28 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AD | Nederlander verdachte in Larimarzaak

‘Nederlands bouwbedrijf wist van omkoping Theo Heyliger en greep niet in’

Philipsburg – Voormalig topman Ronald Philipse van het Nederlandse bouwbedrijf Janssen de Jong wordt verdacht van betrokkenheid bij de omkoping van de Sint Maartense politicus Theo Heyliger.

Dat wordt bevestigd door het Openbaar Ministerie (OM) en het Team Bestrijding Ondermijning (TBO). In de Larimarzaak worden voormalig directeur van bouwbedrijf Windward Roads Janhendrik Boekaar en voormalig bedrijfsadviseur Ronald Maasdam verdacht van het omkopen van Heyliger.

Windward Roads is een dochteronderneming van Janssen de Jong. Philipse wordt verdacht van medeplegen van of medeplichtigheid aan ambtelijke omkoping, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Het OM beslist binnenkort of er een strafzaak wordt aangespannen tegen Philipse. Boekaar staat terecht in de strafzaak. Hij gaf toe dat onder zijn leiding in totaal 600.000 dollar is betaald aan Heyliger om overheidsopdrachten zeker te stellen.

Boekaars advocaat zei tijdens de hoorzitting op 22 januari, in reactie op de aantijgingen, dat het onjuist is dat alle aandacht op Boekaar is gericht, omdat hij niet met de vermeende misstanden is begonnen. De advocaat zei dat deze werden geïnitieerd door en doorliepen tot aan de raad van bestuur. Het Openbaar Ministerie laat weten dat inmiddels vaststaat dat meer vertegenwoordigers van het bouwconcern een rol hebben gespeeld.

Zo is het hoofd Financiën van Windward Roads een taakstraf van 80 uur aangeboden voor vervalsing van de administratie. Volgens de advocaat van Boekaar gaf Philipse toestemming voor de betaling aan Heyliger. Philipse was tot eind 2012 ceo van Janssen de Jong.

In 2013 en 2014 was hij voor het bouwbedrijf de areamanager in het Caribisch gebied, aldus het Eindhovens Dagblad. De Larimar-zaak tegen Heyliger, Boekaar, Maasdam en twee andere medebeklaagden zal worden behandeld door het Gerecht van eerste aanleg op Sint Maarten gedurende vijf dagen van hoorzittingen die beginnen op maandag 9 maart.

Bron: Antilliaans Dagblad van 7 februari 2020

Artikel delen

2 reacties

  1. De tijden veranderen, vroeger kon de schoonvader Claude W van Theo H nog alles doen wat hij wilden op St Maarten crim, die tijden zijn niet meer, Zoals je nu ziet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -