AD | OM: Verdediging taak Schotte

Schotte en Van der Dijs willen een advocaat die ze kunnen betalen | Foto Persbureau Curacao

Schotte + Van der Dijs willen een advocaat die ze kunnen betalen Persbureau Curacao

Willemstad – Het is de verantwoordelijkheid van Gerrit Schotte (MFK) – oud-premier en hoofdverdachte in de corruptiezaak Babel – om voor verdediging te zorgen, die hem bij de behandeling van de zaak in hoger beroep op 11 augustus kan bijstaan.

Dat is niet de taak van het Openbaar Ministerie (OM). Dat laat Norman Serphos, de woordvoerder van het OM, tegenover deze krant weten.

Schotte weigerde tegenover deze krant commentaar te leveren, maar bij Radio Mas gaf hij gisterochtend een uitgebreid interview, waarbij hij onder andere liet weten dat zijn voormalige raadsman Eldon ‘Peppie’ Sulvaran zich heeft teruggetrokken en dat hij via de pers ‘erachter moest komen’ dat de pro-formazitting van het hoger beroep in de zaak Babel op 11 augustus plaatsvindt.

,,Op 30 juni heb ik officieel in een brief aan zowel het Openbaar Ministerie als aan het Hof bekendgemaakt dat wij (Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs, red.) geen advocaat hebben. Beide instanties zijn dus vanaf 30 juni op de hoogte van het feit dat ze rechtstreeks met ons moeten communiceren. Wat er nu is gebeurd, is volstrekt abnormaal; dat ik via de pers erachter moet komen dat de datum voor de behandeling van het hoger beroep bekend is gemaakt. Wij waren hier zelf niet van op de hoogte.”

OM-woordvoerder Serphos laat desgevraagd weten dat zowel Schotte als Van der Dijs zijn gedagvaard.

Over de reden van het vertrek van Sulvaran, rept Schotte tijdens het interview geen woord. Wel laat hij zich ontvallen dat hij op zoek is naar een advocaat die hij ‘kan betalen’. Lees verder op Antilliaans Dagblad

,,Niemand spaart geld door het Openbaar Ministerie aan te vechten. Het OM heeft tot nu toe tussen de tien en vijftien miljoen gulden verkwist aan mijn vervolging. Wanneer ik een advocaat heb gevonden en een tarief is afgesproken dat wij kunnen betalen, dan zullen ze het horen.”

Als Schotte op 11 augustus nog geen advocaat heeft, zal hij niets te melden hebben, zo laat hij tegenover het radiostation weten.

De oud-premier die vooralsnog van plan is mee te doen aan de verkiezingen van 30 september stelt dat zowel het OM, als het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en het Hoofdstembureau tegen hem samenzweren om zijn deelname aan de verkiezingen te saboteren.

,,Op 8 augustus moeten we onze lijst indienen bij het Hoofdstembureau en op de 11e moet ik voorkomen. Het lijkt wel alsof het allemaal zo gepland is om mijn deelname aan de verkiezingen dwars te zitten”,

aldus Schotte.  In de zaak Babel is Schotte al eerder door het Gerecht in Eerste Aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Bovendien werd hij ontzet uit het recht voor een periode van vijf jaar om te worden verkozen. De ex-premier van Curaçao werd veroordeeld voor valsheid in geschrifte, witwassen, het voorhanden hebben van ‘frequency jammers’, ambtelijke omkoping en de valse aangifte van het verlies van zijn diplomatieke paspoort.

Bron: Antilliaans Dagblad

20 Reacties op “AD | OM: Verdediging taak Schotte

 1. joep meloen

  Dit is gewoon een truc van sulvatan. Schotte geen advocaat, dus uitstel hoger beroep, dus eerst verkiezingen. MFK wint, cooper premier, pardon voor Schotte, gaat vrijuit en wordt alsnog premier.
  Het is zo doorzichtig als wat.

 2. Natuurlijk Brian,

  Je hebt helemaal gelijk. De rechtbank in eerste aanleg heeft de feiten geacht als zijnde bewezen. Echter het Hof kan de feiten anders beoordelen en er een andere kwalificatie aangeven.
  Waar Huub Willems nu mee komt aandraven, zal/mag niet gebruikt worden.

  Een casino en een rechtbank hebben grote overeenkomsten!

 3. Sonny, lees het process maar door. De feiten zijn bewezen. Schotte mag blij zijn dat hij geen 30 kreeg.. En nu is het onderzoek van Willems ook klaar.. Die man moeten ze deporteren

 4. @potver3,

  Dat Schotte een eerlijk proces heeft gehad, staat helemaal niet vast. Dat is een aanname. Schotte zal in zijn grieven proberen aan te tonen dat hét juist géén eerlijk proces was.

  Als het Hof een uitspraak doet, in de lijn van het eerdere vonnis, kan hij bij meerder instanties proberen zijn gelijk te halen. Dat spelletje kan vele jaren duren.

 5. Zoals eerder gezegd: Schotte is niet verplicht om zich door een advocaat te laten verdedigen. Hij mag het gewoon zelf doen!

 6. @Brain S
  Wij leven in een rechtsstaat waarin Shotte door de rechterlijke macht is veroordeeld tot 3 jaar etc.. Dus hij heeft een eerlijk process gehad. Dat hij niet eens is met de veroordeling is begrijpelijk en dat mag (kan) hij aanvechten. Hoe hij dat wilt aanvechten is zijn zaak.
  Jammer dat de gemeenschap weer voor de kosten moet opdraaien in geval hij een Pro Deo advocaat toegewezen krijgt.

 7. Als Schotte geen advocaat heft kan hij geen eerlijk process krijgen. vrijspraak dus

 8. @Frits, dat bedoel ik je zit weer naast. Dat zijn 2 wipjes dicht bij Hato. Het geeft ons in elk geval een bevredigend gevoel. Daar kijken wij elk 4 jaar naar uit.

 9. Abraham Mossel

  @ Is niet zo moeilijk henkie, de in omloop van Gerrit de Dief zijn bank rekeningen incl zijn account nummers en bedragen zijn allang bekend, het OM heeft ze alleen niet gebruikt omdat dan de zaak Babel te lang ging duren. Het veranderen van advocaten is geen geld kwestie maar eerder een streek voor uitstel en om op een of andere manier een advocaat te strikken die in het spel oplichting wil mee spelen omdat deze nieuwe advocaat zogoed als voor nade niks zal moeten verdedigen, daar hij geen grote bedragen kan aannemen wat blijk uit criminele praktijken zou kunnen kommen Daarom is Peppie ook gestopt om niet voorschut te gaan, hij kan hem niet eens meer verdedigen als je een beetje na denkt.

 10. Inderdaad, gekke Gerritje loopt rond met een mafia horloge van een ton en beweert glashard op te komen voor de armoedelijders op het eiland die de tijd van de kerkklok moeten lezen.

  Mas serka di bo? Mas serka di Pieters Jewelers ja.

 11. Henkie, als Schotte zijn aanvraag – om een toevoeging – komt indienen bij de griffie, moet de ambtenaar even aan Schotte vragen hoe laat het is.

  De oplettende ambtenaar zal dan een horloge (dat ze in criminele kringen, een mooi klokkie noemen) ontwaren. De contante waarde durf ik zomaar te schatten op minimaal het jaarsalaris van de beambte. De – met het onderzoek belastte – ambtenaar, heeft de bevoegdheid om lijfsieraden te laten taxeren.

 12. geen geld, geen geld, word moeilijk hoe check je de buitenlandse rekeningen overal in de wereld.

 13. Schotte en Co, moeten niet piepen. Voor strafzaken geldt géén verplichte procesvertegenwoordiging. Ze mogen zichzelf verdedigen.

  (op Curaçao, St. Maarten en Aruba geldt voor civiele zaken ook géén verplichte procesvertegenwoordiging van een advocaat)

  Als Schotte en Co wél gebruik wensen te maken van een procesvertegenwoordiger, maar niet beschikken over voldoende financiële middelen, dan dienen ze een toevoeging aan te vragen. Na onderzoek van hun financiële positie, kan men besluiten om wel of geen toevoeging toe te kennen.

  Het OM heeft met, het wel of niet, toekennen van een procesvertegenwoordiger niets te maken. Het OM dagvaardt!

  De zaak zal dienen op de dag en het uur, zoals vermeld in de dagvaarding. De media is niet het middel – behoudens bij onbekende woon- of verblijfplaats – om gedaagden op te roepen om op een zitting te verschijnen.

  De weledelzeergeleerde heer Schotte moet dus even de dagvaarding afwachten- of hij is inmiddels al aan hem betekend.

 14. Anthony, ik woonde en werkte samen met de lokale bevolking, dus weet heel goed waarover ik praat. Ik weet zeer goed dat 100 Naf veel geld is voor de lokale bevolking. Met die 100 Naf gaat het merendeel naar de snack en een paar uur later is het op. Vervolgens zit je de komende jaren aan dit soort klootzakken vast.

 15. Abraham Mossel

  Het mogen nu toch duidelijk zijn voor eenieder dat het OM er geen gras over laat groeien en dat weet de grote loser, psychopaat, narsict en pathologische beroeps leugenaar Gerrit de Raaf en zijn vrienden peppie&kokkie ook wel, Gerrit wist allang voor 30 juni dat hij op 11 augustus weer voor het hekkie moest verschijnen( heeft overal zijn spionnen, ook bij het OM (lees: VDC Romer) en hadden samen allang het spelletje op touw gezet wat betreft het wisselen van de wacht met de advocaten. Dat er nu een lul verhaal in word gegooid dat de poen op is daar trapt geen hond meer in, maar we zullen kijken hoeveel reclame geld is te besteden voor zijn maffia club MFK/REFORMA. Ben ondanks dat de zaak Babel weer een paar maanden zal worden uitgesteld er blij mee om te weten dat het OM deze zooi van Gerrit de Raaf zo snel mogelijk veroordeeld willen hebben en niet dat zo als ik had gedacht dat het jaren zou gaan duren, die kans zit er voor Gerritje de Raaf niet in en dat heeft hij nu dus ook door. Kijken en afwachten wat 11-08-2016 ons weer brengt!.

 16. Ha Ha wel een tactische zet ,maar het is overduidelijk dat Sulvaran zoals bij meerdere gelegenheden meer scheeuwt dan wint Hij kan dit gewoon niet winnen en is daarom aan het rekken. Het volk is zo dom dat er nog op deze mensen gestemd word.
  90% van de mensen in de Politiek is Corrupt en Verrot.

  (De naam mmmmm is niet toegestaan. Door moderator aangepast.)

 17. Wie zijn ziel verkoopt aan de duivel zal in de hel leven!!!!!!!!!!!!

 18. Jammer dat je in die 10 jaar geen contact had met de arme lokale bevolking anders wist je nu wat 100 NAF voor veel mensen hier betekent.

  Wij behoren niet als Nederland tot de 10 rijkste landen ter wereld!!

 19. Wat een jankert. Verschrikkelijk mannetje is het. Dit soort figuren moet Curacao besturen? Ik heb er 10 jaar gewoond maar ben blij dat ik er weg ben. Heb medelijden met die arme lokale bevolking die toch maar weer voor 100 Naf op dit soort klootzakken stemmen.

 20. Vreemd, die scheiding. Schotte en Sulvaran waren onagscheidelijke bilmaatjes.

  Ik zou Schotte nu de ratvocaat van Brian Mariano aanraden.

  Brian Mariano is ook veroordeeld (1 jaar cel) maar heeft die nooit hoeven uit te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *