27 C
Willemstad
• vrijdag 1 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Neysa bedankt voor de eer

HomeMediaAD | Neysa bedankt voor de eer
Isenia heeft naar eigen zeggen haar hele leven gewerkt aan en aandacht besteed aan het verrijken van haar kennis, eigenwaarde en professionele integriteit

Willemstad – Neysa Schoop-Isenia heeft zich teruggetrokken als kandidaat-minister voor Economische Ontwikkeling, maar laat het er niet bij zitten. Het is de bedoeling dat zij actie onderneemt tegen de Centrale Bank.

Haar terugtrekking heeft – zo stelt zij zelf in een schriftelijke verklaring – alles te maken met omstandigheden gecreëerd door machten die ‘wettelijk niets te maken heb-ben met het screeningsproces en de traditionele politiek’.
In de uitgebreide verklaring geeft Isenia aan dat zij – na hiervoor door de MAN te zijn benaderd – akkoord is gegaan als minister van Economische Ontwikkeling het Land te dienen omdat zij altijd het verlangen heeft gehad het land van dienst te zijn. Vanaf het begin heeft zij echter gemerkt dat de ‘politiek en traditionele machten niet comfortabel waren met haar kandidatuur en zich hier zelfs subtiel tegen verzetten’.

,,Ik heb ervoor gekozen het screeningsproces af te wachten; enerzijds om deze personen de kans te geven te wennen aan het feit dat gebroken wordt met traditie en anderzijds zodat zij konden gaan inzien dat verandering nog het enige redmiddel is waarmee de koers van ons land kan worden gewijzigd”, aldus Isenia.

‘Met geheven hoofd’ stelt Isenia er vandaag van overtuigd te zijn dat zij ‘conform de geldige wetgeving geschikt is om het land te dienen’. ,,Jammer genoeg zijn de politiek en traditionele machten niet klaar voor de nodige verandering en hebben ze op alle manieren en met veel creativiteit en bovendien zonder enige basis mijn benoeming gedwarsboomd.”

Isenia heeft naar eigen zeggen haar hele leven gewerkt aan en aandacht besteed aan het verrijken van haar kennis, eigenwaarde en professionele integriteit. ,,Dit is tijdens dit proces jammer genoeg en op onrechtvaardige wijze ter discussie komen te staan. Er is zelfs getracht hierover te onderhandelen.”

Hoewel ze het niet uitdrukkelijk uitspreekt, verwijst Isenia naar het memo uit 2014 met gevoelige informatie over haar dat door president ad-interim van de Centrale Bank (CBCS) Leila Matroos-Lasten naar de minister van Financiën is gestuurd.

Door dit memo werden in eerste instantie vraagtekens geplaatst bij de integriteit van de kandidaat-minister. De CBCS heeft vervolgens onlangs – zo berichtte deze krant gisteren – aangegeven bereid te zijn te verklaren dat het goed zit met de integriteit van Isenia, maar dan zou laatstgenoemde wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen: het intrekken van haar kandidatuur voor het ministerschap en afzien van het doen van aangifte, het starten van een civiele procedure en het indienen van een klacht bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.

Hoewel ze haar kandidatuur voor het ministerschap nu intrekt, stelt Isenia dat zij net als ieder ander het recht heeft stappen te ondernemen om haar goede naam te zuiveren wanneer deze is geschaad. Daarom doet zij mogelijk aangifte tegen de Centrale Bank bij het Openbaar Ministerie en dient zij wellicht een klacht in bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants tegen Matroos-Lasten. ,,Ondertussen heb ik voldoende ruimte gegeven om alle lopende processen af te ronden en de onjuiste informatie die over mij naar buiten is gebracht recht te trekken, echter zonder resultaat.”

Isenia stelt zich bewust te zijn van het feit dat de weg die zij nu heeft ingeslagen gepaard zal gaan met uitdagingen en persoonlijke aanvallen. ,,Maar ik vraag God me kracht te geven om dit het hoofd te kunnen bieden. Dit doe ik niet alleen voor mezelf, maar voor ieder landskind dat in de toekomst besluit dat het zijn land op waardige wijze wil dienen. Of de gevestigde machten dit nou willen of niet.”

Formateur en MAN ingelicht

Inmiddels heeft Isenia zowel formateur Eugene Rhuggenaath (PAR) als het bestuur van de MAN te kennen gegeven niet langer beschikbaar te zijn voor de functie van minister van Economische Ontwikkeling.

,,Ons land heeft op dit moment geen baat bij discussies en als gevolg daarvan twijfel over zijn minister van Economische Ontwikkeling. Bovendien kan de behandeling van mijn aangifte en mogelijk civiele zaak lang duren. Het land kan daar niet op wachten”, aldus Isenia, die aangeeft altijd beschikbaar te zullen blijven om haar land in ‘iedere andere functie, zoals ik altijd al heb gedaan te dienen’.

Isenia bedankt naast haar familie en vrienden ook ‘leden van de partij en fractie van de MAN die hun vertrouwen in mij hebben gesteld’.

,,MAN heeft grootheid getoond door een professional, die geen lid is van de partij als minister naar voren te duwen. Het feit dat hierbij enkel naar het welzijn van het land werd gekeken, is bewonderenswaardig.”

Isenia heeft tot slot een boodschap voor jongeren die zich op enig moment geroepen voelen het land te dienen:

,,Laat wat mij is overkomen jullie niet ontmoedigen. Alles gebeurt met een reden. Ik weet nog niet wat de exacte reden is van wat mij is overkomen, maar één ding is zeker: we zullen pas vooruitgang boeken wanneer alle waardige Landskinderen opstaan en de mouwen opstropen. Dankzij de traditionele politiek verkeert dit land nu in deze situatie. Curaçao verdient beter. Wellicht is het tijd voor de traditionele politiek en andere machten om een kans te geven aan innovatieve krachten om zo een beter leven te creëren voor ons en toekomstige generaties.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Yves Guillaume Cooper was live: Neysa ta papia!
op https://www.facebook.com/yvesgcooper/videos/10217020707323537/?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARC3j76A3QYGy7z6JkZdi9sz6c2TSv0AYbaUgB0YhqCElKDUMCYiltiExqjLzFrH29zQDEFr0ayC2aZ0&hc_ref=ARTGH4YkTAgRDoQyyxQsyyrzJ3-qMeuKgjnCGg0c5V5MbFNDu21L1GxnWqqf9dvbxhI

21 reacties

 1. Deze vrouw zegt een professional te zijn, zo een professional dat ze niet door had wat er allemaal binnen girobank gebeurde? Zelfs toen zij met een twee jarig contract een hypotheek van bijna zes ton van dezelfde bank kreeg, gingen geen belletjes rinkelen?

 2. Na een tijdje afwezig te zijn geweest, is het vertrouwd om de gebruikelijke ‘stokpaardjes’ weer eens te lezen. Het is nogmaals een bevestiging waarom het algemeen belang op dit eiland op geen enkele wijze bediend wordt.

  Zo ook is er geen economische vooruitgang waarbij de voormalige Minister van EZ door het OM strafrechtelijk vervolgt wordt, en de partij die een nieuwe minister moet benoemen dusdanig onderling verdeeld is dat men elkaar het ‘licht in de ogen’ niet gunt. Dus, wordt de een na de ander kneysja voorgedragen. Dit alles draagt niet bij aan het weer aan ‘de praat’ krijgen van de raffinaderij. Deze zwaard van Damocles boven de coalitie zorgt ervoor dat men zich in de meest onmogelijke bochten wringt om op het pluche te blijven zitten. Het liegen van Minister Konket over een huurovereenkomst van Minister Koeiman en nu, ten aanzien van deze kwestie, een ‘doofpot’ poging (waarbij mogelijk wetten zijn overtreden) door Ys en Ruggenaath.

  Dit laatste is eigenlijk het meest schandalige in dit geheel. Neysa Schoop-Isenia is slechts een figurant.

 3. @Shon Bash;
  Zo is dat!! Goed verwoord! Ik zou er zelfs nog aan toe willen voegen: Innocent until proven guilty! Niet gaan zitten speculeren alsof !! Niemand was erbij!!!!

 4. Als die mevrouw Isenia denkt dat haar onrecht is aangedaan, laat dan via je advokaat zien dat het niet zo is. Gooi alles in de openbaarheid. Memo waar het om te doen is, werkzaamheden bij de girobank. Kan misschien een einde maken aan alle speculaties, insinuaties enzz.
  Niettemin, is het een juiste keuze van haar, maar ze had direct in het begin de eer aan zich zelf moeten houden.

 5. @Joep Meloen,
  Dank voor uw reactie. U slaat met uw eerste opmerking de spijker precies, point blank op de kop. Die meneer richt het woord tot mij, en doet dat op een voor mij, totaal onacceptabele manier, maar weet blijkbaar niet met wie hij van doen heeft, want ik ben by far de smerigste vuilbek op dit forum! Ik heb nl hoegenaamd dan ook, geen filters. De Comment Police is daar perfect van op de hoogte!!!!!!!
  Maar ja, ik wilde het parlementair houden.
  Echter, ook U relativeert de zaak met een volgens mij niet correcte invalshoek! Ik heb nl de mevrouw waarover hier achter haar rug om op een weinig eerlijke en laag bij de grondse manier wordt geschreven, op geen enkel moment verdedigd!!!!! Ik heb het gehad over de haatuitingen die menigeen hier hanteert, just to make a point!! Niets anders!
  Ik heb hetgeen er gebeurt niet goed proberen te praten.

  U schijnt echter met verschillende andere schrijvers hier duidelijk WEL een kopie van de memo in casu in handen te hebben. Vreemd. Ik heb hem niet! Publiceer hem dan, dan weten we met zijn allen precies waar we over praten, en laten we met zijn allen dan een debat op nivo houden, zonder dat er achterwerken van mensen gepenetreerd hoeven te worden, of dat er mensen voor dom worden uitgemaakt.

 6. Mooi, heeft Isenia (bungalow) nu tijd genoeg om in Bon Futuro op bezoek te gaan bij haar grote vriend Eric Garcia.

  Stephen Capella (Use 200 K) ook mee. Kan hij alvast kennis maken met zijn toekomstig verblijf daar. Zijn (Pana)ma past wel op de kinderen.

 7. Een bungalow en 200K en allemaaal gesponseert door Girobank zo te lezen. En alleen Eric Garcia is tot nu toe veroordeeld tot 4 jaar.

 8. @ Drechi

  Er is een verschil tussen het hebben van een eigen mening en het ontkennen van feiten.
  Hans gebruikt niet de meest nette woorden en daar is eigenlijk ook geen enkele aanleiding toe. Los daarvan, hetgeen zoals hij het beschrijft is wel hetgeen is gebeurd en is ook de reden waarom er zoveel bezwaar is tegen deze dame. Zij heeft in het verleden laten zien dat zij omkoopbaar is en nogal vrij gemakkelijk. Dat maakt haar totaal ongeschikt voor een ministerspost.

  Het ergste is nog dat zij zelf nog steeds niet tot dat inzicht is gekomen. In het gesprek is haar waarschijnlijk meegedeeld dat de Centrale bank nog veel meer vuile was op tafel zou gaan gooien als zij haar kandidatuur niet in zou trekken. Pas toen bond zij in, terwijl ieder normaal denkend persoon van tevoren al had aangegeven niet geschikt voor die functie te zijn.
  Maar ja, ze zal wel hebben gedacht dat graaien, corruptie, fraude etc door politici hier algemeen goed is, dus waarom zij ook niet ?

  Vraagt je wel meteen af hoe Aqualectra haar in hemelsnaam op de huidige functie heeft neer kunnen zetten ?

  Willen we als land ooit vooruitkomen dan zullen we echt op zoek moeten gaan naar integere personeen. We kunnen niet door blijven gaan met louche figuren en vervolgens verbaasd gaan staat te kijken wanneer het eiland failliet gaat.

 9. Lachwekkend dat deze ‘dame’ zichzelf een professional noemt.

  Misschien moet ze het memo van de Centrale Bank zelf ook eens lezen.

 10. Als Isenia bij Girobank niet met opgeheven hoofd had rondgelopen, had ze misschien de criminele activiteiten van Eric Garcia en Stephen Capella kunnen zien.

  Alledrie opsluiten in Bon Futuro. Bungalow van Isenia in beslag nemen en moeder van Stephen Capella 200,000 dollar laten betalen.

 11. Volgens Isenia, Met geheven hoofd’ overtuigd te zijn dat zij ‘conform de geldige wetgeving geschikt is om het land te dienen’. Nou Isenia, in een land waar Pisas en Schotte minister president kunnen zijn, is daar niet veel voor nodig.

 12. @Hans,
  Als U het fijn vindt dat mensen iets in uw anus duwen, is dat Uw probleem Mijnheer Hans.
  Ik heb daar zo mijn eigen mening over. Overigens: Een eigen mening ergens over hebben is hier blijkbaar een vies woord. Het levert je in ieder geval bij Hans hier de benaming op van “dom” te zijn.
  Als U daar gelukkig van wordt Hans, ga Uw gang hoor. Don’t let me be the cause of your frustation.

 13. Domme Drenchi, Stephen Capella heeft 200,000 dollar van Girobank weggesluisd naar een bankrekening in Panama op naam van zijn moeder. Met de frauduleuze omschrijving ‘levering computers’.

  Isenia was daarvan op de hoogte, maar hield haar mond. In rail voor een bungalow.

  Begrepen Drechi, of moet ik het in braille in je achterste duwen?

 14. @Kaat
  Wat heeft de moeder van Stephen Capella hiermee te maken?
  Enne…. Ik weet niet of U het weet, maar wat had Curacao met en Maduro, en Guaido, Trump, etc te maken? De “Nederlandse” minister heeft toch maar ten koste van ons wel te verstaan, partij gekozen, of is dat ook niet bij U bekend?
  Het zal ook wel niet……..

 15. Drechi pa bosnan tur, wat heeft dit met nederland te maken, gaat hier om ‘n verantwoordelijke post. Willen geen tweede jamaloodin.

 16. Ha ha haaaa…. Wat een lachertje zeg! Kostelijk wat jullie hier gezamenlijk te berde brengen heren. En soms ook de vrouwelijke manspersonen die hier constant uit pure frustratie de vloer aanvegen met alles wat maar naar Curacao zweemt..Ik sta werkelijk versteld van jullie blindmakende haat tegen alles wat Curacaos is, maar jullie blijven toch lekker hier wonen op dit eiland. Vreemd allemaal.
  “Ga toch weg als het zo slecht is” zeg ik altijd maar. Ook diegenen onder U die zich “zg” YDK noemen, maar ondertussen de andere YDK’s de nek omdraaien, zo gauw ze daartoe de kans schoon zien…… Foei!

  Schrijf ook eens een keer wat er zich in Nederland afspeelt. Met drugs, met witwaspraktijken, met bouwfraudes, met overspelige collega’s, met graaiende, zichzelfverrijkende kopstukken, over domme ministers die steeds weer de fout ingaan, maar nog steeds op het pluche blijven zitten, zonder zich te bekommeren dat ze door hun domme loslippigheid, om maar van hun kortzichtigheid niet te spreken, anderen in problemen brengen met buren. Ja, mijn hond kan ook de held uithangen als hij lekker 9000 km verderop woont. Tof hoor!!
  Daar hoor ik jullie met geen woord over reppen. Darom doe ik het voor U.

  Anyway Dames en heren haatzaaiers… Het ga U allen goed. Vereerd om nog maar eens het woord aan U allen te kunnen richten.

 17. Isrnia hoort linea recta de straat op geflikkerd te worden, blijkt dus een nul te zijn die meer rotzooi heeft achtergelaten dan zou moeten.
  Meteen ontslagprocedure in gang zetten, dat zou ze zo maar kunnen verliezen! Begin met onmiddellijk non actief

 18. Wegwezen Inesia, wegwezen Stefan Capella.

  Moeder van Stefan Capella ook gevang in. Medeplichtig aan midrijf.

  Dushi hende. CRIMINELEN.

 19. Isenia was bezig met het verrijken van haar kennis? Die bungalow was een heel andere vorm van verrijken!

  En het land willen dienen? Schei toch uit, domme muts.

  Door jouw gegraai en dat van Stephen Capella verloren tientallen mensen bij Girobank hun baan!

  Nodig de moeder van Stephen Capella maar uit in je bungalow, het is bijna moederdag. Met 200,000 dollar op een rekening in Panama brengt zij vast bolo mee.

 20. Isenia heeft naar eigen zeggen haar hele leven gewerkt aan en aandacht besteed aan het verrijken van haar kennis, eigenwaarde en professionele integriteit.

  Heel integer werken toen bij de Giro Capella en Garcia de halve bank leegroofden en Neysa deed niets! Maar kreeg wel een leuke deal voor een bungalow

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties