30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

AD | OM: Veiligheid is dé prioriteit

HomeMediaAD | OM: Veiligheid is dé prioriteit
Jamaloodin werd hierbij bijgestaan door advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Chester Peterson en Sheldry Osepa.

Willemstad – Oud-minister George Jamaloodin (MFK) is gistermiddag uit veiligheidsoverwegingen naar Bonaire overgebracht. Dat begrijpt deze krant uit welingelichte bronnen. Het Openbaar Ministerie (OM) stelt in een officiële reactie ‘over de detentie van verdachten geen uitspraken te doen’.

Jamaloodin werd gisterochtend eerst voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte – die in de periode van 2010 tot 2012 minister van Financiën was in het kabinet-Schotte – moet net als iedere andere verdachte hetzelfde proces doorlopen, waarbij hij eerst aan de rechter-commissaris moet worden voorgeleid, die zijn hechtenis van 2×24 uur goed moet bevinden, daarna de verlenging van acht dagen en vervolgens acht dagen in bewaring.

Na zijn bezoek aan de rechter-commissaris is Jamaloodin meegenomen naar de marinekazerne te Suffisant en vervolgens naar Hato gebracht waar hij met een chartervliegtuig van EZ Air naar Bonaire werd getransporteerd. De verdachte werd hierbij vergezeld door drie leden van het Arrestatieteam. Eenmaal op Bonaire is Jamaloodin – ongeboeid en gezicht onbedekt – overgedragen aan een speciaal team die hem naar de nieuwe gevangenis heeft geëscorteerd.

Jamaloodin is dinsdagmiddag na een lange periode van hechtenis in Venezuela op Curaçao aangekomen. De Venezolaanse autoriteiten hebben de oud-minister van Financiën, die als verdachte geldt in een drietal zaken, overgedragen aan de Curaçaose justitiële autoriteiten, die hem naar Hato hebben vergezeld. Eenmaal op Curaçao is het ondervragingsproces meteen begonnen. Jamaloodin werd hierbij bijgestaan door advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Chester Peterson en Sheldry Osepa.

Jamaloodin, die ervan verdacht wordt de opdrachtgever te zijn geweest van de moord op politicus Helmin Wiels, werd naar het cellencomplex te Barber gebracht. Eerder zat Luigi Florentina, alias Pretu – die ook als verdachte gold in de moordzaak van Wiels – ook in Barber opgesloten. Daar werd na een aantal dagen het levenloze lichaam van de verdachte gevonden. Hij had zelfmoord gepleegd.

Naar verluidt is Jamaloodin om soortgelijke en andere desastreuze taferelen te voorkomen naar Bonaire afgevoerd, maar ook om het onderzoek niet te verstoren. Het plan was altijd om hem na de uitlevering naar Bonaire te brengen, zo melden bronnen dicht bij het onderzoek aan deze krant. Op het buureiland zal de voormalige bewindsman over zijn betrokkenheid bij de zaken Germanium, Passaat en Maximus worden ondervraagd.

Tegenover deze krant laat officier van justitie Guillano Schoop, die belast is met de woordvoering in de zaak van Jamaloodin, weten dat het Openbaar Ministerie geen verklaringen afgeeft over de verblijfplaats van gedetineerden. Wel laat hij weten dat de veiligheid van alle verdachten en dus ook die van Jamaloodin dé prioriteit is van het Openbaar Ministerie.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 reacties

 1. Het zien van deze 3 payos geeft al aan hoe de verdediging hem zal gaan verdedigen.
  Sulvaran kent maar 1 vast riedeltje en dat is: ‘het is racisme en Nederland zit er achter’.

  Nu we dat weten kunnen we af gaan wachten op waar het OM mee gaat komen. Dan wordt hij veroordeeld, gaat in hoger beroep, wil dat in vrijheid afwachten, na het hoger beroep door naar cassatie en voor we het weten zijn we een jaar of 8 verder. Want al deze zaken, waarvan hij wordt verdacht, zullen natuurlijk apart worden behandeld.

  En onze regering heeft geen geld meer, maar deze joker gaat ons nog miljoenen kosten.

 2. @Drechi,
  In alle ‘sprookjes’ loopt het niet goed af met ‘de boze wolf’. Dat hij was ‘gevlucht’ geeft al aan dat hij zijn toekomst op het eiland, door toedoen van vriend en vijand, op een bepaalde manier inschat. Waarschijnlijk vanwege dezelfde afweging, en ter voorkoming dat hij dezelfde condities van bewaring als ‘Pretu’ krijgt hij een bon bini op Bonaire.

 3. Naast die peppie en cockie ook advocaat en voormalig gevolmachtigde minister Sheldry Osepa? Het lijkt erop dat Jamaloodin goed word bijgestaan met voldoende kennis. In ieder geval door de kopstukken van de politieke beweging Reforma die politieke- en constitutionele hervorming wil. Een aan de MFK gelieerde groepering. Hoedanook, we gaan het wel zien. Hij leeft nog na zijn avontuur in Barber.

 4. Er zijn hier op dit forum mensen (die overigens geen mondi monkeys zijn volgens hun) die wel bang lijken…… Lafaards…… Zijn allang blij dat de “Boze Wolf” op Bonaire zit 🙂

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties