30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Ombudsman luidt noodklok bij parlement

HomeMediaAD | Ombudsman luidt noodklok bij parlement
Keursley Concincion, de ombudsman van Curaçao

Willemstad – ,,Er is in de afgelopen jaren niet veel vooruitgang geboekt ten aanzien van de houding van de overheid naar de ombudsman en de burger toe en de dienstverlening van de overheid is onbehoorlijk.” Dat is de conclusie in het jaarverslag 2018 van Keursley Concincion, de ombudsman van Curaçao.

Concincion heeft het jaarverslag over 2018 op 7 mei ingediend bij William Millerson, de voorzitter van het parlement van Curaçao. In dit verslag wordt gekeken naar het aantal verzoeken dat over het gedrag van de ministeries is ontvangen. In het jaar 2018 heeft de ombudsman in totaal 650 verzoeken in behandeling genomen.

,,Uit ons rapport blijkt dat de situatie zoals deze nu is onhoudbaar is. De meest gehoorde klacht, zeker 90 procent van alle binnengekomen klachten, is het uitblijven van een reactie van de ministeries, waardoor de burger soms verstoken blijft van adequate dienstverlening”, vertelt Concincion.

Hij zegt zelf geen instrument te hebben om in te grijpen.

,,Wij dienen daarom een verzoek in bij de Statenvoorzitter, wij willen dat het parlement ingrijpt.”

De ombudsman brengt elk jaar een rapport uit met daarin een overzicht van de ontvangen klachten van burgers en werknemers over de verschillende ministeries. Al jaren doet hij aanbevelingen en onderzoeken maar deze worden volgens hem niet opgevolgd door de overheid. In de praktijk bestaan er grote verschillen tussen het presentatie- en inspanningsniveau van de diverse ministeries onderling. Deze lijn kan zelfs worden doorgetrokken naar organisaties die zich binnen eenzelfde ministerie bevinden.

Het valt hem op dat dezelfde ministeries steeds de meeste klachten ontvangen. In het jaar 2018 waren dit het ministerie van Justitie, met in totaal 84 klachten, gevolgd door het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) met 49 klachten en het ministerie van Financiën met 42 klachten.

Vervolg op pagina . ‘Behoorlijk bestuur verplicht’

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Deze Keursley Concincion lijkt op iemand die de wereld door zijn studieboeken bekijkt. Hier op Curaçao werkt diplomatie en beleefdheid niet, hij moet de media opzoeken en elke dag die ordinaire Jachmin Pinedo in de aanval laten gaan.

  2. Het zijn niet alleen de ministeries, maar ook de svb en belastingdienst.
    Mails worden niet beantwoord en terugbellen is ook geheel uit den boze.

  3. Eén van de functie eisen voor ambtenaren is nog altijd het hebben van een apathische houding t.o.v. ‘klanten’ van de overheid, plus een volledige desinteresse in het werk op zich.
    Het is knap dat men die met zoveel gemak weet te vinden.

  4. De Ombudsman in een dergelijk corrupte “whom-do-you-know” politieke omgeving is a priori een tandeloze tijger, een handige excuus-truus en vehicle voor doorverwijzing aan mondige ingezetenen. Die arrogante klaploper Millerson is na ontvangst nu op zoek naar de diepste lade in zijn bureau.
    Case in point: de hautaine houding van HBO-“jurist” Girigorie na onderbouwde kritiek van de Ombudsman.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties