tegen het licht | Jeu Olimpio

Willemstad – Minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur laat een klachtencommissie instellen, die zich buigt over de klachten van derden over de manier waarop zij door Jan Huurman, Inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid (IGV) zijn behandeld.

Dat heeft de bewindsvrouw gisteren in een schriftelijke verklaring bekendgemaakt. Camelia-Römer stelt dat er meerdere klachten zijn binnengekomen van patiënten en medisch specialisten over de manier waarop zij door de inspecteur zijn behandeld. Op 17 juli is Huurman door de bewindsvrouw geïnformeerd dat er een commissie wordt ingesteld om de klachten tegen hem te onderzoeken.

In de verklaring schrijft de minister op de hoogte te zijn van de spanningen tussen het Advent Ziekenhuis en de inspecteur. Op 5 juli heeft de minister een delegatie van het ziekenhuis ontvangen. Daarbij is meegedeeld dat er een klachtencommissie wordt ingesteld en dat de minister pas zal reageren op de klachten, nadat het onderzoek door de commissie is afgerond.

De klachten over de manier waarop het Advent door de inspecteur wordt behandeld, staan overigens los van de aanwijzingen die hij heeft gegeven, zo heeft Camelia-Römer aan de delegatie meegedeeld. Huurman is als het om de aanwijzingen gaat autonoom in zijn werk. Als er klachten zijn over de inhoud van de aanwijzing op het gebied van zorg en veiligheid, moeten die in een bezwaarschrift aan de inspecteur kenbaar worden gemaakt of aan de rechter worden voorgelegd. Het afgelopen jaar heeft het ziekenhuis aanwijzingen gehad en zijn deze aan de rechter voorgelegd, zo schrijft de bewindsvrouw.

Afgelopen maandag heeft de GMN-minister het ziekenhuis erop gewezen dat zij niet aan hun verzoek kan voldoen om ontheffing van de plicht om contact te hebben met de inspecteur. Met andere woorden: de directie is verplicht om de inspecteur te ontvangen. Hierna heeft het ziekenhuis aan Huurman meegedeeld dat het bereid was hem op donderdag 26 juli te ontvangen.

De bewindsvrouw schrijft via de krant te hebben gelezen dat de inspecteur maandag aangifte bij het Openbaar Ministerie heeft gedaan tegen de directie van het Advent Ziekenhuis. Het OM heeft een eigen verantwoordelijkheid om aangiftes in behandeling te nemen. Om die reden zal de minister zich er dan ook van onthouden zich met deze zaak te bemoeien, aldus de verklaring.

Bij ombudsman Keursley Concincion zijn er ook klachten gedeponeerd over de inspecteur. Concincion verklaarde aan deze krant te hopen dat hij in september met alle betrokkenen om de tafel kan gaan.

Op pagina 6 ‘Blij dat Advent schuld bewijst’

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

 1. Dit gaat hoe dan ook geld kosten want de commissie leden zullen het niet gratis doen maar daar weet Camelia-Römer alles van. Zij heeft de commissie naar aanleiding van de dood van Pretu voorgezeten. Het heeft de belasting betaler 1 miljoen gekost en wij weten nog steeds niet of het moord of zelfmoord was.

 2. @Jos,
  Onzin. Het was even schrikken voor de graaiers bij Sehos toen Advent uit eigen middelen de koop van Taams betaalde. Daarna is vanalles in werking gesteld, waaronder de inspectie, om Advent een ‘sateliet’ van HNO te maken. Uiteindelijk gingen de ogen van Whiteman open. Suzy moest eerst dat van Sona en Berenschot ‘regelen’.

 3. Suzy R wist niet hoe snel zij Huurman moest terughalen. Prima dat hij de vinger flink aan de bloedende pols houdt.
  Shoot the messenger if you don’t like the message daar lijkt het wel op.

 4. Ja, dat zal schrikken zijn geweest voor de minister: een onafhankelijke Inspectie die zich niet laat intimideren!
  Jammer dat de minister zulke slappe knieen heeft dat zij voor het Adventziekenhuis óp de knieen gaat.

 5. Huurman heeft Gershi Pereira geschorst en hem al twee jaar met volledig behoud van riante arbeidsvoorwaarden thuis laten zitten.

  Zo begaan met het onze belastingmiddelen is Huurman dus zeker niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties