27.3 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 02:20

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Koninklijke ontvangst Ipko

IPKO 2019 ontvangst door koning Willem Alexander | Antilliaans Dagblad

Den Haag – Op de eerste dag van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) waren er diverse officiële ontvangsten van de delegaties.

Bijzonder, vooral voor de Caribische parlementsleden, was de ontvangst door koning Willem-Alexander, direct na de opening in de Eerste Kamer. In de Tweede Kamer was er een lunch en een ontvangst door Kamervoorzitter Khadija Arib.

Op Paleis Noordeinde gingen de parlementariërs op de foto met de koning. Wat er verder is gezegd door de vorst maakt de Rijksvoorlichtingsdienst niet bekend. Op de website van het Koninklijk Huis werd de foto geplaatst met een uitleg over wat het Ipko is.

Tweede Kamervoorzitter Arib onthulde bij de ontvangst een schilderij van kunstenaar Ruby Bute over orkaan Irma. Dit werd overhandigd door Gevolmachtigde minister voor Sint Maarten Jorien Wuite. Het schilderij staat voor verbinding, zei Arib.

- Advertentie -

,,Ik vind het mooi dat alle mensen die de Tweede Kamer bezoeken met dit schilderij worden gewezen op de band die van oudsher tussen Nederland en uw eilanden bestaat. Voor mij zegt het schilderij niet alleen veel over de ramp en de veerkracht van de lokale bevolking.”

IPKO 2019 ontvangst door Tweede Kamer | Antilliaans Dagblad

Het werk hangt, met een begeleidend gedicht, een jaar lang op de tweede verdieping in de centrale hal van de Tweede Kamer. Sint Maarten, dat niet aanwezig is op het Ipko wegens de begrotingsbehandeling in eigen land, geeft het in bruikleen als dank voor de ontvangen hulp na orkaan Irma. Eerder heeft het ook in de Eerste Kamer en op andere plaatsen gehangen.

Arib refereerde in haar toespraak voor het Ipko aan een recent werkbezoek dat zij bracht aan Aruba en Curaçao. Het heeft veel indruk op haar gemaakt: ,,Jullie hebben het vandaag gehad over ontwikkelingen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, en over belangrijke vraagstukken die jullie allemaal raken. De situatie in Venezuela bijvoorbeeld, en het grote aantal vluchtelingen als gevolg daarvan. Sinds ik bij u op werkbezoek ben geweest, heb ik letterlijk een beeld bij dit soort vraagstukken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Klungels m rojer, pisas, moeten niet eens willen gaan naar die kolonialen toch ? Hoort en ziet ze alleen krijsen over hun bewaarders. Lekker naar familie en daggeld opstrijken. Voor ons YDK pffff.

 2. Hoezo, Drechi?

  Wilders wil dat Curacao stopt met het gebruiken van Nederland als afvalbak voor haar criminelen. Niets mis mee toch?

  Nederland heeft haar afval. Irma Lips, ook op Curacao weer opgehaald. Wanneer doet Curacao hetzelfde?

 3. En Pauletta verkeerd nog steeds in een trance na de extreme extase die zij beleefde, oog in oog met Willempie.

  Kan je niks anders verwachten van zo een kantinewijf.

 4. We sturen de aartsluie nietsnut en parasiet Menki Rojer en de lolo van Soto Pik Pisas van mafiapartij MFK naar de koningin.

  En dan willen we nog een gelijke stem bij geschillen?

  Curacao moet zich doodschamen voor Rojer en Pisas.

  Maar dat is het problem van de Curacaoenaar: hij kent geen enkele schaamte.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -