27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Nederlander (63) vervolgd voor doden vrouw tijdens zeilreis Colombia

Paolo Laconi | Algemeen Dagblad

Het zeiljacht Lazy Duck, waarop Durdana werd vermoord. © Eigen foto

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de 63-jarige voormalig dierenarts Peter P. uit Heino vanwege de dood van zijn 54-jarige vrouw. Zij werd op 19 september 2015 dood aangetroffen op een zeilschip voor de kust van Colombia.

De man verklaarde dat hij en zijn echtgenote op het schip werden overvallen door gemaskerde mannen, maar justitie verdenkt hem ervan dat hij zijn vrouw zelf om het leven bracht. Het OM maakte onlangs afspraken met de autoriteiten in Colombia over vervolging in Nederland.

Politie en justitie in Colombia en Nederland werken sinds september 2015 samen aan deze zaak. Een delegatie van de Nederlandse politie is twee keer in Colombia geweest. Ze heeft daar getuigen gehoord en sporenonderzoek gedaan op het schip.

De advocaat van de verdachte is ingelicht over de beslissing van het OM. De verdachte verblijft in Nederland. De eerste rechtszitting heeft waarschijnlijk plaats in de eerste helft van 2019.

Colombia

De Heinose Durdana, een voormalige stottertherapeut, werd in september 2015 voor de kust van Colombia dood gevonden op het zeilschip de Lazy Duck, waarmee ze samen met haar man Peter P. al drie jaar de wereld rond zeilde. Haar echtgenoot werd door justitie in Colombia én Nederland direct als verdachte beschouwd. Uit het Colombiaanse autopsierapport zou blijken dat Durdana met geweld en door verstikking om het leven is gekomen.

P. kwam in oktober 2015 samen met het lichaam van Durdana naar Nederland. Na afloop van haar begrafenis keerde hij op advies van zijn advocaat niet terug naar Colombia.

Bron: Algemeen Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...