28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 05:02

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Ombudsman luidt noodklok bij parlement

Keursley Concincion, de ombudsman van Curaçao

Willemstad – ,,Er is in de afgelopen jaren niet veel vooruitgang geboekt ten aanzien van de houding van de overheid naar de ombudsman en de burger toe en de dienstverlening van de overheid is onbehoorlijk.” Dat is de conclusie in het jaarverslag 2018 van Keursley Concincion, de ombudsman van Curaçao.

Concincion heeft het jaarverslag over 2018 op 7 mei ingediend bij William Millerson, de voorzitter van het parlement van Curaçao. In dit verslag wordt gekeken naar het aantal verzoeken dat over het gedrag van de ministeries is ontvangen. In het jaar 2018 heeft de ombudsman in totaal 650 verzoeken in behandeling genomen.

,,Uit ons rapport blijkt dat de situatie zoals deze nu is onhoudbaar is. De meest gehoorde klacht, zeker 90 procent van alle binnengekomen klachten, is het uitblijven van een reactie van de ministeries, waardoor de burger soms verstoken blijft van adequate dienstverlening”, vertelt Concincion.

- Advertentie -

Hij zegt zelf geen instrument te hebben om in te grijpen.

,,Wij dienen daarom een verzoek in bij de Statenvoorzitter, wij willen dat het parlement ingrijpt.”

De ombudsman brengt elk jaar een rapport uit met daarin een overzicht van de ontvangen klachten van burgers en werknemers over de verschillende ministeries. Al jaren doet hij aanbevelingen en onderzoeken maar deze worden volgens hem niet opgevolgd door de overheid. In de praktijk bestaan er grote verschillen tussen het presentatie- en inspanningsniveau van de diverse ministeries onderling. Deze lijn kan zelfs worden doorgetrokken naar organisaties die zich binnen eenzelfde ministerie bevinden.

Het valt hem op dat dezelfde ministeries steeds de meeste klachten ontvangen. In het jaar 2018 waren dit het ministerie van Justitie, met in totaal 84 klachten, gevolgd door het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) met 49 klachten en het ministerie van Financiën met 42 klachten.

- Advertisement -

Vervolg op pagina . ‘Behoorlijk bestuur verplicht’

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Deze Keursley Concincion lijkt op iemand die de wereld door zijn studieboeken bekijkt. Hier op Curaçao werkt diplomatie en beleefdheid niet, hij moet de media opzoeken en elke dag die ordinaire Jachmin Pinedo in de aanval laten gaan.

  2. Het zijn niet alleen de ministeries, maar ook de svb en belastingdienst.
    Mails worden niet beantwoord en terugbellen is ook geheel uit den boze.

  3. Eén van de functie eisen voor ambtenaren is nog altijd het hebben van een apathische houding t.o.v. ‘klanten’ van de overheid, plus een volledige desinteresse in het werk op zich.
    Het is knap dat men die met zoveel gemak weet te vinden.

  4. De Ombudsman in een dergelijk corrupte “whom-do-you-know” politieke omgeving is a priori een tandeloze tijger, een handige excuus-truus en vehicle voor doorverwijzing aan mondige ingezetenen. Die arrogante klaploper Millerson is na ontvangst nu op zoek naar de diepste lade in zijn bureau.
    Case in point: de hautaine houding van HBO-“jurist” Girigorie na onderbouwde kritiek van de Ombudsman.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -