AD | Mc William: Eerst afkoelen

Eerst afkoelen | Persbureau Curacao

Willemstad – De reden om de Statenvergaderingen van deze week tot nader orde uit te stellen, is ‘dat de gemoederen op dit moment nog verhit zijn door de laatste ontwikkelingen’.

,,In dat opzicht is het verstandig om eerst een afkoelperiode in te stellen en dan later de vergaderingen weer in te plannen.’’

Dat heeft Statenvoorzitter Giselle Mc William van MAN tegenover deze krant verklaard. Mc William vertelde ook dat het besluit zonder overleg met de fractieleiders was genomen. ,,Als voorzitter heb ik de bevoegdheid om vergaderingen uit te stellen, daar is geen overleg met anderen voor nodig,”, aldus de voorzitter.

Mc William verklaarde ook dat er de afgelopen tijd heel veel spanningen zijn in de Staten en de regering en dat het ook zijn weerslag heeft op de bevolking.

Vandaag zou de Staten vergaderen over de situatie bij Insel Air. De groep Statenleden die zich als de nieuwe meerderheid presenteert, wilde dat de Staten zo snel mogelijk een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter kiest. ,,De leden hebben het recht om een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter te kiezen. Net zoals zij een voorzitter benoemen, kunnen zij ook besluiten dat zij een andere voorzitter willen”, aldus Mc William, die zei zo snel mogelijk de vergaderingen opnieuw te zullen inplannen.
De zogeheten nieuwe meerderheid van 11 in de Staten, waar de twee PS-Statenleden deel van uitmaken, zal de voorzitter in een brief manen om zo snel mogelijk vergaderingen in te plannen, zo liet politiek leider Gerrit Schotte van MFK gisteren bij TeleCuraçao weten.

In diezelfde uitzending verklaarde politiek commentator Ricardo Isebia dat de groep van 11 de voorzitter niet nodig heeft om te vergaderen. Net zoals in 2012 gebeurde, toen werd er ook, nadat er geen steun meer was voor de regering-Schotte, gewoon doorvergaderd.

Isebia opperde ook de mogelijkheid dat de groep van 11 Statenleden het demissionaire kabinet naar huis kan sturen en dan in de resterende tijd tot aan de verkiezingen kan regeren met een ploeg van 5 ministers. Het is niet bekend of de meerderheid van 11 dat zal doen.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Mc William: Eerst afkoelen

 1. "Drechi pa bosnan"

  Brian S,
  Welke was de “onechte” dan? Die van Koeiman en consorten? “Koekje van eigen (Davelaar) deeg…..

 2. Nu hebben we wel een echte staatsgreep! dader Schotte!

 3. Nashonalista di puru sepa

  Sra………… Echt?
  Bo ta ponemi korda riba un propaganda Merikano di e chukulati M&M ku mi ta mira pasa ku regularidat, kaminda e donjo di kas ta habri un kashi di kushina, anto bisa e M & M nan: “Get in the bowl”
  Respons di e chukulati ta:”YOU get in the bowl!!!!!!!!”
  ABO tin ku fria bo kabes!! Un mucha chikitu por lesa e odio y vengansa, repudio, y despecho den bo mirada nan. BO TA FALSU!
  Anto kuent’i ku bo ta bin di un partido ku un trayektoria di tantu anja den politika ku ta MAN, ta ponemi haribu aun mas, pasobra Partido Nashonal no tabatin un trayektoria largu anto……. y tog bo a hupa bai laga nan bai djoin MAN…… Hopi pechu bo tin Sra…… Bo no ta pensa ora bo ta papia? Bo no a tende nunka di “Het overzien van de gevolgen van je handelingen c/q uitspraken” den bo estudionan????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *