33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

AntilliaansDagblad | ‘Meer aandacht voor doven’

Willemstad - De Week voor Doven en Slechthorenden is afgesloten met een symposium waarin deelnemers een scala aan onderwerpen rond de doelgroep hebben besproken. Het is belangrijk...

AntilliaansDagblad | Bij doorstart ‘nieuwe’ Ennia

In dit scenario geen korting, wel uniformering polisvoorwaarden Willemstad - Voor de doorstart en herkapitalisatie van Ennia zal een onafhankelijke, nieuwe vennootschap - Ennia Caribe Leven (ECL) ‘nieuw’...

AntilliaansDagblad | Trustunie uit zorgen bij Statencommissie

Willemstad - De Stichting Unie Trustkantoren Curaçao had afgelopen week een vergadering met de vaste Statencommissie Financiën. Tijdens deze bijeenkomst hebben bestuursleden van de stichting aandacht gevraagd en...

NU | Dick Advocaat praat met Curaçao en lijkt tóch weer aan nieuwe klus te beginnen

Dick Advocaat lijkt tóch weer aan een nieuwe trainersklus te beginnen. De 75-jarige Hagenaar is in gesprek om bondscoach van Curaçao te worden, zo heeft hij maandag...

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Nog geen verkoop UTS-dochters’

HomeMediaAD | ‘Nog geen verkoop UTS-dochters’
Sherwin Leonora (PS): ‘Nog geen verkoop UTS-dochters’
Sherwin Leonora (PS): ‘Nog geen verkoop UTS-dochters’

Willemstad – Het is nog te vroeg om te beslissen over de verkoop van dochterbedrijven van UTS of van UTS zelf. Dat vindt Statenlid Sherwin Leonora (PS): ,,Eerst wil ik inzage in de huidige stand van zaken en in het management.”

Onlangs kwam een brief naar buiten van UTS-directeur Paul de Geus aan minister Earl Balborda (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en minister Dennis Richardson van Sint Maarten. Daarin meldt De Geus dat er interesse is van twee partijen voor een ‘strategisch partnerschap’ met UTS. Het zou gaan om Digicel en Cable & Wireless.

Daarnaast zou de regering van Sint Maarten plannen hebben om UTS Eastern Caribbean te kopen en samen te voegen met de lokale operator Telem. Eerder liet coalitiepartner PAIS weten voorstander van verkoop te zijn.

Partijleider Alex Rosaria zei vorige week in deze krant:

,,Als er daadwerkelijk interesse is van andere bedrijven in UTS, dan moet de regering snel handelen.”

Leonora is het daar niet mee eens. Hij vindt al lang dat het management van UTS steken laat vallen. Hij wil daarom eerst duidelijkheid over de situatie bij de dochterbedrijven in St. Kitts (Eastern Caribbean) en Suriname (Uniqa).

,,Ik heb een rapportage gezien waarin sprake is van gebrek aan investeringen, een gebrekkige infrastructuur en gebrek aan marketing. Ik wil weten wat de potentie is van deze bedrijven voor er sprake kan zijn van verkoop of aandelenruil.”

Het Statenlid wacht ook nog steeds op het resultaat van de laatste audit. Te zijner tijd kan dan besloten worden of onderdelen van UTS kunnen worden verkocht, vindt hij. Dat geldt ook voor de mogelijkheid dat Curaçao alle aandelen overneemt:

,,Eerst moet ik weten hoe de toestand van de patiënt is en of hij aan de zuurstof moet.”

Hij hoopt dat de Algemene Rekenkamer hier een grondige studie van maakt. Leonora hoopt verder dat de Raad van Ministers zich scherper zal opstellen tegenover de UTS-directie en minister Balborda. UTS-directeur De Geus en minister Balborda waren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. ik weet wel dat UTS niet voldoet aan de afgesloten contracten, je betaald 99 gulden voor 32 mb maar je krijgt maar 16. tel. contact gehad, eerst een kastje dan , we zijn bezig, dan kom bij een UTS winkel, dan ga naar de UTS op Colon.
    Nu het zal wel worden ga naar de rechter om om je geld terug te krijgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties