29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

AD | OM: Niet op eigen houtje

HomeMediaAD | OM: Niet op eigen houtje
De oud-premier gaat zich woensdagochtend melden bij de gevangenis. Schotte vermoed ook dat hem een nieuwe vervolging in Maximus (de moord op Helmin Wiels) wacht | Jeu Olimpio

Willemstad – ,,Gerrit Schotte heeft zichzelf als zelfmelder verklaard, maar dat is hij helemaal niet. Hij kan niet op eigen houtje naar de gevangenis gaan en zeggen dat ze hem op dat moment moeten opsluiten. Dat werkt niet zo.”

Dat is de reactie van het Openbaar Ministerie (OM) op de verklaring van de voor ambtelijke corruptie veroordeelde oud-premier Gerrit Schotte (MFK) dat hij zich morgen zelf gaat aangeven bij de gevangenis.

Tot dit besluit kwam Schotte nadat hij op 29 november – twee dagen nadat de Hoge Raad in Den Haag het vonnis in de zaak Babel onherroepelijk verklaarde en daarmee de gevangenisstraf van drie jaar voor Schotte vastlegde – middels zijn raadsvrouw Marije Vaders een brief heeft ingediend bij de hoofdofficier van justitie, waarin hij een ‘dringend verzoek’ deed aan het OM hem de kans te geven zichzelf aan te geven.

,,Ik wil niet dat ze me komen ophalen en een circus opzetten voor mijn kinderen en familie”, aldus Schotte gisteren tijdens ‘zijn laatste persconferentie van dit jaar’. Kopietjes van de brief zijn ook verstuurd naar officier van justitie Guillano Schoop, gouverneur Lucille George-Wout en minister Quincy Girigorie van Justitie.

In diezelfde brief heeft Schotte, die nu een gevangenisstraf van drie jaar staat te wachten, het Openbaar Ministerie verzocht zijn gevangenneming per eind maart 2019 te laten ingaan. ,,Dit heb ik gemotiveerd door aan te geven dat dit me de ruimte geeft zo afscheid te nemen van familie en hechte vrienden, evenals de organisatie die ik vandaag nog draag.” Schotte blijft nog wel leider, nu vanuit de gevangenis, van de politieke organisatie MFK, die met vijf zetels in de Staten wordt vertegenwoordigd. ,,Ik heb een politieke verantwoordelijkheid en ook een naar de gemeenschap toe. Daarom vraag ik om een redelijke termijn.”

Ook geeft Schotte in zijn schrijven aan het Openbaar Ministerie te kennen dat hij bereid is meteen te beginnen aan een taakstraf indien het OM niet akkoord gaat met zijn voorstel voor zelfmelding. ,,Taakstraf of huisarrest met een elektronisch bandje. Ik kan mezelf ook aanmelden bij de reclassering. Als het Openbaar Ministerie daarmee akkoord gaat, moet dit alles wel afgetrokken worden van de gevangenisstraf van drie jaar”, aldus de MFK-leider.

Ondanks het verzoek van Schotte ‘om binnen korte tijd samen te zitten’ om de mogelijkheden te bespreken, had de politicus gisteren nog niets van het OM vernomen. ,,Daarom heb ik besloten om me woensdagochtend om 09.00 uur aan te geven bij de gevangenis.”

‘Geen geld gestolen’

Tijdens de persconferentie stak de politicus fel van leer tegen het Openbaar Ministerie en de volgens Schotte ‘politieke vervolging die al jaren gaande is’. Hij wees op het bekende gebruik dat politieke partijen voorheen grote donaties aannamen van ondernemers om zo hun verkiezingscampagnes te kunnen voeren.

,,Van 1954 tot 2010 werd er geen limiet gesteld aan een bedrag dat aan een politieke partij kon worden gedoneerd. Laat het duidelijk zijn: ik heb geen geld gestolen van dit volk. De zaak Babel gaat dan ook niet daarover. Ik ben de eerste in de geschiedenis van dit land die hiervoor wordt vervolgd.”

Tijdens zijn betoog ging Schotte – net als tijdens de behandeling van de zaak Babel in hoger beroep – in op het begin van het strafrechtelijk onderzoek dat tegen hem werd ingesteld. Dit onderzoek, zo meent de politicus, is onder valse voorwendselen gestart en is dus onrechtmatig. Net zoals raadsman Geert-Jan Knoops eerder aanvoerde, liet Schotte weten dat een Italiaanse officier van justitie een verklaring wil afleggen waarmee zou worden bewezen dat toenmalige Advocaat-generaal Anthon van der Schans had gelogen over de start van het onderzoek.

In dit kader heeft Schotte op 28 november een nieuwe civiele zaak ingediend en middels advocate Lizaima Da Costa Gomez een verzoek voor voorlopige getuigenverhoor ingediend om de Italiaanse officier van justitie alsnog te horen. Op dit verzoek heeft de rechter gisteren laten weten dat ‘voor de behandeling van het verzoek op zeer korte termijn de agenda geen ruimte biedt’. Deze zaak is volgens Schotte niet bedoeld om zichzelf te verdedigen ‘nadat ik onterecht ben veroordeeld’.

,,Ik ben mentaal voorbereid op de gevangenis. Ik ga goed gebruik maken van de tijd om alles te analyseren, goed na te denken en te rusten.”

‘Nieuwe vervolging’

Tijdens de persconferentie verwees Schotte ook naar ‘een nieuwe vervolging’, die niets te maken heeft met de zaak Babel, maar met de zaak Maximus, waarbij onderzoek wordt verricht naar de opdrachtgevers van de moord op PS-oprichter Helmin Wiels.

Oud- MFK-lid Dean Rozier, die in 2012 zijn steun voor de toenmalige regering-Schotte introk en zich met zijn zetel als onafhankelijk Statenlid opstelde, heeft een nieuwe verklaring afgelegd bij het Openbaar Ministerie over de moord op Wiels in 2013.

,,Eerder had hij in 2014 aangegeven dat hij over informatie beschikte die zou kunnen helpen bij het oplossen van de zaak. Nu heeft hij zijn verklaring gewijzigd en beweert hij dat Rudney Garmes, Gilmar ‘Pik’ Pisas en Gerrit Schotte aanwezig waren toen die man die vastzit op Bonaire (oudminister van Financiën George Jamaloodin, red.) voor Rozier had aangegeven de intentie te hebben Wiels te laten vermoorden”, aldus Schotte gisteren.

,,Dit is absoluut niet waar. Hij (Rozier, red.) verklaarde niets in 2014 en vier jaar later betrek je drie onschuldige mensen erbij, waardoor we allemaal zijn opgeroepen door de RST voor verhoor. Wat is er waar van de verklaringen van Rozier?”

Wijzigingen in fractie MFK

Schotte heeft tijdens een vergadering op 27 november met het MFK-bestuur wijzigingen doorgevoerd die betrekking hebben op de fractie van de partij. Vanaf heden zal Gilmar ‘Pik’ Pisas als fractieleider van MFK fungeren en Charles Cooper als waarnemend fractieleider. Gisteren zei Schotte dat met de wijzigingen de continuïteit van de partij wordt gegarandeerd.

,,Afhankelijk van de omstandigheden kunnen ze toegang hebben tot mij in de gevangenis”, aldus Schotte, die zelf wel aanblijft als partijleider. Juniël Carolina, nummer zes op de lijst van MFK, treedt als nieuw Statenlid aan. ,,Hij weet wat hij moet doen tijdens mijn afwezigheid”, aldus Schotte, die vervolgens benadrukte:

,,Er zijn geen problemen binnen MFK. Ik heb mijn wensen aan iedereen bekendgemaakt. Wanneer in mijn afwezigheid hier niet gehoor aan wordt gegeven, dan moet ik dat accepteren. De tijd zal het leren.”

Bron: Antilliaans Dagblad

27 reacties

 1. Gerit doet precies wat hij altijd gedaan heeft, hij liegt en verdraait de feiten. En zo heeft hij in zijn `glanzende carrière` een spoor van ellende achter zich gelaten voor anderen, dit door failissementen, fraudes, huwelijkse ontrouw, doodrijden van een burger, creditcard fraude enz enz. Niet is bij deze man een succes geworden, maar dan ook helemaal niets. Het land Curacao lijdt nu nog onder de eerste twee jaar, waarin onder zijn bewind de meest positief financiële voorsprong ooit, binnen de kortste keren werd omgezet in een tekort op alle gebieden. Echt een YDK om trots op te wezen. Welkom op Curacao; De grootste bananenrepubliek in het caribisch gebied, waar deze man als ex premier wordt gevangen gezet en waar zijn destijdse minister van financiën vastzit voor medeplichtigheid/opdracht? aan moord, en een groot deel van zijn partij bestaat uit veroordeelden en verdachten voor diverse uiteenlopende redenen. Geweldig !! Pabien om ons zo op de kaart te zetten, masha danki…

 2. MFK is een echte criminelen partij. Meerdere criminelen als statenlid, Partijleider in Bon Futuro en MFK krijgt altijd veel stemmen in Bon Futuro tijdens de verkiezingen!

 3. Ik vind dit allemaal zo grappig.

  Deels heeft Schotte gelijk dat ALLE partijen dit soort bedragen hebben aangenomen in het verleden. Ja, ook de voor sommigen heiligverklaarde Miguel Pourier deed mee. Was de gewoonte.

  Wat Schotte vergeet is dat er decennia al een geheime afspraak bestaat tussen politiek Den Haag en de Antillen. Gedoogbeleid in ruil voor gehoorzaamheid. Schotte in zijn ultieme ego trip besloot niet alleen het geld te nemen maar ook de afspraak aan zijn laars te lappen. Dit is natuurlijk niet 100% eerlijk, immers vervolging is gebaseerd op gehoorzaamheid niet rechtvaardigheid.

  Echter dat zijn de spelregels en afspraak is afspraak! Gerrit beging de grootste zonde. Hij wilde de Hollandsche mafia en hun Grupo Sopi satteliet niet alleen belazeren maar ook verangen met eigen Latino/Italiaanse blok.

  Hoop dat onze Bugsy Siegel het doorheeft dat de gevangenis nog een lichte straf is vm wat dat soort gespuis normaal krijgt.

 4. De narcist wil nog effe de samiritaan uit hangen voor dat hij moet zitten kan hij zeggen ik mocht nog niet eens het sinterklaas feest met mijn kinderen vieren, hij gebruikt zijn kinderen allen maar, daarom heeft hij zijn byside ook vol gepompt met kip, voor zijn recht zaken

 5. Ik begrijp nog steeds niet waarom de kranten blijven schrijven dat de Dief en oplichter 3 jaar moet zitten, hij heeft een straf van drie jaar gehad en heeft recht op 1 jaar vervroegde in vrijheid stelling bij goed gedrag, dat red hij als narcist natuurlijk nooit van zijn leven!!, geloof mij maar @RECHT STAAT dat Gerrit er zomaar 28 jaar bij kan krijgen als Jamaloodin gaat kotsen als hij straks net als fonsensa 28 jaar onherroepelijk aan ze kloten krijgt, tevens komen er nog een paar aan de beurt en dat zijn allemaal broeke schijters die niks gewent zijn als alleen maar achter Gerrit zijn reed aan te lopen. Gerrit de Raaf moet gewoon wachten op zijn oproep. Het OM maakt de dienst uit en niet de narcist Gerrit de Raaf, tip voor het OM wacht niet te lang en laat je macht zien dat recht spraak voor iedereen het zelfde is.

 6. Ten eerste hebben alle reageerders gelijk natuurlijk op de vazal van Gerrit de Raaf De Rechtstaat cq George zoon van meer loper ( Herman G ) de zuipert van toen de Trop na. De Narcist, psychopaat en bekend staande Pathologische beroeps leugenaar, bekroond met een vals diploma Docter Honoris CausaDegree wil zich zelf melden, M Vaders heeft je weer blij gemaakt met een dooie mus? voor haar weer $$ , nu Gerrit die vlieger gaat niet op, jij denkt nog steeds dat je de baas bent op dit eiland, dus niet, jij gaat gewoon de bak in en krijgt ook geen kans om in Nederland je straf uit te zitten daar kotsen je uit, op curacrim si het geen pretje om te zitten en al helemaal voor een narcist als jij die jaren lang alles kon doen wat hij wilde, en wereld reizen kon maken met zij slet op kosten van de arme slobber zijn belasting centen.
  Gerrit de Raaf denkt
  1 Dat hij nog steeds Jeses is dus niet
  2 Hij probeert nog steeds het land en het OM te destabiliseren en te terroriseren
  3 Gerrit is zo’n psychopaat dat hij denk zijn partij kan leiden, terwijl hij weet dat hij 5 jaar zich niet met de politiek mag bemoeien
  4 Gerrit de Raafhangt nu al voor dat hij zit de slacht offers rol uit
  5 Gerri de Raaf denkt dat hij meer recht zaken kan verwacht, daarin heeft hij gelijk, Maximus en wat te denken van 200 miljoen verdamt bij de RDK Gerrit!! etc etc

 7. Het bericht eindigt met; “Wat is er waar van de verklaringen van Rozier?”” Ik ken mensen die Rozier kennen en die zeggen allemaal met Rozier moet je altijd je vingers tellen als je hem een hand hebt gegeven. De man is nog onbetrouwbaar (lijkt onmogelijk) dan Schotte. Wilt natuurlijk ook niet zeggen dat hij in dit geval ook liegt maar volgens mij waren de heren na 2012 geen vrienden meer.

 8. GFS wilt u helpen zodat u niet over elkaar heen vallen om terstond op ieder berichtje van en/of over hem dit forum te kladderen en dan is het ook niet goed.

  Kennelijk is opgeruimd staat netjes., hier niet van toepassing ?.

 9. Eindelijk gaat het uitkomen. zoals ik al meerdere malen gemeld heb zullen er mensen gaan praten zodra Schotte vast zit, en zal uitkomen dat hij de opdrachtgever is van de moord op Helmin Wiels. en nog veel meer!!!

 10. Schotte heeft gelijk, Brian Mariano zei ook ‘ik wil niet dat ze me komen ophalen’, en bij hem is het ook niet gebeurd.

  Hoe is het met de wipkamer op Bon Futuro? Is er plaats voor Cicely van der Dijs en Stella van Rijn beiden?

 11. Maffia- en moffenmeiden als Chi Chi Cicily en het sprekende mantelpak Stella zouden persona non grata moeten worden hier.

  Personas non ruggengraata zijn ze al, deze twee domme huppelkutten.

 12. “Daarom heb ik besloten om me woensdagochtend om 09.00 uur aan te geven bij de gevangenis.” Ik neem aan dat woensdag ochtend het vaste zooitje tandelozen opgetrommeld wordt om voor de gevangenispoort te gaan demonstreren.

  “Taakstraf of huisarrest met een elektronisch bandje.” Dat journalisten de moeite namen om naar deze poppenkast te komen, geeft aan dat ze niets anders te doen hadden.

  Het feit al dat Cicely van der Dijs deze man heeft geholpen om zich voor te planten, verdient gevangenisstraf.

 13. Je vraagt je af waar deze schoft, deze vuile crimineel, het recht en het lef vandaan haalt om zoiets in het nieuws te brengen. Hij denkt dat hij ook nu nog kan gaan bepalen wanneer hij vast gezet gaat worden en op welke voorwaarden. Zijn vrouw heeft een gratieverzoek ingediend, denkt zij dat ze anders behandeld moet worden omdat ze het neukertje van Schotte is? Walgelijk als dit allemaal wordt goed gekeurd. Dan kun je met recht Curaçao gaan bestempelen als een bananenrepubliek en moet Curaçao direct uit het Koninkrijk worden gelazerd.

 14. Ook dit duidt er weer op hoe geraffineerd en doortrap deze Hufter is.
  Hij blijft spelletjes spelen en mensen belazeren. ik hoop dat er nog wat jaartjes bij komen voor deze crimineel.

 15. ,,Ik wil niet dat ze me komen ophalen en een circus opzetten voor mijn kinderen en familie”

  Vreemd,,, gekke Gerrit zet iedere maand een mediacircus op waarop hij zijn kinderen misbruikt voor mierzoete familiefoto’s, vorige week bij de kerstboom, die ons moeten geloven dat de familie Schotte van der Dijs een hechte familie is terwijl insiders weten dat het er dagelijks grote ruzie is.

  Vreemd, gekke Gerrit is zelfs zo mediageil dat hij de malloot Ramsay Soemanta als privefotograaf in dienst nam, betaald door de belastingbetaler, die hem vergezelde op snoepreizen over de hele wereld.

  Het zou mooi zijn als de infantiele Soemanta, met het IQ van een leguaan, het ophalen van Schotte in geuren en kleuren gaat vastleggen.

  Als hij dat mag van zijn niet door enige integriteit gehinderde huidige werkgever Radio Dolfijn.

 16. Ha, ha… wat een ongelooflijke narcist is gekke Gerrit.

  Hij meld zich zelf wel en wil een taakstrafje.

  Wat voor gunsten wil hij nog meer? Een eigen cel met smart tv en jacuzzi, roomservice en een wipkamer waar hij twee keer in de week Stella van Rijn mag ontvangen?

  Deze mafkees, die eerder al vond dat hij als enige inwoner van Curacao met zijn auto over de pontjesbrug mocht rijden, kan als hij uit Bon Futuro komt meteen naar de Caprileskliniek.

  En daarna kan hij alijd nog terecht in de drugshandel van zijn zoon Brandon.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties