AD | Marvelyne Wiels laat troonrede schieten

Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels kwam niet opdagen bij de troonrede schieten in verband met een onverwachte dienstreis

Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels kwam niet opdagen bij de troonrede in verband met een mysterieuze onverwachte dienstreis

Den Haag – Opvallend afwezige bij het uitspreken in de Ridderzaal van de troonrede door koning Willem-Alexander was Curaçaos Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS).

Vorige week prijkte haar naam nog op de officiële gastenlijst van Prinsjesdag, maar gisteren bleek bij het innemen van de voor de leden van de Rijksministerraad gereserveerde plaatsen in de Ridderzaal de regering van Curaçao te worden vertegenwoordigd door plaatsvervangend Gevolmachtigde minister Robert Candelaria.

De afdeling Persvoorlichting van het Curaçaohuis liet de vraag van deze krant naar het waarom van de plotselinge absentie van Wiels onbeantwoord. Medewerkers van het kabinet die zich dat ook afvroegen, werd verteld dat ze van 14 tot 17 september op dienstreis zou zijn.

Over de aard en bestemming van de trip werden echter geen mededelingen gedaan. Ook Candelaria zegt daarvan niet op de hoogte te zijn gesteld.

,,Ik werd vrij laat, ergens in de loop van vorige week, benaderd of ik in de gelegenheid was de troonrede bij te wonen.”

Het afzeggen voor een van de belangrijkste ceremoniële verplichtingen van het jaar, zeker als dat op zo’n laat moment gebeurt, is protocollair alleen te rechtvaardigen als sprake is van een zeer dringende reden of overmacht zoals ziekte.

De afwezigheid van Wiels ontging de andere genodigden niet.

,,Ik ben er meerdere keren op aangesproken. Men snapt er niets van dat je als hoogste vertegenwoordiger in Nederland van de regering van Curaçao op Prinsjesdag niet komt opdagen. Dat wordt ongepast gevonden”,

aldus Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP).

,,Op een dag als deze waarop de koning de regeringsplannen ontvouwt hoor je juist met trots je land te vertegenwoordigen. Mevrouw Wiels geeft hiermee een heel slecht signaal af. Zij staat er toch al niet te best op in Den Haag. Behalve aanwezig zijn bij dit soort belangrijke gebeurtenissen hoort een Gevolmachtigde minister problemen te voorkomen. Maar deze veroorzaakt alleen maar problemen”,

aldus Van Raak.

De Gevolmachtigde ministers van Aruba en Sint Maarten, Alfonso Boekhoudt en Josiane Fleming-Artsen, gaven wel acte de présence, evenals de Staatsraden Mito Croes (Aruba) en Frits Goedgedrag (Caribisch Nederland). Curaçao en Sint Maarten zijn op dit moment niet vertegenwoordigd in de Raad van State.

Wegens de met raadselen omgeven afwezigheid van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels mocht haar plaatsvervanger Robert Candelaria op het laatste moment opdraven zodat de Curaçaose regering toch nog vertegenwoordigd was op Prinsjesdag.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Marvelyne Wiels laat troonrede schieten

 1. fred uit welke water boom ben je weer uit gekropen

 2. Abraham Mossel

  Nu na deze mossel ruikende mis makelende grappen maker makende elendeling heeft ze ook nog ff het konings huis te kakke gezet

 3. ” Op een dag als deze waarop de koning de regeringsplannen ontvouwt hoor je juist met trots je land te vertegenwoordigen. Mevrouw Wiels geeft hiermee een heel slecht signaal af. Zij staat er toch al niet te best op in Den Haag. Behalve aanwezig zijn bij dit soort belangrijke gebeurtenissen hoort een Gevolmachtigde minister problemen te voorkomen. Maar deze veroorzaakt alleen maar problemen”, Zegt Ronald van Raak. En ja deze dame veroorzaakt al gedurende haar plausibele aanstelling probleem op probleem. De mensen van de PS (Pueblo Sobrano) houden hun kiezen nog stevig op elkaar wat kan duiden dat ze het maar stilzwijgend goedkeuren. Of komt er straks nog commentaar? Ik betwijfel het. Deze dame houd diverse in haar greep. Wie is er bang voor haar en wat weet deze dame van hun.? Tot nu toe is er weinig positiefs van deze dame, alleen maar negatieve daden. Is het niet eens tijd om deze dame met terug werkende kracht de wacht aan te zeggen zonder recht op wachtgeld of goeden handdruk. Deze dame is een complete aanfluiting en schande voor en over heel Curaçao.

 4. Fred de Haas

  Ik vind Marvelyn een knappe vrouw. Van mij had ze er best bij mogen zitten.
  Trouwens, ik begrijp best waarom ze er niet was. Als je er in Den Haag ‘toch al niet al te best voorstaat’ (Van Raak) dan zou je wel gek zijn om acte de présence te geven.
  Ik vind al die commentaren uiterst hypocriet.
  Andere eilanden bedonderen de kluit ook, maar o, o, o, wat was het netjes dat ze acte de présence gaven!
  Hoera, Hoera, hoera!

 5. Waarschijnlijk was ze naar Ikea, op zoek naar een nieuwe keuken of vaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *