30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | MCB Bank wil af van wachtrijen

Commissiefees om klanten te demotiveren voor elk wissewasje van een branchekantoor gebruik te maken en te motiveren over te stappen op moderne mogelijkheden, zoals online banking, pinpas en atm-automaten | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Maduro & Curiel’s Bank (MCB) brengt sinds 1 mei een commissie van één procent in rekening als in een filiaal geld wordt gestort op een zakelijke rekening.

De bank wil ondernemers op die manier een duwtje in de rug geven om over te stappen op goedkopere, moderne mogelijkheden.
MCB brengt een ‘exchange commission’ van één procent in rekening over het bedrag dat zakelijke klanten willen storten. Dat kan dus behoorlijk oplopen. ,,We willen met het tarief het gedrag van ondernemers sturen”, zegt MCB-directeur Michael de Sola. ,,Nu staan vooral aan het eind van de maand mensen lang in de rij te wachten omdat bodes van bedrijven of ondernemers zelf grote bedragen cash geld willen storten op de bedrijfsrekening. Soms wel 100.000 gulden.” Een baliemedewerker kan zomaar een uur bezig zijn met geld tellen. Dit terwijl er goedkopere, of zelfs gratis, en veiligere alternatieven zijn, zoals de 24/7 deposit services.

- Advertentie -

De commissie van 1 procent wordt ook in rekening gebracht als een zakelijke of particuliere klant naar een filiaal komt om buitenlands geld te storten op zijn ‘foreign currency account’, om geld op te nemen van een euro- of dollarrekening of een cheque wil innen. De Sola:

,,Allemaal handelingen waar een goedkoper of gratis alternatief voor is.”

Door klanten te demotiveren om voor elk wissewasje van een branchekantoor gebruik te maken en over te stappen op moderne mogelijkheden, zoals online banking, pinpas en atm-automaten, hoopt de MCB dat de tijd van rijen en wachttijden snel voorbij is.

,,We willen dat onze klanten vooral voor complexere zaken en advies naar onze filialen komen, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek”, zegt de Sola. Hij noemt het in februari heropende kantoor in Saliña als voorbeeld van een bankfiliaal van deze tijd. ,,Daar is het aantal kassa’s verminderd van achttien naar zeven. Er zijn iPads beschikbaar en atm’s. We willen steeds meer digitaal. Met de aanpassingen van de tarieven geven we dat beleid een push.”

Op de website van MCB is onder ‘Quick Links’ (naar Rates and fees en dan verder naar Branch Services and Fees) precies te zien welke kosten de branchekantoren in rekening brengen. Onder het kopje ‘tips’ geeft de bank aan welke alternatieven er zijn voor een bezoek aan een filiaal. De commissie geldt niet voor 60-plussers. Minder cash is het motto, maar de bank blijft diensten verlenen aan bewaakt geldtransport. Daarvoor is er een centrale kas.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

3 reacties

  1. Alsof sommige ondernemers de keuze hebben tussen cash of swipe. Wie met toeristen werkt zal logischerwijze veel minder swipen en dus meer cash hebben.

  2. Kan de MCB de alternatieven dan even duidelijk toelichten cq uitleggen, bijv. via de media of internet? Dan hoef ik niet naar de balie om het daar te vragen en de ‘dure’ tijd van de MCB te gebruiken. Nog meer winst volgend jaar!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -