28 C
Willemstad
• zondag 7 maart 2021 17:51

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie Politiek AD | Koninklijke ontvangst Ipko

AD | Koninklijke ontvangst Ipko

IPKO 2019 ontvangst door koning Willem Alexander | Antilliaans Dagblad

Den Haag – Op de eerste dag van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) waren er diverse officiële ontvangsten van de delegaties.

Bijzonder, vooral voor de Caribische parlementsleden, was de ontvangst door koning Willem-Alexander, direct na de opening in de Eerste Kamer. In de Tweede Kamer was er een lunch en een ontvangst door Kamervoorzitter Khadija Arib.

Op Paleis Noordeinde gingen de parlementariërs op de foto met de koning. Wat er verder is gezegd door de vorst maakt de Rijksvoorlichtingsdienst niet bekend. Op de website van het Koninklijk Huis werd de foto geplaatst met een uitleg over wat het Ipko is.

Tweede Kamervoorzitter Arib onthulde bij de ontvangst een schilderij van kunstenaar Ruby Bute over orkaan Irma. Dit werd overhandigd door Gevolmachtigde minister voor Sint Maarten Jorien Wuite. Het schilderij staat voor verbinding, zei Arib.

,,Ik vind het mooi dat alle mensen die de Tweede Kamer bezoeken met dit schilderij worden gewezen op de band die van oudsher tussen Nederland en uw eilanden bestaat. Voor mij zegt het schilderij niet alleen veel over de ramp en de veerkracht van de lokale bevolking.”

IPKO 2019 ontvangst door Tweede Kamer | Antilliaans Dagblad

Het werk hangt, met een begeleidend gedicht, een jaar lang op de tweede verdieping in de centrale hal van de Tweede Kamer. Sint Maarten, dat niet aanwezig is op het Ipko wegens de begrotingsbehandeling in eigen land, geeft het in bruikleen als dank voor de ontvangen hulp na orkaan Irma. Eerder heeft het ook in de Eerste Kamer en op andere plaatsen gehangen.

Arib refereerde in haar toespraak voor het Ipko aan een recent werkbezoek dat zij bracht aan Aruba en Curaçao. Het heeft veel indruk op haar gemaakt: ,,Jullie hebben het vandaag gehad over ontwikkelingen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, en over belangrijke vraagstukken die jullie allemaal raken. De situatie in Venezuela bijvoorbeeld, en het grote aantal vluchtelingen als gevolg daarvan. Sinds ik bij u op werkbezoek ben geweest, heb ik letterlijk een beeld bij dit soort vraagstukken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

 1. Klungels m rojer, pisas, moeten niet eens willen gaan naar die kolonialen toch ? Hoort en ziet ze alleen krijsen over hun bewaarders. Lekker naar familie en daggeld opstrijken. Voor ons YDK pffff.

 2. Hoezo, Drechi?

  Wilders wil dat Curacao stopt met het gebruiken van Nederland als afvalbak voor haar criminelen. Niets mis mee toch?

  Nederland heeft haar afval. Irma Lips, ook op Curacao weer opgehaald. Wanneer doet Curacao hetzelfde?

 3. En Pauletta verkeerd nog steeds in een trance na de extreme extase die zij beleefde, oog in oog met Willempie.

  Kan je niks anders verwachten van zo een kantinewijf.

 4. We sturen de aartsluie nietsnut en parasiet Menki Rojer en de lolo van Soto Pik Pisas van mafiapartij MFK naar de koningin.

  En dan willen we nog een gelijke stem bij geschillen?

  Curacao moet zich doodschamen voor Rojer en Pisas.

  Maar dat is het problem van de Curacaoenaar: hij kent geen enkele schaamte.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties