AD | Negen schepen stil wegens oliecrisis

Offshore olie schepen | Jeu Olimpio

Willemstad – Door de crisis op de oliemarkt liggen in totaal negen offshore supportschepen stil in de haven van Willemstad.

Dat laat woordvoerder van het Offshore Support Base-platform, Marcel Verspuij, desgevraagd aan deze krant weten.

Hij legt uit dat veel offshore operaties en projecten stop zijn gezet, omdat deze niet meer rendabel zijn door de drastische daling van de olieprijzen. ,,Veel bedrijven zijn genoodzaakt om hun schepen en materiaal op te leggen – te ‘stacken’. Dat is natuurlijk een drama. Hierdoor zijn al meerdere bedrijven door hun knieën gegaan”, zo stelt de OSB-woordvoerder.

De boten zijn allemaal van het bedrijf Bourbon Offshore en liggen momenteel stil aan de Brionwerf bij de ‘mooring facility’ van de voormalige rijstfabriek. Het bedrijf moet voor al deze negen schepen, net als elk ander scheepvaartbedrijf dat gebruikmaakt van de haven, gewoon haven- en liggeld betalen, zo zegt Verspuij.

De schepen liggen er al sinds januari 2016, kort nadat de oliecrisis eind 2015 wereldwijd toesloeg. ,,De vooruitzichten voor dit soort schepen zijn vooralsnog niet rooskleurig. De verwachting is dat ze voorlopig geen werk zullen hebben.

Hoelang ze nog op Curaçao zullen blijven is op dit moment niet te zeggen”, aldus Verspuij. Maar hij merkt op dat de schepen wel operationeel zijn. Dus mocht er werk komen, kunnen ze direct worden ingezet.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Negen schepen stil wegens oliecrisis

  1. Wanneer gaan we die daling van de olieprijzen aan de benzinepomp merken? De laatste 2 maanden is er zo’n 10 ct. per liter bijgekomen

  2. Nog opmerkingen over de toekomst van de olieindustrie? De prijsdaling zou al twee jaar geleden zijn afgelopen,maar ondanks ale Opec beperkingen schommelt olie nu tussen de 50 en 60 dollar.
    Ga eens kijken naar een branche waar wel geld in te verdienen valt, ook in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *