28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 01:25

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Nederland wil overleg over Venezuela

De onderhandelingen tussen het regime van president Nicolás Maduro en de oppositie zitten muurvast. Maar een politieke oplossing blijft het streven van de EU.

Den Haag – Nederland wil in Europa een rol spelen rond de problematiek in Venezuela. Dat blijkt uit het verslag van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken van de bijeenkomst afgelopen maandag van de Raad Buitenlandse Zaken van de Europese Unie (EU).

Er werd door de buitenlandministers van de EU-lidstaten kort gesproken over Venezuela, aldus Blok. Hij heeft daarbij aangeboden een bijeenkomst te organiseren van de Internationale Contact Groep voor Venezuela. Daarin zitten naast landen uit de Europese Unie ook Latijns-Amerikaanse landen. Spanje heeft zich ook opgeworpen als organisator van zo’n bijeenkomst.

Volgens Blok moeten, wie de bijeenkomst ook organiseert, de landen met spoed bijeenkomen. De Hoge Vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid van de EU, de Spanjaard Josep Borrell, gaf in de Raad Buitenlandse Zaken aan dat het Oslo-proces in een impasse verkeert.

- Advertentie -

De onderhandelingen tussen het regime van president Nicolás Maduro en de oppositie zitten muurvast. Maar een politieke oplossing blijft het streven van de EU. Borrell heeft voorgesteld om de vorig jaar benoemde speciaal adviseur voor Venezuela, Enrique Iglesias, naar met Venezuela bevriende landen te sturen.

Specifiek noemde hij Rusland, Cuba en China. Iglesias zou deze landen moeten aanmoedigen om een constructieve rol te spelen in de problematiek rond Venezuela. Nederland heeft dat idee volgens Blok verwelkomd. Nederland heeft er verder nogmaals voor gepleit om de druk op Maduro op te voeren.

Dat zou moeten gebeuren door nieuwe sancties, gericht op individuele leden van het Madurobewind. Het doel hiervan is om hen terug te krijgen aan de onderhandelingstafel.

Bron: Antilliaans Dagblad van 24 januari 2020

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Nederland heeft er verder nogmaals voor gepleit om de druk op Maduro op te voeren. Dat zou moeten gebeuren door nieuwe sancties, gericht op individuele leden van het Madurobewind. Wat een domme en stomme leeghoofdige verstandeloze, waardeloze gedachte/uitspraak. Denkt Nederland dat Maduro (net zoals zijn voorganger Chávez) bang is voor bedreigingen, sancties en dwangorde??? Rusland en Cuba (China niet) die een hekel hebben aan Noord-Amerika en Europa deinzen voor niets en niemand terug, zelfs voor de duvel zijn ze niet bang, en Maduro heeft grote steun, troost, en enorme veel vertrouwen in hen. Wolfgang Larrazábal, Edgar Sanabria, don Rómulo Betancourt, Rafael Caldera, Carlos Andrés Pérez, Luis Herrera campins etcétera etcétera, en vele vroegere Venezolaanse presidenten hadden slechts één motto; ni siquiera la muerte nos podrá separar.(vert.) Zelfs de dood kan ons niet scheiden. Laat dus elk land gewillig handelen, en never onder dwang. Nederland moet scherp in de gaten houden dat nadat het een “schoothondje” van andere landen is geworden, ( zoals van Noord. Am) dat het (Ned.) geen na trap krijgt en dat Venezuela en andere Z.Am. landen zich keren tegen Nederland. Nederland moet eerst aan eigen volk denken voordat het andere land(en) gaat helpen. Het volk heeft je nodig. Nederland maakt het licht aan in andermans huis, terwijl haar (Ned.) eigen huis zelf in het donker blijft. Hulanda ta corta su nanishi y daña su cara. Nogmaals, Nederland, hou je erbuiten, blijf buiten en bemoei je je niet met deze gevoelige zaak. Zij lossen het zelf op. HUICHEL niet, het helpt geenszins bij Midden, Zuid, en Latijns Amerikaanse landen. huichel met de E.U.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -