27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 22:13

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | MFK wast handen in onschuld

amerigo thode-2
Thode (MFK): PAIS, PS, PNP en ‘de zetelsteler van de PAR’ hebben VDC Hoofd Edsel Gumbs ontslagen

Willemstad – PAIS, PS, PNP en ‘de zetelsteler van de PAR’ hebben Edsel Gumbs ontslagen. Dat stelt Amerigó Thodé van oppositiepartij MFK. De oppositiepartij voelt zich niet verantwoordelijk voor de affaire omtrent de voormalige topman van de Veiligheidsdienst op Curaçao.

 

Gumbs won onlangs de rechtszaak tegen de overheid waarbij werd bepaald dat zijn ontslag niet terecht is geweest.

- Advertentie -

Thodé is zwaar verbolgen over het feit dat er politiek wordt bedreven met de uitspraak van de rechter. Volgens het Statenlid betrekken Alex Rosaria (PAIS), Zita Jesus-Leito (PAR) en Omayra Leeflang (ex-PAR) continu de fractieleider van de MFK, Gerrit Schotte, bij de zaak.

Volgens Thodé bewijst de uitspraak dat niet de oude coalitie van MFK/ PS/MAN, maar juist de huidige coalitie verantwoordelijk is voor het ontslag van Gumbs en hij beschuldigt Rosaria hierbij ook van Noord-Koreaanse praktijken.

In een schriftelijke verklaring geeft Thodé toe dat de conflicten en de intentie van het ontslag van Gumbs ten tijde van het Kabinet Schotte plaatsvonden, maar het Statenlid wil middels een chronologische volgorde van gebeurtenissen – waaronder de verschillende kabinetten sinds 10-10-‘10 – aangeven dat het niet Schotte was die het daadwerkelijke ontslag van het VDC-hoofd aanzegde, maar dat dit in 2013 gebeurde toen Ivar Asjes (PS) als premier aan de macht kwam. Thodé:

,,Toen het kabinet Schotte op 29 september 2012 wegging hebben we de brief van 14 augustus 2012 achtergelaten waarin de intentie voor het ontslag van Gumbs bleek. Gumbs diende op 27 augustus 2013 verweer in tegen zijn ontslag bij het bevoegd gezag dat toen Asjes en Nelson Navarro (PAIS) van Justitie waren.

Het zijn deze ministers die ondanks het verweer van Gumbs hem toch zijn ontslag, gebaseerd op ongeschiktheid/ onbekwaamheid, hebben aangezegd. Dit werd Gumbs in een brief van 29 november 2013 kenbaar gemaakt. En Gumbs is wegens dit besluit naar de rechter gegaan.

Het is opvallend dat noch de kabinetten Betrian, noch Hodge, noch Asjes hebben besloten om Gumbs terug te plaatsen op zijn plek terwijl ze er volgens de wet alle autoriteit toe hadden.

Het zijn Asjes, Rosaria en de gehele ministerraad die verantwoordelijk zijn voor het ontslag.”

Thodé en MFK zijn nog steeds van mening dat de intentiebrief voor het ontslag van Gumbs van hun hand correct was en dat Gumbs zijn positie misbruikte ten behoeve van bepaalde politieke partijen.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. De maffia partij is onschuldig….
  Wat een Godspe…
  Let op Wilsoe en Asjes (PS) Cooper (MAN).
  ook maffia partijen…..

  Wiels kreeg ook geld uit deze maffia hoek tijdens zijn bewind met Schotte
  maar na de verkiezingen in 2012 wilde hij niet meer met de maffia meewerken.
  Dat is hem fataal geworden.

 2. tuurlijk is Asje ook schuldig maar dan wel samen met schotte immers de aanleiding was het Kabinet Schotte waar ook de PS samen met MFK Gumbs probeerde te wippen.

 3. Pukkie, dat zou het einde van de MFK betekenen.

  Schotte herhaald veroordeeld voor fraude en nu weer witwasverdachte. Thode verdacht van afluisteren. Jamaloodin (Schotte trouwens ook) gevangen gezeten. Constantia veroordeeld voor winkeldiefstallen. Constantia veroordeeld voor meineed.

  Wie van de MFK is wel schoon?

 4. Je moet toch wel een vorm van hersenverweking hebben om dit soort onzin openbaar te maken. Er staat overigens nergens wat Schotte er van vindt.
  Dit zijn de politieke duivelskunstenaars die Curacao in de greep houden en alle vooruitgang blokkeren. Weg ermee, als je een strafblad hebt, hoor je niet in de Staten.

 5. Amerigo Thode is verdachte in een afluisterzaak, vader van een groot drugsdealer en broer van een smokkelaar van autoonderdelen.

  Mijn sushibak is schoner.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -