28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 01:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Michèle Russel-Capriles legt eed af

,,Het is een voorrecht om uw waarnemend gouverneur te mogen zijn.”

Wiillemstad – Ten overstaan van de Staten legde Michèle Russel-Capriles gisteren de eed af. Het voormalig Statenlid is nu de waarnemend gouverneur van Curaçao.

,,Ik verklaar aan u allen vandaag dat ik bereid ben om beide taken die in het Statuut en het Reglement van de Gouverneur aan de gouverneur zijn toevertrouwd, waar te nemen wanneer de gouverneur verhinderd is. Ik beloof dat ik daarbij altijd zal instaan voor een balans tussen de nationale belangen van Curaçao en de Koninkrijksbelangen. Ik verzeker u dat ik altijd naar eer en geweten zal handelen, de wet in acht zal nemen en het welzijn van het volk van Curaçao zal bewaken”, zo sprak Russel-Capriles de Staten gisterochtend toe.

Russel-Capriles vervangt met Nolda Kenepa-Römer die wegens persoonlijke omstandigheden moest aftreden als waarnemend gouverneur. Tijdens haar toespraak in de Staten uitte Russel-Capriles haar dankbaarheid voor de benoeming –

- Advertentie -

,,Het is een voorrecht om uw waarnemend gouverneur te mogen zijn.” –

en stond ze stil bij de turbulente tijden die het Land Curaçao doormaakt en de wens om een hoopvol Curaçao te creëren voor nieuwe generaties.

,,Ik wil dat mijn kinderen, alsook alle yu di Kòrsou in de toekomst terug willen én kunnen keren naar Curaçao. Daarvoor is het van belang dat het eiland voor hen een goed leef- en werkklimaat kan bieden, met gezonde vooruitzichten. Daaraan wil ik bijdragen als burger, en nu ook als waarnemend gouverneur.”

De kersverse waarnemend gouverneur liet weten erop te vertrouwen en rekenen dat de regering de nodige stappen ‘blijft nemen om de problemen die wij als land en volk ervaren te verlichten en te verhelpen’. ,,Ik vertrouw en reken erop dat ook de andere instituten die ons land en bevolking moeten beschermen hun plichten naar behoren uitvoeren.”

- Advertisement -

Maar zelfs als iedereen zijn deel doet, vergt de huidige situatie van het Land Curaçao meer dan ooit – zo stelt Russel-Capriles – dat ‘wij, individuele leden van deze gemeenschap, bereid zijn om ook een stukje verantwoordelijkheid te dragen’. ,,We moeten bereid zijn om samen te werken, in plaats van elkaar constant te betichten van fouten; we moeten bereid zijn om elkaar goeds te gunnen, in plaats van elkaar slecht te wensen; we moeten bereid zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken, in plaats van de vinger naar een ander te wijzen.”

De nieuwe waarnemend gouverneur had het hierbij niet alleen maar over grote gebaren, maar over dingen die iedereen kan en moet doen: ,,Ouders die liefdevol zorgen voor hun kind en kinderen die liefde en respect hebben voor hun ouderen; leraren die hun studenten inspireren om te leren, te onderzoeken en te denken, en studenten die met bewondering en interesse kennis aangrijpen; werkgevers die goed zorgen voor hun werknemers en werknemers die met plezier en eer hun werk uitvoeren; mensen die hun eigen huis, tuin, buurt, werk en school koesteren, verzorgen en hun medemens helpen.”

,,Ik zal binnen de grenzen die dit ambt kenmerken altijd trachten om de zelfredzaamheid van ons volk, de eigenwaarde van het individu en het collectief én de rechten van de burger te koesteren, te beschermen, en te ondersteunen”, zo beloofde Russel-Capriles.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Deze mvrouw Michelle Russel Capriles verwees in haar tospraak diverse malen naar haar joodse geloof en haar Joodse tradities.
    Misschien kan ze religie beter uit haar toespraak houden.
    Staat en religie dienen gescheiden te zijn.
    Voor de Joden is de Talmoed het allerheiligste boek.
    En in de talmoed staan niet zulke fraaie dingen geschreven over hoe de joden over de “Goyim / Gentiles /niet joden” denken / moeten behandelen.

  2. Beste Mevrouw Michelle Russel Capriles , kunt u er er bij de MCB eigenaren op aandringen om de transfer tarieven naar een wat humaner en schappelijker niveau aan te passen, dat alleen zal voor heel veel mensen reeds een hoop verlichting brengen en beter leefklimaat scheppen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -