AD | Larmonie-Cecilia nieuwe PNP-leider

Larmonie-Cecilia nieuwe PNP-leider | Jeu Olimpio

Willemstad – Bij de verkiezingen voor een nieuwe partijleider voor de Partido Nashonal di Pueblo (PNP) is gisteravond Ruthmilda Larmonie-Cecilia gekozen.

Er waren twee beoogde partijleiders, naast Larmonie-Cecilia ook Gimena van der Gen. Beiden hielden bij het Cultureel Centrum Curaçao (CCC) in Emmastad een voordracht voor de geregistreerde leden die uiteindelijk hun stem uitbrachten op Ruthmilda Larmonie-Cecilia. Zij was namens Pueblo Soberano (PS) in 2017 minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en daarvoor minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD). In 2014 was ze minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW in de kabinetten Asjes, Whiteman I en Whiteman II.

Van der Gen is al jaren betrokken bij de PNP en stond in 2002 voor het eerst op de lijst. Ze is in het verleden Eilandsraadslid geweest en gedeputeerde voor Volksgezondheid.

Bron: Antilliaans Dagblad

14 Reacties op “AD | Larmonie-Cecilia nieuwe PNP-leider

 1. Ja Joep, het is werkelijk ongehoord – bij de beesten af.

  Als Curacao ergens behoefte aan heeft zijn het integere frisse geesten, en waar komt het zeikwijf Larmonie (zelf ook verdacht van het tonnen teveel aan subsidies verstrekken aan partijgenoot Mr. Saab) mee aan:

  De grote graaiers Ramon Chong en Tilly Pikerie, beiden veroordeeld wegens schandalig misbruik van hun overheidsfuncties, en daarvoor beloond met… nieuwe overheidsfuncties, waarin beide inmiddels al weer jaren werkzaam zijn.

  Nou ja, werkzaam, bij Tilly Pikerie was het vooral thuis op de sofa Netflixen en haar centen tellen.

 2. @ Trui,

  Ramon Chong heeft zelfs in de bak gezeten voor zijn misdaden. Nu houdt hij zich bezig met het verzorgen van vergunningen voor Chinezen op het eiland. En dat doet hij natuurlijk geheel integer…………..

 3. Vandaag maakte Larmonie de twee boegbeelden van de PNP bekend, ga zitten en hou uzelf goed vast:

  1) Ramon Chong, met een strafblad wegens oplichting en valsheid in geschrifte;

  2) Tilly Pikerie, met eveneens een strafblad wegens fraude en herhaalde valsheid in geschrifte.

  Daarnaast wist Tilly Pikerie, die overigens ook herhaaldelijk op plagiaat betrapt werd, zowel bij haar scriptie als bij haar columns in de Amigoe, nationale bekendheid te vergaren door meer dan tien jaar thuis te zitten met behoud van haar ambtenarensalaris in de allerhoogste schaal. Binnen de overheid heeft zij dan ook de naam alle Netflix films gezien te hebben, en wel 2 keer.

  Chong en Pikerie: goede keus van Roetmilda Larmonie!

  Tip voor Roetmilda: Jacinta Constantia stapt op bij MFK. Is haar strafblad lang genoeg voor ook een carriere bij de PNP?

 4. Ay otro bon yu di korsow
  Ay dushi hende .

 5. Onvoorstelbaar hoe die figuren hier van partij naar partij hobbelen dat doen ze net zo gemakkelijk als olie verwisselen.
  Haar vorige missie was: “armoedebestrijding”. Dat heeft ze goed gedaan, behalve haar eigen zakken verder te vulle , en niets aan de 1/4 te doen die onder de armoedegrens moeten leven.

  Larmonie:

  “Alleen ambtenaren die het ministerie van Financiën heeft toegewezen, hebben de bevoegdheid om deze documenten met financiële verplichting te ondertekenen. Het ministerie heeft een lijst van alle ambtenaren die bevoegd zijn om te ondertekenen en op de lijst staan geen ministers.
  In totaal zou het gaan om bijna 700 werkorders met een totale waarde van meer dan 8 miljoen gulden, zo’n US$ 4 miljoen. De grootste boosdoener is de minister van Sociale ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Ruthmilda Larmonie-Cecilia. In minstens één geval heeft ze de subsidie voor een onderneming die van een partijlid is, verhoogd met 40.000 gulden tot meer dan 300.000 gulden.
  Ook de huidige uitgaande premier van Curaçao, Bernhard Whiteman, heeft de cruciale regel genegeerd. Ambtenaren die de ministers vragen hebben gesteld over het overtreden van deze regel zijn overgeplaatst of gestraft voor ‘onbehoorlijk gedrag’.
  De ministers zijn lid van de partij Pueblo Soberano (PS) onder leiding van Helmin Wiels, die in 2013 is vermoord. Voor zijn dood had hij de massale corruptie op het eiland aan de kaak gesteld.
  De verontwaardiging op Curaçao is groot. Het uitgelekt rapport moet nog officieel worden gepubliceerd, maar nu al stellen boze Kamerleden vragen. Curaçao heeft momenteel een interim-regering sinds de verkiezingen van 5 oktober. Er worden coalitie gesprekken gevoerd en de kans is groot dat Pueblo Soberano twee ministers zal leveren in de nieuwe regering. Een belangrijke kandidaat voor een ministeriële functie is dezelfde Larmonie-Cecilia, die nu als de grootste overtreder wordt bestempeld”.
  Starnieuws, november 2016.

  Wie op zo’n mens stemt die heeft het echt niet begrepen.

 6. Op het moment dat lola Larmonie, waar wel een paar kilootjes af kunnen overigens – of wil ze de vrouwelijke Ben Whiteman worden?, minister van PS werd wist ze heel goed waar Wacko Werner en Fraudelyne Wiels mee bezig waren zonder een strobreed in de weg te worden gelegd door Ivar (j)Asjes, die net zijn vrouw Taco Tara een topbaan bij de Centrale Bank had bezorgd.

  Het lelijk wijf Larmonie deugt dus voor geen meter en haar aanstellen is het doodvonnis van de PNP.

  Larmonie is een baantjesziek viswijf dat haar leven lang al op de gobiernu geteerd heeft omdat het bedrijfsleven dit soort kutwijven niet lust.

 7. Maar doña nadie Larmonie zou de politiek vaarwel zeggen.
  Of heeft zij de smaak naar geld pakken ?
  Ofwel easy money.

  Curacao curacao, waar gaan we naar toe met dit soort mensen ?

 8. Het is van de gekke dat ook als integer bekend staande partijen, zoals PNP, hun naam te grabbel gooien en hun leden bedriegen door als leider een vrouw te kiezen die bij Pueblo Soberano heeft bewezen alles te zijn, behalve integer.

  Liever de stotterende slappeling Humprey Davelaar als partijleider dan deze onbetrouwbare bitch.

 9. ericlapas

  Zo, hier te lezen heeft zij in elk geval niet het voordeel van de twijfel. Het is wel zo dat binnen PS één man was die alles bepaalde en dat was Ivar Asjes. Voor Asjes was het makkelijk om te heersen want iedereen binnen PS had of boter op hun hoofd of waren zeer onervaren en onbekwaam.

  In haar interview op de radio had ze het over de vertrokken leden terug te halen. Dat is al de eerste fout, de partij is beter af zonder profiteurs als Giselle Mc William en Camelia-Römer.

  Het probleem is ook dat de partij allang aan vernieuwing toe is, zelf mensen als Liberia-Peters die al naar de dood ruiken, vanuit hun graf met de partij blijft bemoeien. Een ex lid van de partij zei tegen mij, na elke vergadering van het partijbestuur moet je, je vingers tellen.

 10. L armonie Cecilia is besmet geraakt door haar eigen drang naar macht.
  Zij had niks te zoeken in PS ook haar medewerking aan het debacle Saab bv heeft haar ook geen goed gedaan.
  Zij is ook hierdoor door menige kiezers afgestraft en kan zij ook fluiten men zal haar bij toekomstige verkiezingen ook afstraffen.

 11. Hoorde dat Sydney Isidora alias Mr. Saab vandaag zijn lidmaatschap van PS heeft opgezegd em lid van de PNP is geworden.

 12. Dit is Larmonie, ongetwijfeld dat PNP daar mee in zee gaat:

  ‘ In weerwil van comptabiliteitswetgeving tekende de huidige formateur Ruthmilda Larmonie-Cecilia voor miljoenen aan bonnetjes. waarschijnlijk ook ter kwader trouw.

  Bijvoorbeeld in de zaak van Mi Fishi, een leertraject van Sociale Zaken dat in handen werd gelegd van Saab BV. Dat is het timmerbedrijf van Sydney Isidora, de man van de nummer 9 op de lijst van Pueblo Soberano, Chimene Isidora-Colina.

  Larmonie tekende eigenhandig voor tonnen aan subsidie, terwijl ze wist dat SAAB BV. een gewoon bedrijf was. Daar mag de overheid helemaal geen subsidiegeld aan geven; subsidies zijn voorbehouden aan stichtingen met een doelstelling zonder winstoogmerk.

  In plaats daarvan werd ‘staatssteun’ gegeven aan bedrijf van een Soberano-kameraad die bijna failliet was. Van de oorspronkelijke subsidie van 80.000 gulden verhoogde de PS-minister voor haar partijgenoot de subsidie naar 303.405 gulden. Geld dat grotendeels gebruikt werd om het bedrijf weer op poten te zetten in plaats van een grote groep jongeren een vak te leren.

  Om ongestoord haar gang te gaan, hield minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia het dossier nadrukkelijk buiten het zicht van de ambtenaren van de sector Arbeid van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die normaliter leertrajecten initiëren.

 13. Good bye PNP. Je gaat niet met ex PS leden mee in zee.
  Was zij niet de degene die die bonnetjes voor miljoenen heeft getekend ?

 14. Intelligente dame die me ook integer leek, totdat ze zich aansloot bij semi criminele partij PS.

  Zo jammer, want ik zag in de PNP bij de volgende verkiezingen een alternatief voor PAR of MAN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *