27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Luchtvaart cruciale rol op Curaçao’

Aldus premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren ter ere van de Capa Latin America Aviation & LCC Summit in het Santa Barbara Resort | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Toerisme is uitgegroeid tot de belangrijkste economische pijler van Curaçao en hierin speelt de luchtvaart een zeer cruciale rol.

Dat waren de woorden van premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren ter ere van de Capa Latin America Aviation & LCC Summit in het Santa Barbara Resort.
Rhuggenaath sprak verschillende partners binnen de luchtvaartindustrie toe tijdens de derde jaarlijkse summit, waarbij Curaçao dit keer de gastheer is.

- Advertentie -

De premier vertelde over de verschillende ontwikkelingen op het eiland op het gebied van toerisme en luchtvaart en liet weten dat Curaçao naast het maritiem gebied veel waarde kan toevoegen aan de luchtvaart en luchtvaartactiviteiten.
De minister-president sprak in dit kader onder andere over Curaçao Airport Partners (CAP) die, met een mandaat van de regering, verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, werking en het beheer van de luchthavenfaciliteiten.

,,Onder hun auspiciën heeft Curaçao International Airport onlangs een groot uitbreidingsproject voltooid dat de passagiersbewegingscapaciteit verhoogt van 1,8 miljoen naar 2,5 miljoen. Onze gerenoveerde luchthaven biedt passagiers nu een warm welkom en een verbeterde klantervaring bij aankomst en vertrek die naar onze mening net zo goed is als, en misschien zelfs beter dan, elke andere luchthaven in onze regio, en luchthavens overal”, aldus Rhuggenaath.

,,Bovendien omvatten onze luchthavenfaciliteiten ook een ultramoderne Fixed Base Operator (FBO), het Jet Centre Curaçao; een moderne en efficiënte algemene en zakelijke luchtvaartfaciliteit die eigendom is van en wordt geëxploiteerd door CAP en Curaçao Air Transport Services.”

De minister-president gaf aan dat Curaçao als een Caribische eilandbestemming afhankelijk is van inkomend verkeer, meestal gericht op vrijetijdsbesteding.

,,Onze belangrijkste toeristische markten bevinden zich in Europa (Nederland en Duitsland), goed voor 52 procent van alle bezoekers; de Verenigde Staten (New York, Charlotte en Miami) met 24 procent; en Latijns-Amerika, goed voor 15 procent. We hebben momenteel non-stop luchtdiensten van 17 gateways en 21 luchtvaartpartners, die wederom dienstdoen als gateway naar Europa en Latijns-Amerika.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

5 reacties

 1. Beste @Showroe, hoezo heeft Joep gelijk, ik lees nergens iets over een boom planten om de CO2 uitstoot te verminderen.

  Het verhaal van de eikel en randdebiel Ruggenaath vermeldt ook niets over klimaatcompensatie en broeikaseffect. Blijkbaar heeft Ruggenaath zijn kop in zijn eigen reet.

 2. Luchtvaart cruciale rol op Curaçao

  Omdat de Ministers en Statenleden graag vliegen…

  Maar de Categorie 2 heeft totaal geen interesse van dat tuig

 3. Leuk l*lverhaal weer, een hoop blabla, maar zoals gewoonlijk staat hij weer uit zijn nek te l*llen.
  Nee, we zijn niet afhankelijk van de luchtvaart, althans niet onze eigen luchtvaart. We zijn alleen afhankelijk van toeristen en ja, die worden ingevlogen. Maar aangezien we nog niet eens 1 miljoen stay over toeristen per jaar hebben hoef je ook geen miljoenen te investeren in een airport voor 2,5 miljoen toeristen per jaar.
  Nu liggen de tarieven zo extreem hoog dat je jezelf volledig uit de markt prijst. Gooi daar nog even de onzinnige belastingverhoging van de afgelopen maand bovenop. Doe er een sausje van werkloze ISLA werknemers overheen en je hebt een recept voor een crisis die zijn weerga niet zal kennen. Wat we nu meemaken is nog maar het begin, voor velen gaat dit maar 1 gevolg hebben: ‘vertrekken van het eiland’.
  Wat overblijft zijn de criminelen en in no-time gaan we Isla Margherita achterna, wat van een bruisend eiland, met meer dan 1 miljoen toeristen per jaar, is verworden tot een verlaten eiland, waar niemand meer naartoe durft.

  Curacao van veel belovende start naar helemaal niets in minder dan 10 jaar tijd.
  En maar vol blijven houden dat we het echt zelf wel kunnen.
  Ben ik even blij dat ik niet afhankelijk ben van de lokale economie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -