31 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 18:55

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Nederlandse doodrijder (37) vast op Curaçao

Caspar Naber | Algemeen Dagblad

De politie van Curaçao hield op Goede Vrijdag voor het eerst een grootscheepse alcoholcontrole. © Openbaar Ministerie

Een 37-jarige Nederlander is aangehouden op Curaçao na het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Daarbij kwam een Duitse toerist (28) om het leven. De veroorzaker verkeerde volgens de politie onder invloed van alcohol.

De Nederlander, aangeduid met zijn initialen R.E.H., reed afgelopen maandag in een Suzuki van het type SUV in de richting van Soto. Door nog onbekende oorzaak belandde zijn voertuig omstreeks 16.42 uur ter hoogte van Banda Abou op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een Kia Picanto die in de richting van Fontein reed, meldde de politie in een persbericht.

- Advertentie -

De Duitse bestuurder bezweek volgens haar ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn metgezel raakte gewond. De brandweer moest de gewonde bevrijden uit het voertuig. Daarna werd de persoon voor medische verzorging overgebracht naar een ziekenhuis.

Hetzelfde gebeurde met de Nederlander. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en werd gearresteerd. De verdachte verscheen gisteren voor de rechter, die zijn aanhouding verlengde.

Alcoholcontrole

De politie van Curaçao hield dit voorjaar voor het eerst een grootscheepse alcoholcontrole. Daarbij werden op Goede Vrijdag 34 automobilisten staande gehouden op Bandabou om een blaastest te ondergaan. Vijf bestuurders kregen een rijverbod, één werd meegenomen naar het politiebureau voor een bloedtest. Hij bleek een te hoog promillage te hebben.

De wetgeving op Curaçao met betrekking tot alcohol in het verkeer is sterk verouderd, meldde curaçaonieuws.nu bij die gelegenheid. ‘Openbare dronkenschap is strafbaar maar onderscheid in alcoholpromillage bestaat niet. Curaçao heeft nog geen wetgeving om een bestuurder te verplichten mee te werken. Het ondergaan van een blaastest kan ook niet worden afgedwongen zoals in Nederland.’

Concept-wet

- Advertisement -

Bij verdenking van rijden onder invloed en weigering mee te werken aan een blaastest, kan de politie de vermoedelijke overtreder aanhouden en laten blazen op het politiebureau. ‘Vrijwillig de sleutels afstaan aan een niet-dronken medepassagier kan soms ook soelaas bieden’, aldus de nieuwssite.

Er ligt volgens haar concept-wetgeving klaar die sterk lijkt op de wetgeving in Nederland.

Bron: Algemeen Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Helemaal juist Joep. En voeg daaraan nog toe dat Nelson dos Santos een historie van verkeersovertredingen had, veel te hard reed, uit het cafe kwam waar hij de hele nacht geweest was, onder valse voorwendselen een auto gehuurd had en er na het doodrijden van 3 wandelaars vandoor ging.

  Maar de parodie op een rechter Irma Lips, waarschijnlijk door Nederland uitgekotst bij gebrek aan capaciteiten, geeft hem een paar maandjes, voorwaardelijk.

  Je zou wensen dat Irma Lips eens een dierbare verliest op de manier waarop de nabestaanden van de drie wandelaars hun dierbaren verloren. Waarbij de dader vervolgens ook vrijuit gaat.

 2. @ Hoedanook

  Geen blaastest doen betekent mee naar het bureau, daar een test doen, welke ook in het juridisch systeem wordt geaccepteerd en vervolgens zit je dan ook vast.
  Het is lood om oud ijzer.

  Ben alleen benieuwd wat de straf gaat wezen. Gezien het precedent Dos Santos kan het nooit al te lang in de gevangenis zijn. Hij reed 3 man dood, zonder rijbewijs en dan rij je waarschijnlijk net zo goed als iemand die dronken is.

 3. Waar het om gaat is dat Curaçao geen wetgeving heeft om alcoholmisbruik in het verkeer te bestrijden. Een bestuurder kan niet verplicht worden om mee te werken om een blaastest te ondergaan. Vandaar dat het opmerkelijk is dat de persoon nu vastzit. Waarschijnlijk door wat hij in Nederland gewend is, heeft hij de blaastest gedaan. Het resultaatis dat hij nu vastzit.

 4. De kop van het bericht zegt duidelijk dat het hier om een Nederlander gaat, “Nederlandse doodrijder (37) vast op Curaçao”. Toch op de foto zien we een zwarte, een neger, een negroïde man een baastest doen. Ik kan me vergissen maar volgens mij noemen ze dit tendentieuze berichtgeving.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | R. Kelly schuldig bevonden aan mensenhandel voor seks: belangrijke spil in ronselen meisjes

Mark den Blanken | Algemeen Dagblad Zanger R. Kelly (54) is door de rechtbank schuldig bevonden aan mensenhandel. Hij heeft decennialang vrouwen en minderjarige meisjes gerekruteerd voor seks....

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...
- Advertentie -