28 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

AD | Nieuwe directeuren CBCS

Jose Jardim in enkele maanden tijd van amtenaar tot manaing partner Bearingpoint , terug als SG op Financiën tot direcetur CBSC | Extra

Willemstad – Hoewel nog niet officieel, zijn Leila Matroos-Lasten en José Jardim de namen van de nieuwe directeuren van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

Dit is vernomen uit doorgaans goed geïnformeerde kringen dichtbij de Curaçaose minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën. De bewindsman zelf was onbereikbaar om het bericht te kunnen bevestigen.

Matroos-Lasten zou de opvolger zijn van Gerald ‘Jerry’ Hasselmeyer, die in verband met het bereiken van de wettelijk vastgestelde pensioenleeftijd eerder aftrad, terwijl Jardim de functie inneemt die nu nog wordt bekleed door Alberto ‘Chos’ Romero, die later dit jaar om dezelfde reden terugtreedt. Romero is financieel-economisch directeur en momenteel tevens waarnemend president.

Beiden nieuwe directeuren – formeel: leden van de Raad van Bestuur (RvB) – zijn nu nog elders werkzaam. Matroos-Lasten is adjunct-directeur bij het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC). Daarvoor was zij chief financial officer (cfo) bij telecombedrijf UTS en eerder was Matroos-Lasten werkzaam bij ING Bank op Curaçao en als accountant bij KPMG.

Jardim is een bekende, vooral omdat hij vier jaar namens de Groep-Sulvaran (het voormalig Statenlid Glenn Sulvaran) vakminister van Financiën van Curaçao was en als zodanig als ‘vermogensgerechtigde’ belast met en politiek verantwoordelijk voor de Centrale Bank. Jardim was, voordat hij minister werd, als secretaris-generaal de hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën en dat is hij op het moment weer, na een korte periode directeur te zijn geweest van het particuliere bedrijf BearingPoint Dutch Caribbean.

Beide nieuwe directeuren zullen naar verluidt in november worden geïnstalleerd. Voor CBCS-president Emsley Tromp is nog geen opvolger, hoewel ook voor deze functie al concreet een naam wordt genoemd. Maar hoewel de vermogensgerechtigden van beide landen (Curaçao en Sint Maarten) nog steeds aansturen op ontslag, moet nog altijd tot een vergelijk worden gekomen met Tromp.

Minister Gijsbertha bevestigde onlangs dat nog niet was gereageerd op het verweer van Tromp tegen het voornemen van de Raad van Commissarissen (RvC) en de landen om Tromp niet meer op deze positie te laten terugkeren.

Intussen is ook bekend geworden dat Julian Lopez Ramirez kandidaat is om het zevende RvC-lid te worden. De formaliteiten moeten echter nog worden doorlopen en afgerond.

Bron: Antilliaans Dagblad

Nachrift KKC

Correctie Antilliaans Dagblad 7 oktonber 2017

Directeuren CBCS Leila Matroos-Lasten, die de eerste kandidaat is om lid van de Raad van Bestuur (RvB) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) te worden en daarmee opvolger van Gerald ‘Jerry’ Hasselmeyer, zoals het Antilliaans Dagblad gisteren berichtte, is niet meer werkzaam bij het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), waar ze adjunctdirecteur was.

Zij is momenteel directeur bij Vidanova Bank, voorheen SFT Bank, waar Matroos- Lasten naar eigen opgaaf verantwoordelijk is voor operationele zaken, financiën, personeelszaken, IT en interne zaken. Nu blijkt zij, vermoedelijk met ingang van volgende maand, directeur van de CBCS te worden. Voor Vidanova Bank en APC, was Matroos-Lasten werkzaam bij telecombedrijf UTS, ING Bank op Curaçao en als accountant bij KPMG.

Artikel delen

4 reacties

  1. Die paar honderdduizend gulden “subsidie” die Jardim destijds aan Sulvaran, die hem had benoemd, heeft gegeven voor een of andere (sport-?)stichting heeft mij toen de wenkbrauwen doen fronsen. Waar het geld aan is besteed is onbekend gebleven. Sulvaran en de politiek deden er voorts het zwijgen toe evenals de ( eveneens gesubsidieerde?) kranten.

  2. In ieder geval gekwalificeerde directeuren die zich bewezen hebben.

    Als ze nu ook nog integer zijn onderzoeken ze de aanstellingen van Taco Tara Asjes (politieke benoeming) en Zus de Lannoy (nicht van Ensley Tromp, nepotisme ten top) – zonder dat er vacatures waren en zonder sollicitatieprocedures.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -