30 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

AD | LOI’s Ctex vielen buiten scope PwC

HomeMediaAD | LOI’s Ctex vielen buiten scope PwC

Aandeelhouder UTS bevestigt dat businessplan door PwC werd onderzocht

LOI’s Ctex vielen buiten scope PwC
UTS directeur Paul de Geus bevestigt dat businessplan door PwC werd onderzocht

Willemstad – PwC Dutch Caribbean is het ‘onafhankelijke accountantskantoor’ dat het definitieve Business Plan 2011 van datacenter Curaçao Technology Exchange (Ctex) beoordeelde.

Dat bevestigt UTS, de grootste aandeelhouder in het project dat al tijden aanzienlijke financiële problemen kent en de afgelopen week het mikpunt was van veel publiciteit in verband met de onthulling dat de daarin opgenomen letters of intent (LOI’s) van buitenlandse bedrijven vervalst zijn.

Ctex-ceo Anthony de Lima had na de onthulling hierover verklaard dat hij in het verleden een ‘third party auditing firm’ had ingeschakeld om naar zijn zeggen de volledigheid en accuraatheid van het businessplan te onderzoeken.

Hij weigerde echter de naam te noemen van het kantoor, maar UTS – dat circa 60 procent in Ctex heeft – meldt dat het PwC betreft. PwC verklaart tegenover het Antilliaans Dagblad desgevraagd het volgende:

,,Onlangs hebben wij kennis genomen van de berichtgeving in de media rond Ctex en de mogelijke fraude met ‘letters of intent’. PwC geeft onafhankelijk professioneel advies aan klanten over de kwesties die belangrijk voor hen zijn in hun bedrijfsvoering. Onze klantrelaties worden beheerst door strikte geheimhouding, derhalve kunnen wij geen commentaar geven op individuele gevallen en opdrachten.”

In algemene zin kan PwC wel melden dat de werkzaamheden van een accountantskantoor ten aanzien van een businessplan bestaan uit ‘het beoordelen van de aannames van de opdrachtgever die ten grondslag liggen aan de toekomstgerichte financiële informatie zoals opgenomen in het businessplan’.

Dit zijn de door de opdrachtgever ingeschatte omzet en kosten, bezittingen en schulden en kasstroomoverzichten voor een bepaalde periode. PwC: Hiertoe voert de accountant normaliter gesprekken met de opdrachtgever en voert hij cijferanalyses uit.

,,Het vormen van een oordeel over de overige onderdelen van het businessplan valt normaliter buiten de scope van de opdracht”,

aldus PwC in een verklaring aan deze krant. Daaruit kan worden geconcludeerd dat het zestal LOI’s waar het nu allemaal om draait niet zijn beoordeeld.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Tja, het is nu PWC maar het had ook KPMG kunnn zijn.

    Alle opdrachten die ze krijgen worden met zoveel beperkingen uitgevoerd dat hun eindrapport niet veel meer waard is dan het papier waar het op gedrukt is.

    Alleen factureren doen ze zonder beperkingen.

    De gebruiker heeft, zoals het businessplan van Ctex, helemaal niets aan een accountantsverklaring die gegeven is bij een rapport vol frauduleuze beweringen van een bedrijf dat technisch failliet is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties