28.9 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 11:00

Telegraaf | Bonaire gaat op geel: reizen weer toegestaan

AMSTERDAM - Reizen naar Bonaire wordt weer toegestaan. Vanaf 19 mei verandert het reisadvies voor het eiland, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Vooralsnog staat de hele wereld...

PBC | Charetti America-Francisca is nieuwe voorzitter van de Staten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Charetti America-Francisca is sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de Staten. Zij werd voorgedragen door de grootste partij in het nieuwe parlement, de MFK....

PBC | Steekpartij in de SDKK

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De SDKK-gevangenis is opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident. In blok 7 werd gisterochtend een gevangene door een medegevangene in zijn linkerbeen gestoken. De steekpartij...

PBC | Twaalf partijen willen meedoen aan Arubaanse verkiezingen

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Twaalf politieke partijen hebben officieel laten weten mee te willen doen aan de statenverkiezingen van 25 juni op Aruba. Ze hebben hun kandidatenlijsten ingediend...

PBC | Bonaire gaat testen op de luchthaven

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Bonaire is van plan om eind van de maand coronatesten uit de voeren voor aankomende reizigers op de luchthaven. Het gaat dan om een...

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Nieuw onderzoek naar Marvelyne Wiels

AD | Nieuw onderzoek naar Marvelyne Wiels

Ombudsman vermoedt ‘schijn van niet-integer handelen’ bij Marvelyne

Nieuw onderzoek naar Marvelyne Wiels
Nieuw onderzoek naar Gevlomachtige Minister (PS) Marvelyne Wiels

Willemstad – Er wordt op dit moment opnieuw onderzoek gedaan naar Gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels in Den Haag. Dat heeft Ombudsman Alba Martijn desgevraagd tegenover deze krant laten weten.

,,De Ombudsman heeft onlangs ambtshalve een onderzoek ingesteld naar de aan de minister van Algemene Zaken toe te rekenen gedragingen van de Gevolmachtigde minister, die geleid hebben tot het vermoeden bij de Ombudsman dat de Gevolmachtigde minister zich schuldig heeft gemaakt aan de schijn van niet-integer handelen”,

zo verklaart Martijn tegenover deze krant. Om welke gedragingen het concreet gaat die worden onderzocht, kan zij niet zeggen.

,,De geheimhoudingsplicht van de Ombudsman belet haar informatie te verschaffen over de inhoud van het onderzoek zolang het onderzoek niet is afgerond.

Conform de Landsverordening ombudsman zal het geanonimiseerde eindrapport van het onderzoek te zijner tijd openbaar zijn voor eenieder die kennis wenst te nemen van de inhoud van dit rapport nadat de Ombudsman eerst het bestuursorgaan en de betrokkene op de hoogte heeft gesteld van haar bevindingen.”

Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) kwam eerder deze maand met een rapport over de gang van zaken in het Curaçaohuis, en daarvoor het Antillenhuis, tussen 2006 en 2014 op verzoek van de regering.

Daaruit bleek dat er veel mis is in de organisatie van het Curaçaohuis. Zo zijn sinds 2013, vanaf het aantreden van Wiels, de regels voor de aanbesteding van werkzaamheden niet gevolgd, zijn salarissen vaak erg hoog door een weinig realistische omrekeningskoers en is het personeelsbeleid onduidelijk.

Oppositiepartij PAR stelde na het Soab-rapport dat Wiels moest opstappen, PAIS-leider Alex Rosaria had ook forse kritiek:

,,Dit is een schaduw voor dit kabinet en verzwakt de rol en morele autoriteit die het Curaçaohuis moet hebben als een bruggenbouwer tussen Curaçao enerzijds en Nederland en de Europese Unie anderzijds. Als zij een Gevolmachtigde minister van PAIS was, zou zij daar allang niet meer zitten.”

Vooralsnog lijkt het Soab-rapport echter weinig verandering te hebben gebracht. Premier Asjes liet in een begeleidende brief aan de Staten weten dat de aanbevelingen in het rapport zullen worden overgenomen.

In de media zijn verschillende opmerkelijke gebeurtenissen rond Marvelyne Wiels naar voren gekomen, zoals het frauderen met haar cv, onderhoudswerkzaamheden aan het Curaçaohuis voor een fors bedrag wegens ‘instortingsgevaar’ en het aannemen van haar dochter, de zoon van partijgenoot Elmer Wilsoe en andere vriendinnen terwijl er geen bestaande vacatures waren.

Ook haar uitlatingen aan het adres van haar broer Aubert Wiels, namelijk dat hij maar een touw moest halen bij de Kooyman, waren volgens verschillende Statenleden een minister onwaardig.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Slim, van de ombudsman dit te onderzoeken, iedereen MOET hier aan meewerken en niemand kan of mag dit stoppen en de matten waar alles onder geveegd wordt normaal gesproken, zijn ook niet van toepassing.

 2. @sander

  Een gevolmachtigde minister van Curaçao, representeert de Regering van Curaçao. Representanten dienen een afspiegeling te te zijn van hetgeen zij vertegenwoordigen.

  Marvelyne Wiels is een uitstekende representante van en voor de Curaçaose regering.

  Laat haar in godsnaam in haar functie. Stel dat er een volkomen integer persoon haar functie overneemt. Dat zou alleen maar verwarring scheppen in Den Haag. Op die manier krijgt men een verkeerd beeld van de Curaçaose bestuurders.

  Marvelyne Wiels, u doet uw taak uitstekend. U bent een – meer dan – volwaardige representante van en voor uw regering. Chapeau!

 3. fraudelyne, Jasjes en Wilsoe zijn onaantastbaar bij de PS ze weten teveel van elkaar, als een van hun een schop krijgt is de zaak Helmin Wiels ook opgelost, gaan ze alle drie het gevang in met natuurlijk ook de opdrachtgevers, daar die direct door deze raddraaiers worden verraden.

 4. het is echt belachelijk zoals deze “dame” steeds ermee weg weet te komen.
  Asjes doet het in zijn broek voor haar.
  zal ze haar heksen spreuk over hem hebben afgeroepen?
  of weten ze zoveel van elkaar dat ze elkaar moeten beschermen?
  maar tuig is het….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties