28 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Motie tegen vijf ministers Sint Maarten

HomeMediaAD | Motie tegen vijf ministers Sint Maarten
Opmerkelijke afwezigheid andere parlementsleden

Philipsburg – Het parlement van Sint Maarten heeft woensdag een motie van wantrouwen aangenomen tegen vijf van de zes leden van de Raad van Ministers, alsook tegen de Gevolmachtigde minister en waarnemend Gevolmachtigde minister.

Ook gaven de Staten een instructie dat premier Leona Romeo-Marlin en minister van Justitie Cornelius de Weever ‘per direct uit kantoor worden verwijderd’.

De motie van wantrouwen werd aangenomen tegen Romeo-Marlin; De Weever; minister van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Wycliffe Smith; minister van Financiën Perry Geerlings; minister van Toerisme, Economische Zaken, Vervoer en Telecommunicatie Stuart Johnson; Gevolmachtigde minister Jorien Wuite en waarnemend Gevolmachtigde minister Michael Somersall. Minister van Volkshuisvesting, Milieu, Ruimtelijke Ontwikkeling en Infrastructuur (Vromi) Christopher Wever werd een motie van wantrouwen bespaard en mag aanblijven als minister.

De motie verklaarde dat de voormalige regeringscoalitie ‘uit zichzelf implodeerde en uiteenviel en dat het besluit om het parlement op dit moment te ontbinden en de kiezers op te zadelen met een nieuwe verkiezing egoïstisch, politiek gemotiveerd en een flagrant misbruik is van onze Grondwet’. De motie, die werd ingediend door Statenlid Silveria Jacobs van National Alliance (NA), werd aangenomen door negen parlementsleden van de nieuwe meerderheidscoalitie.

Er waren geen stemmen tegen, omdat United Democrats (UD)-parlementslid Sarah Wescot-Williams de voorzitter had laten weten dat ze vroeg moest vertrekken en de resterende UD-leden die de vergadering bijwoonden (Tamara Leonard en Sidhart ‘Cookie’ Bijlani) eerder de vergaderzaal verlieten zonder te stemmen.

Afwezig waren onafhankelijk Statenlid Franklin Meyers, Statenlid van de St. Maarten Christian Party (SMCP) Claude ‘Chacho’ Peterson en UD-lid Jules James.

De motie veroordeelde het besluit van de meerderheid van de Raad van Ministers om zich op artikel 59 van de Grondwet te beroepen. Met de motie werd de Raad van Ministers ook opgedragen om geen collectieve of individuele beslissingen te nemen om leden te benoemen of te ontslaan van een raad van toezicht of een raad van bestuur van een overheidsbedrijf of -entiteit zoals, maar niet beperkt tot Gebe, TelEm, Princess Juliana International Airport holding (PJIAH), St. Maarten Housing Development Foundation en de Harbour Group of Companies. Ook mogen de ministers geen beslissingen nemen met betrekking tot de benoeming van directeuren, consultants en personeel in het algemeen en geen contracten aangaan met derden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties