AD | Moses trekt steun in

Moses trekt steun aan minister Girigoria in | Jeu Olimpio

Willemstad – Politiek leider Marilyn Moses van Movementu Progresivo (MP) heeft de steun aan de eigen demissionaire minister Sisline Girigoria van Gezondheid, Milieu en Natuur ingetrokken en zal een motie van wantrouwen tegen haar steunen. De partij overweegt ook om Girigoria te royeren.

Dat heeft Moses bij Telenotisia verklaard. Het intrekken van de steun is in reactie op de benoeming die de bewindsvrouw voor zichzelf heeft geregeld en de dienstreis naar Genève die zij nog op de valreep als demissionaire minister maakt.

Moses verklaarde dat de demissionaire minister bij haar terugkeer uit Genève waarschijnlijk al niet meer in functie zal zijn omdat de nieuwe regering dan al is aangetreden. De partij overweegt Girigoria te royeren en zal dat in een brief aan haar meedelen. In het interview zei Moses dat de bewindsvrouw voor vertrek naar Zwitserland ondanks verzoeken de partij niet te woord heeft gestaan.

De politiek leider wil naar aanleiding van het gebeuren in de Staten vragen om de Algemene Rekenkamer onderzoek te laten doen naar benoemingen die niet volgens de gebruikelijke procedures zijn gedaan over de periode van een jaar. Curaçao heeft in één jaar drie verschillende regeringen gekend, aldus Moses.

Het is goed om de benoemingen uit dat jaar tegen het licht te houden, aldus Moses.
De benoeming en het werkbezoek van Girigoria zijn door de fracties van MAN en PAR bekritiseerd. MAN schreef in een brief aan de demissionaire premier Pisas om de minister naar huis te roepen. Haar werkbezoek heeft geen enkele toegevoegde waarde, aldus de fractie.

Ook is er aan Pisas gevraagd om de benoeming van Girigoria terug te draaien. ,,MAN staat voor rust, stabiliteit en goed bestuur. Daarom wordt aan de regering met klem gevraagd de nodige stappen te nemen omdat de fractie anders gedwongen is een openbare vergadering aan te vragen en de minister ter verantwoording te roepen”, aldus de brief.

De fractie van PAR verwijst in een brief aan Moses naar haar verklaring, waarin zij schreef het gedrag van de minister te betreuren. Het ontbreekt aan een concrete actie van de politiek leider, zo schrijft de PAR-fractie. ,,Het is niet genoeg om deze beschamende situatie te betreuren. Naar onze mening kan het terugroepen van de minister een voorbeeld zijn van een snelle actie.”

Volgens de fractie lijkt het erop dat Moses wil voorkomen dat de minister wordt afgezet. Daarbij maakt zij gebruik van het argument dat de bewindsvrouw al demissionair is. ,,De PAR-fractie is van mening dat gelet op de dingen die er zijn gebeurd, mevrouw Moses geen andere optie heeft dan haar minister af te zetten.”

Bron: Antilliaans Dagblad

29 Reacties op “AD | Moses trekt steun in

 1. Ja Mossel, keurig. Volledig met je eens.

  @Enri: ik ben niet van de kudos, +1 of duimpjes. Vandaar.

 2. @enri

  Als je dat zo perse wilt:

  Ben het met Mossel eens.
  Ik hoop dat de nieuwe regering verantwoorder met onze gelden om zal gaan.

 3. LaStiwztrol

 4. @Enri: een wijze les.

  Typ de volgende keer je verhaaltje. Laat het 10 minuten rusten en ga de afwas doen. Lees daarna je reactie terug.
  Snap je dan zelf nog wat je gefabriceerd hebt EN sta je daar dan ook nog achter, druk dan op “plaats reactie”.

  Ik zie absoluut geen verband tussen Lastiwz, Wiels, Knipselkrant en Aqualectra.

  Ik zeg dit ter bescherming van je zelf. Je maakt je met de minuut belachelijker.

 5. ps: Peter P en la Stiwz hebben jullie al gereageerd op deze bericht hahaha.

  Abraham Mossel | 16 mei 2017 om 14:15 | Beantwoorden
  En wat te denken van de kosten die ff snel weg gevlogen worden tijdens interum PIK
  Gerrit de Raaf Amerika/Columbia 10.000,00 , Rebeiro NL 15.000,00 , PIK deligatie China 200.000,00 ., Gigola MP 19 dagen vakantie 25.000,00 Euro nafje 50.000,00 . Van dit geld hadden veeel heel veeeeel kindertjes jaren met volle buikjes naar schooltje gekunt, wat een schorum is het eigenlijk hé, dat noemt zig voor het volk opkomen, zum kotsen!.

  Kopia y pega hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 6. @ Peter P je bent net als jouw ouwe slappe lul verhalen, je bent onder jouw steentje tevoorschijn gekropen om jouw trol maatje LaStiwz te verdedigen.

  Alles wat je hierboven had geschreven zijn jouw eigen ervaringen omdat niemand zoiets kan verzinnen als hij zelf geen ervaring hiermee had, lekker voor je hahahaaaaaaaaaa.

  Die schoen past mij niet.

  Jullie zijn bezig om deze forum te boycotten met als doen om deze uit de lucht te krijgen. Losers ook dat zal jullie niet lukken hahahahaha

 7. @LaStiwz Grote Kontgat hahahaaaaa, ik ben tegen niemand hoor.

  Het is Helmin Wiels die zijn video’s had geplaatst op youtube en Knipselkrant op zijn forum.

  https://knipselkrant-curacao.com//amigoe-ernstig-wanbeleid-bij-aqualectra-en-rdk-tijdens-kabinet-schotte/

  Wat moet ik nou controleren? Dat doen jullie (jij trol) nog steeds pijn.

 8. @Enri: je zit altijd te vitten op MFK/KdnT/PS uitspraken en beschuldigd deze van het verkondigen van onwaarheden, dat er door de MFK gelogen wordt, etcetera. Zelf doe je hier exact het zelfde. Check de feiten voordat je hier weer wat ongefundeerd gebazel neerplempt en denk eens na (mocht dat al lukken) voordat je hier iemand uitmaakt voor kontgat, mariku, goddeloze en wat al niet meer.

  BTW: dit wil niet zeggen dat ik voor of tegen de MFK ben. Had je hetzelfde gezegd over de NSDAP, de Groenen of Wilders, dan had je van mij hetzelfde antwoord gekregen.

 9. @enri

  Als u met slaperende en/of met halfopen ogen had gekeken, had het enorm heldere licht uw ogen wijd open gemaakt om compleet wakker te worden. Maar nu dat dat niet gedaan heeft, is het alsof u in een droom zit te praten.

  U spreekt als een slaperige topper als je hem vraagt ​​of hij niet naar huis wilt gaan waarop hij antwoordt: ‘Breng me een ander’ en gelooft echt dat “jullie” u ook nog een drankje brengen. Daar gaat u de fout in.

 10. sodemieter op met je respect.
  ze is gewoon maffia net als de rest van de bende van 12..
  ze deugd helemaal niet…

 11. @Stiwz hahaha hoeveel krijgt je betaald om deze forum te saboteren?

 12. @Stiwz jij natuurlijktrolletje, jij bent uit op het laten verdwijnen van deze forum door aan anderen steeds te schelden.

 13. The World Health Assembly is the decision-making body of WHO. It is attended by all WHO Member States and focuses on a health agenda prepared by the Executive Board. The main functions of the World Health Assembly are to determine the policies of WHO, appoint the Director-General, supervise financial policies, and review and approve the proposed programme budget. The World Health Assembly is held annually in Geneva, Switzerland.

  Denk je echt dat mw. Girigorie bekend is met de processen van de WHO dat ze alle policies heeft door genomen?

 14. http://www.who.int/countries/en/

  Curacao is anders geen lid van de WHO… Nederland wel maar denk niet dat zij gevraagd hebben dat mw. Girigorie ipv Nederland mag gaan.

 15. @Enri: wat zeg je dan nu.
  Bijv: “sorry mensen, maar ik zat weer wat te lullen.”

 16. @Enri: Wie is er nu een kontgat?

 17. @Wout ik heb het gevonden.

 18. Jawel , beetje doorklikken:
  Seventieth (<- sic) World Health Assembly
  Genève 22-31 May.
  Waarom ze daar bij moet zijn is de vraag.
  Maar waarom ze nu al vertrokken is , is helemaal een raadsel.
  Start is pas 22 mei !
  Oplichting, corruptie ?
  Die Moses, ze weet haar partijleden wel te kiezen zeg.
  Of is dat haar "tone at the top" ?
  ( ik zou sowieso laten checken of G. de manifestatie wel of niet bijwoont, d.w.z. als ze voor die tijd niet tot terugkeer is gemaand dan wel tot inkeer is gekomen). PS Hoe ziet haar ticket(s)/reis er uit? Zou toch bij de luchtvaartmaatschappij na te vragen zijn?

 19. @LaStiwz, Zeg maar wat je wilt grote kontgat ik had ook gezocht. Plaats die link via de site van W.H.O.

 20. Helemaal juist., ze deugt echt niet, net als de rest.

 21. @Enri: zit je weer te lullen:
  Van 2205/3105 is “Seventieth World Health Assembly in Geneva.”

  Hier is de agenda:
  http://apps.who.int/gb/ebwha/pdf_files/WHA70/A70_1-en.pdf?ua=1

 22. En dan schreeuwen dat ze voor het Volk werken… wat een grap! en wat een dom volk dat op dit heeft gestemd!

 23. Er is helemaal geen WHO conferentie en Geneve deze dagen.

  http://www.who.int/mediacentre/events/en/

  Ik hoop dat zij geen gejatte geld daar ging storten op privérekeningen. Mozes moet optreden omdat de bevolking is in opstand gekomen. Maar dat maakt ze niets uit ze hebben hun toekomst al veilig gesteld.

 24. Abraham Mossel

  En wat te denken van de kosten die ff snel weg gevlogen worden tijdens interum PIK
  Gerrit de Raaf Amerika/Columbia 10.000,00 , Rebeiro NL 15.000,00 , PIK deligatie China 200.000,00 ., Gigola MP 19 dagen vakantie 25.000,00 Euro nafje 50.000,00 . Van dit geld hadden veeel heel veeeeel kindertjes jaren met volle buikjes naar schooltje gekunt, wat een schorum is het eigenlijk hé, dat noemt zig voor het volk opkomen, zum kotsen!.

 25. @Henk: Respect??????

  Heb jij enkel een korte termijn geheugen. Ben jij vergeten dat zij één van de twaalf was?

 26. Ga mij niet wijsmaken dat Girigoria dit alles zonder steun of medewerking van anderen voor mekaar heeft gekregen. Mozes is evengoed fout. Zij zat/zit bij de troep (G12). Nu die mislukt is wil ze mooi weer spelen, achtebaks wijf!!

 27. Met medeweten van kabinet pic Pisas en de rest inclusief moses wisten ze van wat er gaande was met Girigoria,first class vliegen ,zichzelf baantje toedichten,dit gaat allang zo.bevolking van Curacao leeft in diepe armoede,hoge werkeloosheid,slechte huisvesting, economie wat stilstaat,enzo kan ik een poosje doorgaan.Politicie dit moet echt stoppen.deze dame moet NOOIT maar NOOIT meer een functie krijgen in de politiek. geld terugstorten en OPHOEPELEN.

 28. Niks respect ze kan niet anders.
  Bedriegers allemaal.

 29. Respect voor Mozes dat ze de vuile dief Sisline Girigorie eruit schopt.

  Kan PS een voorbeeld aannemen, dat jarenlang Fraudelyne Wiels liet stelen en haar personeel kapot maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *