27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 22:14

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Nog geen verkoop UTS-dochters’

Sherwin Leonora (PS): ‘Nog geen verkoop UTS-dochters’
Sherwin Leonora (PS): ‘Nog geen verkoop UTS-dochters’

Willemstad – Het is nog te vroeg om te beslissen over de verkoop van dochterbedrijven van UTS of van UTS zelf. Dat vindt Statenlid Sherwin Leonora (PS): ,,Eerst wil ik inzage in de huidige stand van zaken en in het management.”

Onlangs kwam een brief naar buiten van UTS-directeur Paul de Geus aan minister Earl Balborda (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en minister Dennis Richardson van Sint Maarten. Daarin meldt De Geus dat er interesse is van twee partijen voor een ‘strategisch partnerschap’ met UTS. Het zou gaan om Digicel en Cable & Wireless.

Daarnaast zou de regering van Sint Maarten plannen hebben om UTS Eastern Caribbean te kopen en samen te voegen met de lokale operator Telem. Eerder liet coalitiepartner PAIS weten voorstander van verkoop te zijn.

- Advertentie -

Partijleider Alex Rosaria zei vorige week in deze krant:

,,Als er daadwerkelijk interesse is van andere bedrijven in UTS, dan moet de regering snel handelen.”

Leonora is het daar niet mee eens. Hij vindt al lang dat het management van UTS steken laat vallen. Hij wil daarom eerst duidelijkheid over de situatie bij de dochterbedrijven in St. Kitts (Eastern Caribbean) en Suriname (Uniqa).

,,Ik heb een rapportage gezien waarin sprake is van gebrek aan investeringen, een gebrekkige infrastructuur en gebrek aan marketing. Ik wil weten wat de potentie is van deze bedrijven voor er sprake kan zijn van verkoop of aandelenruil.”

Het Statenlid wacht ook nog steeds op het resultaat van de laatste audit. Te zijner tijd kan dan besloten worden of onderdelen van UTS kunnen worden verkocht, vindt hij. Dat geldt ook voor de mogelijkheid dat Curaçao alle aandelen overneemt:

,,Eerst moet ik weten hoe de toestand van de patiënt is en of hij aan de zuurstof moet.”

Hij hoopt dat de Algemene Rekenkamer hier een grondige studie van maakt. Leonora hoopt verder dat de Raad van Ministers zich scherper zal opstellen tegenover de UTS-directie en minister Balborda. UTS-directeur De Geus en minister Balborda waren niet bereikbaar voor commentaar.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. ik weet wel dat UTS niet voldoet aan de afgesloten contracten, je betaald 99 gulden voor 32 mb maar je krijgt maar 16. tel. contact gehad, eerst een kastje dan , we zijn bezig, dan kom bij een UTS winkel, dan ga naar de UTS op Colon.
    Nu het zal wel worden ga naar de rechter om om je geld terug te krijgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -