27 C
Willemstad
• donderdag 25 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Nationale consensus’

HomeMediaAD | ‘Nationale consensus’
Premier Eugene Rhuggenaath wil gaan luisteren | Antilliaans Dagblad

Willemstad -Teneinde zo veel mogelijk ‘nationale consensus’ te bereiken, gaat de regering de komende tijd in gesprek met de gemeenschap. Dat zegt premier Eugene Rhuggenaath (PAR) tegenover met het Antilliaans Dagblad.

Los van de crisissituatie in verband met de verslechterde openbare financiën en het traject dat wordt bewandeld met het College financieel toezicht (Cft) en de brief die het kabinet deze week wil sturen aan de Rijksministerraad (RMR) om te wijzen op de uitzonderlijke omstandigheden, wil de ministerraad ook de gemeenschap beter informeren en zelf ook input krijgen.

,,Wij gaan in gesprek met de diverse stakeholders met als doel het draagvlak te verbreden”, aldus de regeringsleider. Dan gaat het over de financiële maatregelen, maar nadrukkelijk ook over sociaaleconomisch beleid, zoals dat bijvoorbeeld tot uiting moet komen in de ‘Groeistrategie’. ,,Dat is tot nu toe eigenlijk onderbelicht gebleven, maar behelst veel initiatieven om de economie aan te zwengelen en vooral ook flankerend beleid op sociaal terrein.”

De minister-president wil daar de komende drie maanden voor uittrekken. De Sociaal Economische Raad (SER), van zichzelf een tripartiet orgaan met deelname van werkgevers, werknemers en overheid, kan hierin een voorname rol spelen. Vooral ook gezien het wetenschappelijke karakter van de SER.
Want de regering streeft ernaar om uiteindelijk gedurende twee dagen van dialoog tot nationale consensus te komen over een allesomvattend meerjarenplan. Dit dient goed onderbouwd te gebeuren.

In wezen is de consultatie van de regering al in gang gezet met eerst overleg binnen de coalitie van PAR, MAN en PIN, gevolgd door besprekingen binnen het platform van de Nationale Dialoog en vervolgens het parlement. De Staten hebben hun steun uitgesproken. Maar sindsdien zijn er talloze belangenverenigingen die er hun zegje over hebben gedaan.

Rhuggenaath wil die inbreng bundelen samen met de ideeën van andere groeperingen als academici maar ook jongere generaties. ,,Al luisterend willen wij de acceptatiebasis vergroten, om een nationaal pact te bereiken. In onze regeerdoelstellingen hebben wij ‘actief burgerschap’ opgenomen. Welnu, dit willen wij nu concreet maken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

7 reacties

  1. @Norbert, Dit beleid van Kennedy zal hem anders straks afstraffen. Na een besluitloze en zwakke leider komt er vaak een sterke populistische leider. Het niet durven snijden in eigen vlees zal ze kosten tijdens de volgende verkiezingen… Kennedy zal een een Rosaria 2 worden. Behalve snoepreisjes prestesteert dit kabinet helemaal niets juist terwijl er een sterk leiderschao nodig was! De deuren staan open voor de MFK KdnT etc

  2. Veel initiatieven om de economie aan te zwengelen.

    Klinkt prima maar laat ons dan ook weten wat die initiatieven behelsen?

    Nu is het een aaneenschakeling van wollige verhalen.
    Wanneer je nu pas gaat luisteren ben je m.i. op zijn zachts gezegd ietwat te laat.

    Luisterend de acceptatiebasis vergroten ?
    Wat een onzin !
    Acceptatiebasis vergroten doe je door uitleg te geven over plannen, uitleg te geven waarom bepaalde (impopolaire) keuzes gemaakt worden en regelmatig de voortgang te melden.
    En door te leiden door zelf het goede voorbeeld te geven , denk aan salarisvermindering statenleden.

    Ik zie de politieke partijen echter alleen maar eigenbelang nastreven.

  3. Los van alle niet ter zake doende kritiek, de premier laat overduidelijk geen enkele crisis onbenut. Nationaal dialoog, hoe onpopulair of kortzichtig dan ook, zal goed vallen bij zijn politieke basis waarvan hij afhankelijk is tijdens de eerst volgende verkiezingen. Zelfs al wordt niet een idee of oplossing gevolgd.

  4. Het blijkt weer Ruggenaath kent zijn pappenheimers niet, deze idioot heeft het over, “de acceptatiebasis vergroten, om een nationaal pact te bereiken.” Dit in een land waar een ieder voor zich is.

    Laatst zag ik nog een groep vakbondsleiders die het hadden over solidaridat sinkal, hombu bai laba s*nka dacht ik gelijk.

    Terwijl het ene vakbond vecht voor loontrede en ander compensaties weet een ander vakbond dat zijn leden over 3 á 4 maanden thuis zonder inkomsten zit..

    Swa no papia koi kens di solidaridat sindikal si no, mi ta manda bo den c*j* bo m*m@.

  5. Juist, Brian S.

    Ik kwam zaterdag terug uit Aruba en toen zag ik het hele gezelschap, waaronder de walrus Cordoba en Charles ‘Korupshon’ Cooper uit Panama terugkomen, van het zoveelste snoepreisje naar het idiote Parlatino.

    Vervolgens liepen ze de rijen bij de paspoortcontrole voorbij zonder controle en hoefden zij ook hun koffers niet door de scan te laten gaan, zoals wij, volk zonder strafbladen, dat wel moesten doen.

    Hoeveel misbruik van deze vrijheden zullen de wandelende strafbladen van de MFK, Schotte – Constantia – Thode (allen stamgasten bij het Parlatino) hebben gemaakt?

  6. Teneinde zo veel mogelijk ‘nationale consensus’ te bereiken, gaat de regering de komende tijd in gesprek met de gemeenschap.

    Zijn ze dan op het eiland? Men is altijd op reis!

    Begin maar zelf met het goede voorbeeld geven!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties