32 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

AD | OLG begint met 20 mln investering

HomeMediaAD | OLG begint met 20 mln investering
One Laser Group LLC, gevestigd in Miami werd onlangs opgerict

Willemstad – One Laser Group LLC, gevestigd in Miami, zegt desgevraagd voornemens te zijn te beginnen met een initiële investering van 20 miljoen gulden in Insel Air.

De groep ziet in de naam Insel, die zich het verleden zo krachtig heeft gepositioneerd, een ‘sterk punt’ en wil de naam behouden.

Daags nadat het Antilliaans Dagblad het nieuws bracht dat One Laser Group (OLG) door de regering van Curaçao is geselecteerd als de partij waarmee de komende tijd op exclusieve basis verder wordt onderhandeld om de strategische partner te worden van de lokale luchtvaartmaatschappij Insel Air, heeft deze krant een vraaggesprek met Luis Kannee.

Hij is een van de personen die deel uitmaken van de investeerdersgroep OLG. Die bestaat verder uit Francisco Hurtado en Guillermo Solomon

. ,,Wij zijn een groep investeerders die met Insel Air een interessante kans hebben ontdekt.” Kannee: ,,De ligging (van Curaçao, red.) en de routes die Insel in het verleden bediende zijn voor ons motiverende factoren om deze aankoop door te zetten.”

Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) bevestigde gisteren dat vanaf nu alleen nog maar met One Laser Group in Florida wordt gesproken over hoe te komen tot een partnership met de Curaçaose luchtvaartmaatschappij. De overheid bezit 51 procent stemrecht na een overbruggingskrediet van 33 miljoen gulden, nadat Insel in ernstige cashflowproblemen belandde door het uitblijven van overmakingen uit Venezuela.

OLG is uit een groep geïnteresseerden gekozen als ‘potential private investment partner’, meldt Economieminister Steven Martina (MAN). ,,Een partner die investeert in de luchtvaartmaatschappij en deze ondersteunt bij de her-expansie en vernieuwing/uitbreiding van de vloot, waarmee de langetermijnvisie wordt veiliggesteld.”

Aldus een persbericht van MEO, waarmee het bericht van deze krant wordt bekrachtigd. Beide ondernemingen hebben de afgelopen vier maanden informatie uitgewisseld en er vertrouwen in dat ‘de weg vooruit is ingeslagen’.
Belangrijk is dat partijen als doel hebben gesteld om ‘op korte termijn’ een definitieve overeenkomst te bereiken.

,,Bij voorkeur voor eind augustus”, stelt het MEO-persbericht. Eind augustus vindt de schuldeisersvergadering plaats in verband met de aan Insel verleende surseance van betaling.

,,De onderhandelingen vorderingen in goed tempo en de betrokkenen dragen met hun beste inspanningen bij om deze op korte termijn af te ronden”, zegt Kannee tegen de redactie van deze krant.

Hij en zijn zakenpartners Hurtado en Solomon zullen het bestaande businessplan van het interim-management van Insel overnemen – ‘Veel komt overeen met wat wij zelf ook willen’ – en zullen ‘logischerwijs’ enkele operationele aanpassingen en vernieuwingen doorvoeren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @Joep, Zullen wel boekhoudkundige trukjes worden maar het land zal nooit die 30 miljoen terug krijgen. Dat is allang opgegaan aan directeurs salarissen etc. Denk je dat de RVC daar voor niets zit en denk je dat van Epps en Kunneman gratis daar werken? Gewoon makkelijk 400 gulden per uur (als het niet meer is) declareren!

 2. Dus OLG begint met een 20 miljoen investering ?
  Hmmm, wanneer krijgt het eiland de 30 miljoen dan terug ? Of is dit gewoon een definitieve afschrijving geworden ? Want, wiens aandelen zijn nu overgenomen ? Die van het land of die van Heerenveen c.s. ?

 3. ‘De groep ziet in de naam Insel, die zich het verleden zo krachtig heeft gepositioneerd, een ‘sterk punt’ en wil de naam behouden.

  Ok stop maar! Hier is duidelijk iets aan de hand. Denk dat die Venezolanen via Insel en met hun connecties die 70 miljoen kunnen innen..

 4. Als je met droge ogen durft te zeggen ‘De groep ziet in de naam Insel, die zich het verleden zo krachtig heeft gepositioneerd, een ‘sterk punt’ en wil de naam behouden.’ ben je geestelijk gestoord.

  De naam Insel Air een sterk punt? De naam is synoniem aan een waanzinnig slechte on time performance, superslecht management (Heerenveen, Lippinkhof), een waardeloze Raad van Commissarissen (Karel Frielink!), oude roestbakken van vliegtuigen en bijna bankroet zijn.

  Kan niet anders zijn dan dat deze groep criminele intenties heft met Insel Air, waarbij ze gefaciliteerd worden door de amateuristische prutsers Heerenveen en Lippinkhof die er de leiding hebben en de blinde Karel ‘Ich habe es nicht gewusst’ Frielink als toezichthouder.

  Voeg daarbij een overheid die Insel Air met fluwelen handschoenen aanpakt en de voedingsbodem voor een mega witwasoperatie is daar.

  ‘De groep ziet in de naam Insel, die zich het verleden zo krachtig heeft gepositioneerd, een ‘sterk punt’ en wil de naam behouden.’

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties