AD | ‘Lucky 7 benadeeld’

De illegale SMS loterijen van Robbie Dos Santos en UTS/KPMG behoudt dankzij Asjes voorlopig haar monopoly. Vlnr. Ringelio de Cuba (Robbie’s Lottery), Glen Carthy (UTS), Robbie dos Santos en dochter Stephanie dos Santos | FOTO JEU OLIMPIO

De illegale SMS loterijen van Robbie Dos Santos en UTS/KPMG behoudt dankzij Asjes voorlopig haar monopoly. Vlnr. Ringelio de Cuba (Robbie’s Lottery), Glen Carthy (UTS), Robbie dos Santos en dochter Stephanie dos Santos | FOTO JEU OLIMPIO

Willemstad – Loterijverkoper Lucky 7 voelt zich achtergesteld bij de concurrentie. Het bedrijf mag van de regering geen loten verkopen via sms, terwijl dit wel bij Robbie’s Lottery wordt toegestaan. 

Tegen het bedrijf van Robbie dos Santos wordt in ieder geval niet handhavend opgetreden, stelt Lucky 7. Dit blijkt uit een beroepschrift dat in februari van dit jaar is ingediend bij het gerecht. De zaak is nog niet voorgekomen.

Lucky 7 gaat tegen de inmiddels derde beschikking van premier Ivar Asjes (PS) in beroep. Asjes is als minister van Algemene Zaken hiervoor verantwoordelijk.

In de beschikking staat dat het de loterijverkoper niet wordt toegestaan loten via sms aan te bieden. De minister baseert zich op het huidige vergunningenbeleid waarin ‘slechts de verkoop van loten in een of meer lokaliteiten en middels huis-aan-huis verkoop wordt toegelaten’.

Doelend op Robbie’s Lottery, stelt Lucky 7 dat deze beschikking in strijd is met het gelijkheidsbeginsel. De vraag is waarom de minister van AZ niet handhavend optreedt tegen Robbie’s, die zich bovendien niet aan de vergunningsvoorschriften houdt. Verder voert Lucky 7 aan dat er in strijd wordt gehandeld met het zorgvuldigheidsbeginsel omdat bij het nemen van de beschikking Lucky 7 niet gehoord is.

Tot slot is er volgens de loterij-instelling sprake van strijd met het beginsel van detournement de pouvoir. Dit betekent dat een overheidsorgaan misbruik maakt van haar bevoegdheid. In dit geval zou Asjes als minister van AZ, misbruik maken van zijn handhavingsbevoegdheid omdat ‘een soortgelijk bedrijf klaarblijkelijk wel in staat wordt gesteld loterijdiensten aan te bieden door middel van sms, nadrukkelijk zonder dat daarvoor een vergunning is gesteld, laat staan dat daartegen handhavend wordt opgetreden’, zo staat in het beroepschrift van Lucky 7.

Asjes voert in een schrijven naar de advocaat van Lucky 7 twee argumenten aan waarom het bedrijf niet toegestaan wordt sms-loten te verkopen. Ten eerste komt de minister van AZ op voor de belangen van de burgers die niet tot geldverkwisting aangespoord moeten worden. Ten tweede wordt gesteld dat de regering de mogelijkheid van verkoop van loten niet wenst uit te breiden met de verkoop via sms.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

Een Reactie op “AD | ‘Lucky 7 benadeeld’

 1. Vreemd, Wiels is waarschijnlijk vermoord omdat hij ruzie met Dos Santos had over de illegale sms loterij van Dos Santos en omdat Wiels niet meer met de MFK wilde regeren.
  Wiels zou de Sms loterij aan gaan pakken.
  Maar Asjes,zijn vervanger heeft dit dus niet gedaan.
  Want ik lees net dat de SMS loterij van Dos Santos nog steeds bestaat?
  Dus de vermoedelijke geldschieter achter de moord op Wiels kon gewoon van de PS regering door gaan met deze illegale loterij?
  Vraag aan Asjes : waarom geen actie hier op genomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *