27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 23:19

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Namaakbonnen FWNK

In 2014 naar schatting 200 miljoen gulden verkocht aan
illegale nummerverkoop

Namaakbonnen van FWNK gevonden
In 2014 naar schatting 200 miljoen gulden verkocht aan illegale nummerverkoop

Willemstad – Tijdens een controle bij verschillende vestigingen, zijn de politie, werknemers van BAB en van het ministerie van Economische Ontwikkeling op een aantal verkopers gestuit die illegale nummers verkochten en hiervoor gebruikmaakten van namaakbonboekjes van Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK).

Dat heeft minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt. Volgens de Economieminister zijn er deze week achttien verschillende locaties bezocht. Hiervan zijn er twee gesloten nadat illegale nummerverkoop was geconstateerd.

,,Wat ons echter verraste was het feit dat we nummerverkopers tegenkwamen die namaakbonboekjes in hun bezit hadden met daarop het logo van FWNK”, aldus Palm in gesprek met deze krant. ,,Dit is de eerste keer dat we dit meemaken.”

- Advertentie -

Na gesprek met deze verkopers bleken de boeken afkomstig te zijn van een bekende loterijhouder op het eiland. Wie deze loterijhouder is, wilde Palm gisteren nog niet bekendmaken.

,,Daarvoor moeten we eerst het onderzoek afwachten”, zo liet hij weten. ,,Het is op dit moment nog het woord van de verkoper tegen dat van de loterijhouder.”

Het gaat echter niet slechts om één nummerverkoper die de namaakbonboekjes in zijn bezit had.

,,We zijn zes personen tegengekomen die illegale nummers verkochten. Van deze groep hadden maar liefst vier personen de namaakboekjes in hun bezit. Ze verkochten allemaal voor één en dezelfde loterijhouder”,

aldus Palm. Hoeveel loten er inmiddels zijn verkocht met de namaakbonnen is vooralsnog onduidelijk, ook dat zal het onderzoek duidelijk moeten maken. Wel meldt Palm dat de loterijhouder dus nummers verkoopt met de nepbonnen van FWNK, hiervoor ook omzetbelasting int en dit in eigen zak stopt.

Volgens Palm is het ‘safe’ te zeggen dat de Curaçaose gemeenschap per dag gemiddeld ongeveer 1 miljoen gulden aan de loterij besteedt. Illegale nummerverkoop is nog altijd het grootste probleem waar Fundashon Wega di Number Kòrsou mee te kampen heeft.

- Advertisement -

Eerder liet Palm dit al weten, maar herhaalt dit nu in gesprek met deze krant.

,,In 2014 is er aan illegale nummerverkoop naar schatting voor maar liefst 200 miljoen gulden verkocht. Dit staat in groot contrast met de legale nummerverkoop die amper de 50 miljoen haalde”,

zo vertelt de minister van Economie.

,,Hoe kan de legale nummerverkoop hiermee concurreren? Dat is een oneerlijke strijd. De illegale nummerverkoop is een enorme industrie op het eiland.”

Concluderend stelt Palm dat de controles op illegale nummerverkoop op het eiland door blijven gaan en dat er in het vervolg strengere stappen zullen worden ondernomen.

,,Tot nu toe hebben we de vestigingen laten sluiten voor bepaalde tijd, maar op een gegeven moment gaan we over op het intrekken van de vergunningen. Het moet nu genoeg zijn.”

 

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Bananenrepubliek hoe zo.die vraag had ik mezelf gesteld zo’n
  15jaar geleden.
  Maar ano 2015 heb ik geconstateerd dat het wel het geval is op Curacao.Het geen bij vooral de jongeren een negatieve invloed heeft.Normen en waarden zijn er niet of nauwelijks.Echt heel jammer.

 2. trouwens de 3 ratadvokaten staan al weer te trappelen….
  want hun clientele wordt natuurlijk weer in hun goede naam en eer aangetast.
  het is een grote maffia kliek hier op Curacao.
  en ik begin de rechterlijke macht hier ook van te verdenken.

 3. dit lijkt giga….
  witte boorden criminelen in het kwadraat..
  maar er is altijd die doofpot….
  kan nog wat bij want de doofpot is elastisch…

 4. ,,In 2014 is er aan illegale nummerverkoop naar schatting voor maar liefst 200 miljoen gulden verkocht. Dit staat in groot contrast met de legale nummerverkoop die amper de 50 miljoen haalde”,

  En plotsklaps kan een deel die illegale opbrengst zo maar ineens ergens in een nachtkastje van een politicus liggen……..We kunnen dit niet uitsluiten… toch?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Stadsrust weer in ongelijk gesteld

Omwonenden kunnen voorlopig weer enigszins opgelucht ademhalen, hoewel de hoge onafgebouwde appartementsgebouwen van het project Stadsrust pal naast hun huizen en tuinen nog wel (even) zullen blijven staan. Ook in hoger beroep trekken de ontwikkelaar en de minister van VVRP aan het kortste eind.

AntilliaansDagblad | Ramon Chong in beroep

PNP-man en voormalig kandidaat voor het ministerschap voor de portefeuille van Economische Ontwikkeling, Ramon Chong, gaat via de rechtsgang alsnog proberen om minister te worden. Het proces wordt aangespannen tegen het Land, de voormalige formateur Chester Peterson en de minister-president die als functionaris over de voordracht van de kandidaten gaat.

AntilliaansDagblad | Hulp illegalen via IOM verlengd

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) die in juni de taak van het Rode Kruis overnam om ‘ongedocumenteerden’ - getroffen door de coronacrisis - te voorzien van noodhulp in de vorm van voedselpakketten en voedselkaarten, zal langer dan gepland actief blijven.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -