31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 15:27

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Nieuw onderzoek naar Marvelyne Wiels

Ombudsman vermoedt ‘schijn van niet-integer handelen’ bij Marvelyne

Nieuw onderzoek naar Marvelyne Wiels
Nieuw onderzoek naar Gevlomachtige Minister (PS) Marvelyne Wiels

Willemstad – Er wordt op dit moment opnieuw onderzoek gedaan naar Gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels in Den Haag. Dat heeft Ombudsman Alba Martijn desgevraagd tegenover deze krant laten weten.

,,De Ombudsman heeft onlangs ambtshalve een onderzoek ingesteld naar de aan de minister van Algemene Zaken toe te rekenen gedragingen van de Gevolmachtigde minister, die geleid hebben tot het vermoeden bij de Ombudsman dat de Gevolmachtigde minister zich schuldig heeft gemaakt aan de schijn van niet-integer handelen”,

zo verklaart Martijn tegenover deze krant. Om welke gedragingen het concreet gaat die worden onderzocht, kan zij niet zeggen.

,,De geheimhoudingsplicht van de Ombudsman belet haar informatie te verschaffen over de inhoud van het onderzoek zolang het onderzoek niet is afgerond.

Conform de Landsverordening ombudsman zal het geanonimiseerde eindrapport van het onderzoek te zijner tijd openbaar zijn voor eenieder die kennis wenst te nemen van de inhoud van dit rapport nadat de Ombudsman eerst het bestuursorgaan en de betrokkene op de hoogte heeft gesteld van haar bevindingen.”

- Advertentie -

Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) kwam eerder deze maand met een rapport over de gang van zaken in het Curaçaohuis, en daarvoor het Antillenhuis, tussen 2006 en 2014 op verzoek van de regering.

Daaruit bleek dat er veel mis is in de organisatie van het Curaçaohuis. Zo zijn sinds 2013, vanaf het aantreden van Wiels, de regels voor de aanbesteding van werkzaamheden niet gevolgd, zijn salarissen vaak erg hoog door een weinig realistische omrekeningskoers en is het personeelsbeleid onduidelijk.

Oppositiepartij PAR stelde na het Soab-rapport dat Wiels moest opstappen, PAIS-leider Alex Rosaria had ook forse kritiek:

,,Dit is een schaduw voor dit kabinet en verzwakt de rol en morele autoriteit die het Curaçaohuis moet hebben als een bruggenbouwer tussen Curaçao enerzijds en Nederland en de Europese Unie anderzijds. Als zij een Gevolmachtigde minister van PAIS was, zou zij daar allang niet meer zitten.”

Vooralsnog lijkt het Soab-rapport echter weinig verandering te hebben gebracht. Premier Asjes liet in een begeleidende brief aan de Staten weten dat de aanbevelingen in het rapport zullen worden overgenomen.

- Advertisement -

In de media zijn verschillende opmerkelijke gebeurtenissen rond Marvelyne Wiels naar voren gekomen, zoals het frauderen met haar cv, onderhoudswerkzaamheden aan het Curaçaohuis voor een fors bedrag wegens ‘instortingsgevaar’ en het aannemen van haar dochter, de zoon van partijgenoot Elmer Wilsoe en andere vriendinnen terwijl er geen bestaande vacatures waren.

Ook haar uitlatingen aan het adres van haar broer Aubert Wiels, namelijk dat hij maar een touw moest halen bij de Kooyman, waren volgens verschillende Statenleden een minister onwaardig.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Slim, van de ombudsman dit te onderzoeken, iedereen MOET hier aan meewerken en niemand kan of mag dit stoppen en de matten waar alles onder geveegd wordt normaal gesproken, zijn ook niet van toepassing.

 2. @sander

  Een gevolmachtigde minister van Curaçao, representeert de Regering van Curaçao. Representanten dienen een afspiegeling te te zijn van hetgeen zij vertegenwoordigen.

  Marvelyne Wiels is een uitstekende representante van en voor de Curaçaose regering.

  Laat haar in godsnaam in haar functie. Stel dat er een volkomen integer persoon haar functie overneemt. Dat zou alleen maar verwarring scheppen in Den Haag. Op die manier krijgt men een verkeerd beeld van de Curaçaose bestuurders.

  Marvelyne Wiels, u doet uw taak uitstekend. U bent een – meer dan – volwaardige representante van en voor uw regering. Chapeau!

 3. fraudelyne, Jasjes en Wilsoe zijn onaantastbaar bij de PS ze weten teveel van elkaar, als een van hun een schop krijgt is de zaak Helmin Wiels ook opgelost, gaan ze alle drie het gevang in met natuurlijk ook de opdrachtgevers, daar die direct door deze raddraaiers worden verraden.

 4. het is echt belachelijk zoals deze “dame” steeds ermee weg weet te komen.
  Asjes doet het in zijn broek voor haar.
  zal ze haar heksen spreuk over hem hebben afgeroepen?
  of weten ze zoveel van elkaar dat ze elkaar moeten beschermen?
  maar tuig is het….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -