30 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 18:45

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | KPMG gaat op in Ernst & Young

Feit is dat circa vijftig auditors en adviseurs van KPMG zullen overgaan naar Ernst & Young | Foto Zeelandia Office Park Jeu Olimpio

Willemstad – Sommigen spreken over een ‘historische fusie tussen KPMG Dutch Caribbean en EY Americas’, anderen wijzen erop dat de naam KPMG op Curaçao en de andere eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba na vele decennia verdwijnt.

Feit is dat circa vijftig auditors en adviseurs van KPMG zullen overgaan naar Ernst & Young. Dit betekent dat de nieuwe combinatie in het Caribische deel van het Koninkrijk het grootste ‘Big-4’-kantoor wordt.

Al maanden deden geruchten de ronde over gesprekken en zelfs vergevorderde onderhandelingen tussen de Big-4-kantoren op Curaçao en Aruba om tot een samenwerking of fusie te komen. De partners van PricewaterhouseCoopers (PwC) sloten zich eerder dit jaar, per 1 augustus, aan bij Grant Thornton (GT), waarmee naar verluidt KPMG DC ook een tijdlang gesprekken heeft gevoerd.
De namen van KPMG, EY en zelfs BDO kwamen steeds sterker naar voren. De top van KPMG en EY hielden echter de kaken stijf op elkaar; zij wilden onder geen beding mededelingen doen over de toekomstplannen.

- Advertentie -

Het Antilliaans Dagblad heeft nu echter de bevestiging dat KPMG Accountants & Advisory afgelopen vrijdag haar personeel officieel heeft ingelicht over het samengaan van KPMG Dutch Caribbean en EY Americas, waarbij de wereldnaam KPMG lokaal uit beeld verdwijnt. ,,Velen hebben positief gereageerd omdat de nieuwe combi een goede uitgangspositie zal bieden voor klanten en de carrière van de professionals”, zegt een informant.

Blijven over het ‘nieuwe’ EY en Deloitte. Volgens betrouwbare bronnen zijn er rondom Deloitte ook ontwikkelingen gaande. Zo wordt beweerd dat er plannen zijn om Deloitte Dutch Caribbean per uiterlijk het eerste kwartaal van 2019 volledig te integreren met Deloitte Nederland. Dit kon deze krant echter niet bevestigd krijgen.

De fusie van de organisaties van KPMG en EY zorgt voor een ‘aardverschuiving’ in de lokale wereld van accountants en consultants. De nieuwe combinatie gaat dus verder onder de naam EY, de nieuwe locatie(s) zijn echter nog niet bekend. EY onder leiding van Erick van Eps heeft kantoor in Zeelandia Office Park, waar ook andere bedrijven zitten, terwijl KPMG onder aanvoering van Raymond Begina in een pand zit aan de Schouwburgweg.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

4 reacties

  1. KPMG deed al jaren de boekhouding van criminele mensen en of organisaties.Gaan verder onder een andere naam dat maakt het nog ondoorzichterger een wolf verliest zijn haren maar niet zijn streken.
    Zal niet lang duren of KPMG begint weer van voor af aan,immers misdaad loont en ze ongestraft hun gang kunnen gaan.

  2. Historische Heist zal men bedoelen.
    Ook op deze site een artikel over corruptie op Curaçao met Yves en van Raak. Het was van Raak die continu achter de corruptie door KPMG in connectie met o.a. UTS aanzat. Nu gaan beide organisaties, met de zegen van dit kabinet, over in andere rechtspersonen. Zo wordt behendig alle mogelijke malversaties bedekt. De ARC i.v.m. UTS nu ook definitief ‘buitenspel’. UTS gaat over in FLOW en KPMG gaat op in EY. Men zou verwachten dat met het opsluiten van Schotte deze kabinet verder schoon schip zou maken. Echter, het is ‘business as usual’ waarbij het zichzelf verrijken ten koste van het volk gewoon doorgaat.

  3. Home coming of Gianni Schob, E&Y directeur en voor de tuchtrechter wegens het afgeven van goedkeurende accountantsverklaringen aan een lingeriezaakje in Punda dat honderden miljoenen omzette.

    Hoezo witwassen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Overheid profiteert niet van lokale gokindustrie

De Curaçaose overheid profiteert op geen enkele wijze van de zeer omvangrijke gokindustrie. Zo blijkt uit wetsontwerpen in handen van het Antilliaans Dagblad. Uit de documenten blijkt...

Democracy now! | Monday, June 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Riechedly Bazoer houdt boot Curacao nog af

AMSTERDAM - De voetbalbond van Curacao heeft met de bekendmaking van de voorlopige spelerslijst voor de Gold Cup voor verbazing gezorgd bij Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer. De zesvoudig...

DolfijnFM | Vanaf 1 juli gratis testen in Nederland op weg naar Aruba, Bonaire en Curaçao

Reizigers die in juli of augustus vanuit Nederland naar de eilanden reizen kunnen zich gratis laten testen. Ook voor andere landen gaat dat gebeuren, zegt luchtvaartnieuws.nl. Het Nederlandse...

DolfijnFM | Kiesraad verwelkomt discussie over kiesstelsel

Ook de Kiesraad van Curaçao is voorstander van een discussie over het kiesstelsel. Aanleiding is de verkiezingsuitslag van dit jaar, waarin restzetels uiteindelijk de doorslag gaven. In het...
- Advertentie -