34 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

AD | KPMG gaat op in Ernst & Young

HomeMediaAD | KPMG gaat op in Ernst & Young
Feit is dat circa vijftig auditors en adviseurs van KPMG zullen overgaan naar Ernst & Young | Foto Zeelandia Office Park Jeu Olimpio

Willemstad – Sommigen spreken over een ‘historische fusie tussen KPMG Dutch Caribbean en EY Americas’, anderen wijzen erop dat de naam KPMG op Curaçao en de andere eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba na vele decennia verdwijnt.

Feit is dat circa vijftig auditors en adviseurs van KPMG zullen overgaan naar Ernst & Young. Dit betekent dat de nieuwe combinatie in het Caribische deel van het Koninkrijk het grootste ‘Big-4’-kantoor wordt.

Al maanden deden geruchten de ronde over gesprekken en zelfs vergevorderde onderhandelingen tussen de Big-4-kantoren op Curaçao en Aruba om tot een samenwerking of fusie te komen. De partners van PricewaterhouseCoopers (PwC) sloten zich eerder dit jaar, per 1 augustus, aan bij Grant Thornton (GT), waarmee naar verluidt KPMG DC ook een tijdlang gesprekken heeft gevoerd.
De namen van KPMG, EY en zelfs BDO kwamen steeds sterker naar voren. De top van KPMG en EY hielden echter de kaken stijf op elkaar; zij wilden onder geen beding mededelingen doen over de toekomstplannen.

Het Antilliaans Dagblad heeft nu echter de bevestiging dat KPMG Accountants & Advisory afgelopen vrijdag haar personeel officieel heeft ingelicht over het samengaan van KPMG Dutch Caribbean en EY Americas, waarbij de wereldnaam KPMG lokaal uit beeld verdwijnt. ,,Velen hebben positief gereageerd omdat de nieuwe combi een goede uitgangspositie zal bieden voor klanten en de carrière van de professionals”, zegt een informant.

Blijven over het ‘nieuwe’ EY en Deloitte. Volgens betrouwbare bronnen zijn er rondom Deloitte ook ontwikkelingen gaande. Zo wordt beweerd dat er plannen zijn om Deloitte Dutch Caribbean per uiterlijk het eerste kwartaal van 2019 volledig te integreren met Deloitte Nederland. Dit kon deze krant echter niet bevestigd krijgen.

De fusie van de organisaties van KPMG en EY zorgt voor een ‘aardverschuiving’ in de lokale wereld van accountants en consultants. De nieuwe combinatie gaat dus verder onder de naam EY, de nieuwe locatie(s) zijn echter nog niet bekend. EY onder leiding van Erick van Eps heeft kantoor in Zeelandia Office Park, waar ook andere bedrijven zitten, terwijl KPMG onder aanvoering van Raymond Begina in een pand zit aan de Schouwburgweg.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

  1. KPMG deed al jaren de boekhouding van criminele mensen en of organisaties.Gaan verder onder een andere naam dat maakt het nog ondoorzichterger een wolf verliest zijn haren maar niet zijn streken.
    Zal niet lang duren of KPMG begint weer van voor af aan,immers misdaad loont en ze ongestraft hun gang kunnen gaan.

  2. Historische Heist zal men bedoelen.
    Ook op deze site een artikel over corruptie op Curaçao met Yves en van Raak. Het was van Raak die continu achter de corruptie door KPMG in connectie met o.a. UTS aanzat. Nu gaan beide organisaties, met de zegen van dit kabinet, over in andere rechtspersonen. Zo wordt behendig alle mogelijke malversaties bedekt. De ARC i.v.m. UTS nu ook definitief ‘buitenspel’. UTS gaat over in FLOW en KPMG gaat op in EY. Men zou verwachten dat met het opsluiten van Schotte deze kabinet verder schoon schip zou maken. Echter, het is ‘business as usual’ waarbij het zichzelf verrijken ten koste van het volk gewoon doorgaat.

  3. Home coming of Gianni Schob, E&Y directeur en voor de tuchtrechter wegens het afgeven van goedkeurende accountantsverklaringen aan een lingeriezaakje in Punda dat honderden miljoenen omzette.

    Hoezo witwassen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties