Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Nieuwe ontwikkelingen zaak Wiels

helmin--politicus-curacao
Nieuwe ontwikkelingen zaak Wiels

Willemstad – De politie heeft gisteren onder leiding van een officier van justitie een inval gepleegd in een huis in Koraal Specht. Daar is een boot in beslag genomen waarvan het vermoeden bestaat dat deze is gebruikt om Raúl Martinez, alias Bolle, te vervoeren nadat hij vorig jaar was vermoord.

Dat heeft Norman Serphos, de woordvoerder van het Openbaar Ministerie, bekendgemaakt. Bij de inval is de boot ‘Deeper’ in beslag genomen. Verdenking is dat deze boot is gebruikt bij het afvoeren van het lichaam van Bolle.

Na onderzoek bleek dat Bolle degene was die op 5 mei 2013 – na de moord op Wiels – de vluchtauto heeft bestuurd. Zijn levenloze, onthoofde lichaam werd half mei 2013 bij de vlakte van San Pedro aangetroffen. De eigenaar van het huis waar de boot gisteren is gevonden, was in het verleden al betrokken bij de zaak, zo wil Serphos bevestigen.

- Advertentie -

Om wie het gaat, wordt echter niet bekendgemaakt. Wel dat dit specifieke geval veel te maken heeft met Luigi Florentina, alias Pretu, die in september 2013 in zijn cel te Barber zelfmoord heeft gepleegd. Het vermoeden bestond toen al dat Pretu degene zou zijn geweest die Bolle zou hebben vermoord.

,,Onderzoek wijst nu uit dat de boot door Pretu zou zijn gebruikt”, zo laat de woordvoerder van het Openbaar Ministerie desgevraagd weten.

Het onderzoek naar de moord van Pueblo Soberano- leider Helmin Wiels is onderverdeeld in twee zaken: Magnus en Maximus.

De zaak Magnus werd reeds in augustus van dit jaar afgesloten toen de moordenaar van Wiels, Elvis ‘Monster’ Kuwas een levenslange straf kreeg opgelegd, Burney ‘Nini’ Fonseca voorwaardelijk op vrije voeten werd gesteld en D’Angelo Damascus, alias Panchèk, en Carlos Pieter werden vrijgesproken van de moord op de Pueblo Soberano-leider.

- Advertisement -

De zaak Maximus, waarin de op vrije voeten gestelde ‘Nini’, maar ook oud-minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) en loterijbaas Robbie dos Santos verdachte zijn, loopt nog.

De inval van gisteren in het huis te Koraal Specht vond plaats naar aanleiding van deze zaak waarbij onderzoek wordt verricht naar de opdrachtgevers van de moord. Tijdens de inval zijn er gisteren geen aanhoudingen verricht.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Helmin Wiels – Moord

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...

AntilliaansDagblad | Voorlopige hechtenis AVP-lid Sevinger geschorst

De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.

AntilliaansDagblad | Partij MAN wil stemmen terug

Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de...

AntilliaansDagblad | Richtlijnen vertonen ‘ernstige gebreken’

MinFin Silvania geeft vorderingen (=bezittingen) Land zomaar weg

AntilliaansDagblad | Misbruik van NOW-regeling gemaakt

Isebia: Voorwaarden beter formuleren
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -