AD | Luis Santine jr. directeur Cifa

Luis Santine jr. directeur Cifa

Willemstad – Luis Santine jr. is per 1 juni aangesteld als directeur van Curaçao International Financial Services Association (Cifa), de grootste belangvereniging binnen de internationale financiële dienstverleningsector op Curaçao met circa honderd bedrijven als leden.

De 39-jarige Santine volgt daarmee Lionel Anthony op. De nieuwe directeur is in mei ingewerkt en van Anthony is afscheid genomen. Deputy manager Phyllis van den Hout blijft bij Cifa.

Santine breed geaccepteerd

Cifa is in feite een contract aangegaan met het bedrijf van Santine: InfoCapital nv, waar Luis Santine jr. directeur van is. Info- Capital biedt consultancy en trainingen aan. Hij zal grotendeels beschikbaar zijn voor de vereniging, maar kan zich tevens bezighouden met andere activiteiten. Van den Hout is in dienst genomen van InfoCapital en is fulltime beschikbaar voor Cifa.

InfoCapital is eind 2008 opgericht. Santine was voordien werkzaam bij de FirstCaribbean International Bank. Hij is tevens lid van de Algemene Rekenkamer Nederlandse Antillen (Arna).

Van Cifa zijn lid: (internationale) banken, trustkantoren, accountants, belastingadviseurs, fondsen, captive insurance- en asset managementbedrijven, advocaten, notarissen, verzekeringsmaatschappijen. Sinds maart dit jaar is Bryan Irausquin (Ernst & Young) voorzitter van de Cifa. Pieter Olthof (CMTC) is vicevoorzitter.

De benoeming van Santine als manager van Cifa wordt alom gezien als een mogelijkheid om de verdeeldheid binnen de financiële sector – met aan de ene kant Cifa en aan de andere kant International Financial Group (IFG) – weg te werken, aangezien Santine een persoon is die door beide wordt geaccepteerd.

De aanstelling een paar jaar geleden van Anthony door de toen pas gekozen voorzitter Herman Behr was voor een aantal leden reden om de Cifa te verlaten en een eigen belangenvereniging op te richten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *