26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

AD | Lionstone zet claimzaak door

HomeMediaAD | Lionstone zet claimzaak door
marriott-jeu-olimpio
Lionstone zet claimzaak door

Willemstad – Lionstone International Ltd, vertegenwoordigd door advocaat Chester Peterson, zet de claimzaak tegen het Land Curaçao en Rif Resort Hotel nv door. Dat blijkt uit documenten in het bezit van het AntilliaansDagblad.

Lionstone van de Argentijns-Amerikaanse familie Lowenstein is van mening dat de groep ten onrechte het Marriott Resort niet toegewezen kreeg om over te nemen, geheel op te knappen en te exploiteren. En hierdoor schade heeft geleden en zal lijden doordat hiermee toekomstige inkomsten zijn ontnomen.

De zaak is behalve tegen de openbare rechtspersoon Curaçao en tegen Rif Resort, de voormalige eigenaar van het hotelcomplex, ook aangespannen tegen Orco Bank nv en Piscamar Beach Resort bv.

Het Marriottgebouw en het omringende terrein werden na een uitvoerige selectieprocedure met inschakeling van een begeleidingscommissie en de internationale adviseur Ackman Ziff uit New York verkocht aan de Orco Groep (niet aan de Orco Bank, hoewel het wel dezelfde eigenaren betreft) die daarvoor Piscamar oprichtte.

Er zijn al enige maanden sloop- en bouwactiviteiten gaande op de locatie. Het hotel wordt vrijwel volledig gestript en daarna uitgebreid en vernieuwd om weer te voldoen aan de hoge standaarden van Marriott, de keten die het resort voor Piscamar/Orco zal blijven managen.

Lionstone stelt dat het Land en Rif Resort vanaf het begin onderling hadden bedongen dat de Orco Groep de beoogde koper was. Lionstone, dat op Curaçao al drie hotels bezit (te weten Hilton, Floris Suite en Sunscape), wil allerlei getuigen horen om deze stelling te bewijzen.

,,Hun verklaringen zijn van belang om te bewijzen dat de gevolgde procedure om het Marriottgebouw te verkopen een farce is geweest ter bewerkstelliging dat het Marriottgebouw, voor een appel en een ei en geheel bevrijd van de daarop drukkende hypothecair verzekerde schuld, van, inclusief renten, ruim 120 miljoen gulden kon plaatshebben aan de Orco Groep en dat hierdoor het belang van Lionstone om het gebouw te verkrijgen middels een transparante en eerlijke verkoopprocedure, op onrechtmatige wijze, om zeep werd geholpen.”

Lionstone wil met getuigenverhoor ook bewijzen dat Ackman Ziff de inhoud van de vertrouwelijke ‘letter of intent’ tot koop van het Marriottgebouw niet alleen met de leden van de commissie heeft gedeeld, maar ook met het Land en aan Rif Resort plus – erger nog – ‘ook aan de toen, naast Lionstone, enige andere meedingende potentiële koper van het Marriottgebouw, namelijk de Orco Groep, heeft doorgegeven, waarmede de eerlijkheid in het verkoopproces van het Marriottgebouw werd vertroebeld en gecontamineerd’.

Uit de oproeping van het Hof van Justitie blijkt dat de behandeling voor de rechter in eerste aanleg is gepland voor 30 maart.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Als je je laat vertegenwoordigen door Petersen, alias Kokkie van het duo Peppie en Kokkie
    (1) ben je absuluut niet integer;
    (2) weet je bij voorbaat dat je je zaak verliest.

    Weg met Lionstone dus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties