33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

AD | Ode aan de politieagent

HomeMediaAD | Ode aan de politieagent
Korpschef Mauricio Sambo brengt ode | Jeu Olimpio

Willemstad – Het zal velen waarschijnlijk ontgaan zijn, maar deze week was het ‘Dag van het Korps Politie’ op Curaçao.

Het Curaçaose korps (KPC) stond er natuurlijk wel bij stil. Korpschef Mauricio Sambo bracht tijdens zijn speech een ode aan ‘zijn’ mannen en vrouwen in het blauw.

,,Ik denk niet dat er een beroep ter wereld is dat zo interessant, zo moeilijk, zo nobel, maar ook zo noodzakelijk is als dat van politieagent”, zo begon hij zijn relaas. Sambo beseft terdege dat de mannen en vrouwen op straat met van alles en nog wat worden geconfronteerd. En dat ze lang niet altijd op begrip hoeven te rekenen.

,,We moeten van veel markten thuis zijn. Je moet de wet kennen, rapporten kunnen schrijven in een taal die niet de jouwe is, je emoties de baas kunnen, emoties bij anderen weten te beteugelen, goed kunnen communiceren met mensen van zeer uiteenlopende aard, in verschillende talen ook nog eens. Soms wordt er ook fysiek veel van je gevraagd, maar geestelijk is het werk van een politieman- of vrouw enorm zwaar. Temeer daar je lang niet altijd gewaardeerd wordt om wat je doet. Sterker nog: soms word je verbaal bedreigd, of erger nog, wordt er fysiek geweld tegen je gebruikt. Omdat je je werk doet…”

Sambo beseft dat dat veel eist van zijn mensen. ,,We leven in een glazen stolp. Iedereen kan zien wat we doen en iedereen heeft er een mening over. Dat stopt nooit. Politieagent ben je 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het is goed om daar even bij stil te staan.

Als managementteam weten we wat jullie elke dag doormaken en we willen daarvoor onze enorme waardering en bewondering uitspreken. We wensen u allen heel veel kracht, gezondheid, wijsheid en ‘verlichting van boven’, opdat u uw werk op dezelfde integere en eervolle wijze kunt blijven uitvoeren.”

Bron: Antilliaans Dagblad

8 reacties

 1. In elk politie korps zitten rotte appels. Maar in elk politiekorps zitten ook goede appels en die hebben over het algemeen de overhand. Ook hier op Curacao. De goeden doen zeer zeker goed werk. Alleen daar hoor je weinig over en zie je weinig van, want dat verkoopt niet smeuig.
  De agenten hier moeten roeien met de riemen die ze hebben. Want van al die amateuristische regeringen hebben/hadden ze niets te verwachten qua opleiding, wetgeving en ambtsinstructie. Inclusief van de huidige regering.

 2. Ik blijf erbij dat veel mensen hun best doen. Dat anderen er anders over denken dat is iedereen zijn of haar goed recht. Door de terreur in de wijken CG Brakkeput en JT zijn de direkte lijnen met de politie waardevol en steeds bereid uit te rukken. Met de verschillende Security bedrijven EN politie wordt er veel voorkomen.
  Hulde aan allen die zich inzetten, de bewonerscommissie, politie en Security.
  Waarvan akte!!

 3. Ik vraag me af over welke politie agenten hebben wij het eigenlijk? De aan obesitas grenzende politieagenten die wij hier hebben? De politieagenten die ziek melden om bij een andere werkgever te gaan werken? De politieagenten die aangiftes niet aanneemt omdat ze dan aan het werk moeten? De politieagent die liever binnen blijft zitten in plaats van de straat op te gaan? De Politieagent die afspraak met tragomeisjes voor na het werk maakt? De politieagenten die verdachten mishandeld?
  Laten we eerlijk zijn wij hebben hier waardeloze politieagenten die liever lui dan moe zijn.

 4. Er zijn veel mensen die hun uiterste best doen, ook de politieagent. Een maand geleden stond er in het AD een heel mooi en uitgebreid artikel over een inspecteur van Montana. Een zeer verdiende ode.
  Natuurlijk zullen er altijd wel een paar figuren tussen zitten waarbij je je twijfels mag hebben. Niettemin blijf ik van mening dat velen het goed menen.
  Jammer vind ik het wel dat er altijd zo negatief wordt gesproken over mensen zeer zeker op dit forum. Ik zou zeggen ga er zelf aanstaan.

 5. Deze Mauricio Sambo is een kontlikker eerste klasse, hij spreekt Girigorie gewoon na en dit terwijl Navarro altijd heeft gezegd dat zeker 30% van de politieambtenaren rotte appels zijn. Binnen de politie moeten ze schoonschip maken om te beginnen met Sambo.

 6. Dat velen in het korps hun uiterste best doen is een feit en verdienen een compliment, maar kritiek van de gemeenschap dient om het korps te perfectioneren en de rotte appels eruit te filteren , een taak op zich. Het zou het korps ook sieren het interne corrigeren ook transparanter naar het publiek te maken, uiteindelijk wordt hun salaris door hen via de belasting betaald . Goed voorbeeld doet goed volgen, dus ook interne veiligheids cursussen aanbieden over ingeslopen gevaren waar ze wel de burger op aanspreken maar zelf dat gedrag wel doen b.v. o.a. bellen achter het stuur en richting geven. Er zijn genoeg voorbeelden in veiligheids instructie films beschikbaar, het is algemeen bekend onder leidinggevenden dat men te maken heeft met ingeslopen veiligheids blindheid.

 7. Het wangedrag van politie woordvoerder Huggins vergeten? Liet zich onder werktijd in zijn dienstauto door twee tragomeisjes bevredigen.

  Het wangedrag van onze agenten bij Baoase resort vergeten, waar ze Alexandra Rosariaans weigerden op te treden tegen vernielzuchtige mondi monkeys?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties