AD | Mogelijk derde onderzoek Marvelyne Wiels

Asjes: ARC heeft kopie van Soab-rapport opgevraagd

Mogelijk derde onderzoek naar Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels

Mogelijk derde
onderzoek naar Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels

Willemstad – Na het onderzoek van Soab naar het functioneren van het Curaçaohuis en het aangekondigde onderzoek van de ombudsman naar het functioneren van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, lijkt er een derde onderzoek in deze reeks op komst.

De Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) heeft onlangs bij de regering een kopie opgevraagd van het Soab-rapport. Dat heeft premier Ivar Asjes afgelopen vrijdag in de Staten tijdens de behandeling van de begroting te kennen gegeven.

Of dit betekent dat de ARC nu een eigen onderzoek naar het Curaçaohuis en Wiels gaat beginnen, blijft vooralsnog onduidelijk. Shanela Cathalina, de directrice van de ARC, was onbereikbaar voor commentaar.

Tijdens de Statenvergadering afgelopen vrijdag leverde Asjes kritiek op het feit dat de ombudsman met een onderzoek begint naar het functioneren van Wiels. De premier vroeg zich af wat voor nut zo’n onderzoek heeft, aangezien Soab net een onderzoek heeft afgerond.

,,Gaat de ombudsman iets nieuws onderzoeken? De ombudsman heeft de regering vorige week geïnformeerd op eigen initiatief een onderzoek te zullen beginnen naar de Gevolmachtigde minister. De ombudsman zou dit doen gebaseerd op eigen vermoedens en artikelen die in de krant zijn verschenen”,

aldus Asjes, die ook aangaf dat dit vermoeden niet strookt met de werkelijkheid omdat de leden van de Rijksministerraad juist tevreden zouden zijn met het werk verricht door Wiels.

,,Dat is deze week ook weer bevestigd”,

aldus de minister-president. Volgens Asjes heeft de ombudsman – een bestuursorgaan – het recht een onderzoek uit te voeren naar de Gevolmachtigde minister, maar dat hij degene is die uiteindelijk verantwoordelijk is.

,,We respecteren het instituut van de ombudsman en zullen de resultaten van het onderzoek afwachten”,

zo vertelde de premier afgelopen vrijdag. Tijdens deze vergadering gaf Asjes ook te kennen dat de ARC bij de regering om een kopie van het Soab-rapport heeft gevraagd.

,,Dat hebben we ook opgestuurd”,

zo vertelde de premier.

,,De ARC had ook de optie om naar buiten te treden en aan te geven dat ze onderzoek verrichten, maar ze hebben besloten eerst het rapport op te vragen. We zijn ervan overtuigd dat de serieuze professionelen die bij de ARC werken tot de conclusie zullen komen dat de Gevolmachtigde minister voor wat betreft het financiële gedeelte binnen de begroting heeft gehandeld en ook voor wat betreft het personeel juist heeft gehandeld.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

2 Reacties op “AD | Mogelijk derde onderzoek Marvelyne Wiels

  1. De heks in Den haag heeft onze MP betoverd.
    Asjes kan geen kant uit…..want anders komt de waarheid boven tafel.

  2. Abraham Mossel

    Deze banama leid aan broekhoest en ze blijft net zolang broekhoesten tot dat de regering valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *