28 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 21:34

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaAD | Koninklijke ontvangst Ipko

AD | Koninklijke ontvangst Ipko

IPKO 2019 ontvangst door koning Willem Alexander | Antilliaans Dagblad

Den Haag – Op de eerste dag van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) waren er diverse officiële ontvangsten van de delegaties.

Bijzonder, vooral voor de Caribische parlementsleden, was de ontvangst door koning Willem-Alexander, direct na de opening in de Eerste Kamer. In de Tweede Kamer was er een lunch en een ontvangst door Kamervoorzitter Khadija Arib.

Op Paleis Noordeinde gingen de parlementariërs op de foto met de koning. Wat er verder is gezegd door de vorst maakt de Rijksvoorlichtingsdienst niet bekend. Op de website van het Koninklijk Huis werd de foto geplaatst met een uitleg over wat het Ipko is.

Tweede Kamervoorzitter Arib onthulde bij de ontvangst een schilderij van kunstenaar Ruby Bute over orkaan Irma. Dit werd overhandigd door Gevolmachtigde minister voor Sint Maarten Jorien Wuite. Het schilderij staat voor verbinding, zei Arib.

,,Ik vind het mooi dat alle mensen die de Tweede Kamer bezoeken met dit schilderij worden gewezen op de band die van oudsher tussen Nederland en uw eilanden bestaat. Voor mij zegt het schilderij niet alleen veel over de ramp en de veerkracht van de lokale bevolking.”

IPKO 2019 ontvangst door Tweede Kamer | Antilliaans Dagblad

Het werk hangt, met een begeleidend gedicht, een jaar lang op de tweede verdieping in de centrale hal van de Tweede Kamer. Sint Maarten, dat niet aanwezig is op het Ipko wegens de begrotingsbehandeling in eigen land, geeft het in bruikleen als dank voor de ontvangen hulp na orkaan Irma. Eerder heeft het ook in de Eerste Kamer en op andere plaatsen gehangen.

Arib refereerde in haar toespraak voor het Ipko aan een recent werkbezoek dat zij bracht aan Aruba en Curaçao. Het heeft veel indruk op haar gemaakt: ,,Jullie hebben het vandaag gehad over ontwikkelingen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, en over belangrijke vraagstukken die jullie allemaal raken. De situatie in Venezuela bijvoorbeeld, en het grote aantal vluchtelingen als gevolg daarvan. Sinds ik bij u op werkbezoek ben geweest, heb ik letterlijk een beeld bij dit soort vraagstukken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

 1. Klungels m rojer, pisas, moeten niet eens willen gaan naar die kolonialen toch ? Hoort en ziet ze alleen krijsen over hun bewaarders. Lekker naar familie en daggeld opstrijken. Voor ons YDK pffff.

 2. Hoezo, Drechi?

  Wilders wil dat Curacao stopt met het gebruiken van Nederland als afvalbak voor haar criminelen. Niets mis mee toch?

  Nederland heeft haar afval. Irma Lips, ook op Curacao weer opgehaald. Wanneer doet Curacao hetzelfde?

 3. En Pauletta verkeerd nog steeds in een trance na de extreme extase die zij beleefde, oog in oog met Willempie.

  Kan je niks anders verwachten van zo een kantinewijf.

 4. We sturen de aartsluie nietsnut en parasiet Menki Rojer en de lolo van Soto Pik Pisas van mafiapartij MFK naar de koningin.

  En dan willen we nog een gelijke stem bij geschillen?

  Curacao moet zich doodschamen voor Rojer en Pisas.

  Maar dat is het problem van de Curacaoenaar: hij kent geen enkele schaamte.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties